Ambiorix


bVision Photography

Waar anders dan in Tongeren, de oudste stad van Belgie zou je de eerste verzetsheld uit de Belgische geschiedenis neer moeten zetten. Ambiorix, koning van de Eburonen bracht in 54 voor Christus het leger van Julius Cesar een gevoelige nederlaag toe in Gallië. De gevolgen waren verschrikkelijk, bijna het gehele Eburonenvolk werd uitgemoord en hun land verwoest. Alleen enkelen, waaronder Ambiorix bleven uit de handen van Cesar. Na 2064 jaar is Ambiorix weer in leven en wordt er weer gefeest op de Tongerse markt. Het levende bewijs ziet up op de foto’s en ik geeft toe, zo lekker op een terrasje aldaar was het gisteren goed toeven. Voor de echte Belgen onder de lezers een moeilijke vraag, wat hebben de Antwerpse doedelzakspelers met Ambiorix te maken. En waarvoor we echt in Tongeren waren, dat vertel ik u morgen…[nggallery id=7]

22 Comments

 1. Indrukwekkend torso ! En kan gelijk lid worden van de snorrenclub.

 2. Ik vraag me af hoe de muziek uit die tijd geklonken moet hebben.

 3. Gaaf… een hek erom heen zetten, dat weer wel.

 4. Het ziet er zeker zonnig uit..
  Mooi uitzicht!

 5. Hij ziet er wel vriendelijk en ongevaarlijk uit, gelukkig maar.

 6. ik zou het ook niet weten wat die doedelzakspelers daar te zoeken hebben. Waren ze er 2000 jaar geleden ook al bij ?

 7. Zou hij ook in de ketel zijn gevallen?

 8. Haha. Ik krijg meteen ontzag voor deze Ambiorix. Hij houdt zijn buik even mooi in voor de foto. En wat een leuke pony.

 9. ging het bij suske en wiske niet over lambiorix?

 10. Zo te zien lust Ambiorix ook wel een biertje 😉

 11. dat zal best gezellig zijn geweest, zulke dingen trekken mij ook wel

 12. Haha … de associatie met Asterix en de Belgen kan niet uitblijven …
  “Allee, saluut! Wij gaan voor de koffie nog efkes een Romeins kampement opkuisen …” 😉

 13. Wat een leuke foto’s…een aparte verkleedpartij, dat wel..maar het heeft wel wat haha.
  Zelf zat ik ook even op een terrasje…nog even lekker genieten van de laatste zomerzon…..

  Een mooie en zonnige dag wens ik je!
  Grtzzz

 14. Dit heeft een hoog Asterix gehalte, grappig wel dat je meteen die associatie hebt.

 15. Waar zijn ze gebleven, de échte helden?

 16. Ik vind zulke feesten altijd wel leuk.

 17. Ik houd wel van doedelzakmuziek, het evenement is me dan om het even.
   

 18. Feesten zijn altijd wel leuk, maar verkleedpartijen? 😀 Het was iig goed weer voor een terrasje

 19. Dan kom ik morgen weer terug voor meer.
  fijne dag vandaag.

 20. Dat was nog eens een dappere belg!

 21. Dat is een leuk stadje en pleintje daar ja, daar ben ik ook nogal eens geweest.

Geef een reactie