Ambiorix
Ambiorix

Ambiorix


bVision Photography

Waar anders dan in Tongeren, de oudste stad van Belgie zou je de eerste verzetsheld uit de Belgische geschiedenis neer moeten zetten. Ambiorix, koning van de Eburonen bracht in 54 voor Christus het leger van Julius Cesar een gevoelige nederlaag toe in Gallië. De gevolgen waren verschrikkelijk, bijna het gehele Eburonenvolk werd uitgemoord en hun land verwoest. Alleen enkelen, waaronder Ambiorix bleven uit de handen van Cesar. Na 2064 jaar is Ambiorix weer in leven en wordt er weer gefeest op de Tongerse markt. Het levende bewijs ziet up op de foto’s en ik geeft toe, zo lekker op een terrasje aldaar was het gisteren goed toeven. Voor de echte Belgen onder de lezers een moeilijke vraag, wat hebben de Antwerpse doedelzakspelers met Ambiorix te maken. En waarvoor we echt in Tongeren waren, dat vertel ik u morgen…[nggallery id=7]

22 Comments

  1. Wat een leuke foto’s…een aparte verkleedpartij, dat wel..maar het heeft wel wat haha.
    Zelf zat ik ook even op een terrasje…nog even lekker genieten van de laatste zomerzon…..

    Een mooie en zonnige dag wens ik je!
    Grtzzz

Reageren mag, maar hou het netjes...

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Meer informatie over hoe uw reactiegegevens worden verwerkt.