De (orch)ideeën van Rik Claessen


bVision Photography

Van alle bloemen vind ik orchideeën nog altijd de mooiste. Af en toe kopen we eens een nieuwe om de verzameling uit te breiden. Maar het voordeel van kijken is dat je niet altijd hoeft te kopen. Als we echt een iets speciaals willen, weten we wel een paar adressen waar ze deze kweken. Gisteren waren we in Nederweert, bij de orchideeën-kwekerij van Rik Claessen. Deze jonge ondernemer heeft van zijn hobby een beroep gemaakt. Momenteel zijn ze bezig met een uitbreiding van de nu al grote kas waar alles plaatsvindt. De foto’s heb ik gisteren genomen, niet dat ik deze gekocht heb, want veel planten die rond staan zijn gewoon niet te koop (moederplanten) De onderste foto komt uit de kraamkamer… En ja, we zijn er niet met lege handen weggegaan, al was de schade redelijk beperkt.


bVision Photography

16 Comments

 1. Dit is overigens wel een hele fraaie orchidee. Ik heb mijnplanten heel lang gehad en ze hebben vele jaren gebloeid maar ik ben nu toe aan vervanging. Ik heb helemaal geen groene vingers maar juist omdat je ze moet verwaarlozen en wein ig water nodig hebben gedijt deze plant bij mij goed

 2. Goede suggestie. Was voor mij geheel onbekend, dit adres zo redelijk dichtbij.

 3. Mooie kleuren in de natuur, zijn vaak giftige soorten.

 4. Prachtig.. Een levend kunstwerkje..
  En wat leuk om in de reactie van Leibele zo toevallig te lezen dat er ook wilde zijn in de Flevopolders

 5. Ja, we zijn weer terug van vakantie.
  Nu eerst een hoop bijlezen op alle logs en ben gelijk vandaag alweer in het eerste evenement geduikeld met Wolter Kroes, maar daarover later of morgen meer.

 6. ik vindt die witte prachtig,
  maar deze mag er ook zijn.
  je moet ermee om kunnen gaan poging 1 helaas mislukt

 7. Ik heb een beetje een haatliefde verhouding met de orchidee. Waarom? Ik zou het niet weten. Is voor mij ook een raadsel

 8. Hoe mooi ze ook zijn, ik geef toch de voorkeur aan de orchissen die in het wild groeien.

 9. Het is maar net wat je schade noemt,ik vind aanwinst dan een beter woord. Ik vind bloempjes wel leuk,maar meer ook niet.

 10. Er staat er hier eentje, die bloeit maar door. Mooi zijn ze zeker.

 11. Zijn idd prachtig. Toevallig kochten wij er laatst nog eentje voor m’n moeder.

 12. Wat een aparte orchidee, deze soort nooit eerder gezien

 13. Zovele soorten, soorten die je hier amper ziet, ja voor de export weet ik, mijn moeder heeft er ooit mee gewerkt elke dag, ze kunnen prachtig zijn maar ook lelijk, deze is mooi!

  XXX

 14. Ik heb dat toevallig ook met deze plant. Ik vind alleen niet elke bloem mooi de de orchidee krijgt.

 15. Het zijn ook schitterende bloemen, ik zie ze ook graag.
  Fijne zondag.

 16. Hier in Blijmakersveen groeien op bepaalde plekjes wilde soorten. Die plekjes zijn gelukkig niet echt bekend bij de inwoners.

Geef een reactie