De Tongerse antiekmarkt


bVision Photography

Niet het feestgedruis was de reden voor onze tocht naar Belgenland, maar we wilden eens een kijkje nemen op de grootste antiekmarkt van heel België en omstreken. Vooral de omstreken komen hier naartoe om te vinden wat ze niet zoeken. Je zou er gatverpieleke platpoten door krijgen als dat ge die hele markt moet gaan bekijken. Als een lint door de hele binnenstad, langs de stadswallen, in een tennishal, een parkeergarage en noem maar op. Ik heb nog nooit zoveel curiosa bij elkaar gezien. Van schietgeweer tot tondeldoos, van kerkbank tot oude mijnlamp, platen van Los Inca’s en ga zo maar door. Echt heel waardevolle spullen en antiek en niet het rommelmarktgevoel wat ik bij ons van een antiekmarkt heb. Duitsers, Fransen, Nederlanders, uit alle hoeken en gaten komen er mensen naartoe. De markt begint om 4 uur in de ochtend op te bouwen en gaat om 6 uur in de ochtend open, tot 1 uur in de middag. Er zit ook een klein addertje onder het gras…. Kom niet te laat of u zult lopen, de parkeerplaatsen in de wijde omtrek staan dan echt allemaal vol. Maar met het prachtige weer was dat lopen niet zo’n probleem…[nggallery id=8]

27 Comments

 1. Altijd leuk om wat rond te snuisteren zo’n antiekmarkt, maar deze lijkt me net ietsje te druk. Is zo te zien wel écht antiek en geen rommel zoals vaak op vele andere markten.
  Groetje,
  AmaZony

 2. Ik was,als Belg, er zelf niet van op de hoogte dat dit de grootste antiekmarkt van ons land is.
  Staat genoteerd voor een volgende uitstap!

 3. Ooooh wat ziet dat er leuk uit… ik wil metéén naar Belgie 🙂

 4. Off topic, bij Esch sus sure moet ik gelijk denken aan dat heerlijke terras boven het water, onder de ruine.

 5. Als je goed neust op het Waterlooplein vind je genoeg antiek.

 6. ik ga graag rondneuzen tussen al die rommel.
  iets kopen doe ik niet rap.
  Mijn vrouw daarentegen koopt alle oude boeken op die ze ziet en meestal zijn er dat heel wat.

 7. Nee, met mooi weer is lopen zelfs fijn.
  Wat stoppen ze er vroeg mee!

 8. Het lijkt wel de koninginnedagmarkt bij ons op het dorp, zoveel rommel bijelkaar! En vergelijkbare drukte, begrijp ik….

 9. Ze stoppen ook alles in die dozen, die eigenlijk voor de banaan gemaakt zijn.

 10. ai daar wist ik niks van,
  leuk om te onthouden.
  nog wat gescoord?

 11. Ik ben gek op dit soort markten.
  De grootste van Belgie en omstreken? Ohhh…ik moet daar echt een keer naar toe. 🙂

  Heb je ook nog wat leuks gescoord? 😀

 12. Niets zo vermoeiend als ronddrentelen op een drukke (antiek)markt. Dat is dus niets voor mij, maar als jullie er een paar aangename uurtjes hebben gehad, vind ik het prima.

 13. Er valt in elk geval genoeg te zien, ik zou er niet zo snel iets kopen. Een stukje lopen is nooit verkeerd 😀

 14. Zelf heb ik erg weinig op met antiek, maar voor liefhebbers is zo’n markt een walhalla

 15. Heerlijk zo’n rommel/antiekmarkt! Heb helaas nooit voldoende geld mee…(Misschien maar goed ook!)

 16. He dan heb ik antiek op zolder liggen. Ik heb de LP van Los Incs”s ook nog La flute des Andes. Verder heb ik niet zoveel met antiek.

 17. Oh dat vind ik altijd super leuk. 😀
  Alleen krijg ik er een beetje koopzieke neigingen van. 😡

 18. Ik zie een klok voorbij komen op foto twee onderaan je schrijven, die wij ook hebben gehad 😀 Waar die nu is, geen idee eigenlijk… maar volgens mij was dat dan geen antiek, gewoon koper.

  Prachtig en druk ziet het er ook uit ja 😀

  XXX

 19. Het is zeker al 20 jaar geleden dat ik de laatste keer daar ben geweest. Een parkeerplaats vond ik toen meestal wel in een van de zijstraatjes in de buurt. Ik zocht er oude camera’s. Maar die handelaren daar meenden dat ze al met een Agfa Click of Clack goud in handen hadden, terwijl je die destijds voor een rijksdaalder (iets meer dan één euro) op iedere speciale fotograficabeurs kon kopen, en ook nog in veel betere staat. Veel te duur daar in Tongeren dus. (en ook op andere rommelmarkten hoor)

 20. Dat lijken me inderdaad de betere antiek markten.
  Hier valt nogal veel onder het begrip antiek en curiosa als je de markten zo eens bekijkt.

 21. Dat kan erg leuk struinen zijn. En als je dan echt iets vind wat je niet zoekt, is dat toch leuk/

 22. He’ Sunlight zeep , daar werden we als kind in een teil mee geschrobt.

 23. Toevallig afgelopen zondag een stukje van de markt gezien. Onze motorrit ging door Tongeren. En idd, wat een drukte daar, stuk om moeten rijden om weer op de route te kunnen komen.

 24. Voor elk wat wils dus.
  Het was wel een stralend dagje om daar rond te lopen.

 25. Lijkt me wel een heel mooie en aparte antiekmarkt, mooie spulletjes.

 26. Ik wist dat dat je doel zou zijn. En hoe beviel het in de Zondagse vroegte in Tongeren? Voor mij was het in elk geval eens, maar nooit weer.

Geef een reactie