De (orch)ideeën van Rik Claessen
De (orch)ideeën van Rik Claessen

De (orch)ideeën van Rik Claessen


bVision Photography

Van alle bloemen vind ik orchideeën nog altijd de mooiste. Af en toe kopen we eens een nieuwe om de verzameling uit te breiden. Maar het voordeel van kijken is dat je niet altijd hoeft te kopen. Als we echt een iets speciaals willen, weten we wel een paar adressen waar ze deze kweken. Gisteren waren we in Nederweert, bij de orchideeën-kwekerij van Rik Claessen. Deze jonge ondernemer heeft van zijn hobby een beroep gemaakt. Momenteel zijn ze bezig met een uitbreiding van de nu al grote kas waar alles plaatsvindt. De foto’s heb ik gisteren genomen, niet dat ik deze gekocht heb, want veel planten die rond staan zijn gewoon niet te koop (moederplanten) De onderste foto komt uit de kraamkamer… En ja, we zijn er niet met lege handen weggegaan, al was de schade redelijk beperkt.


bVision Photography

16 Comments

  1. Dit is overigens wel een hele fraaie orchidee. Ik heb mijnplanten heel lang gehad en ze hebben vele jaren gebloeid maar ik ben nu toe aan vervanging. Ik heb helemaal geen groene vingers maar juist omdat je ze moet verwaarlozen en wein ig water nodig hebben gedijt deze plant bij mij goed

Reageren mag, maar hou het netjes...

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Meer informatie over hoe uw reactiegegevens worden verwerkt.