De Tongerse antiekmarkt
De Tongerse antiekmarkt

De Tongerse antiekmarkt


bVision Photography

Niet het feestgedruis was de reden voor onze tocht naar Belgenland, maar we wilden eens een kijkje nemen op de grootste antiekmarkt van heel België en omstreken. Vooral de omstreken komen hier naartoe om te vinden wat ze niet zoeken. Je zou er gatverpieleke platpoten door krijgen als dat ge die hele markt moet gaan bekijken. Als een lint door de hele binnenstad, langs de stadswallen, in een tennishal, een parkeergarage en noem maar op. Ik heb nog nooit zoveel curiosa bij elkaar gezien. Van schietgeweer tot tondeldoos, van kerkbank tot oude mijnlamp, platen van Los Inca’s en ga zo maar door. Echt heel waardevolle spullen en antiek en niet het rommelmarktgevoel wat ik bij ons van een antiekmarkt heb. Duitsers, Fransen, Nederlanders, uit alle hoeken en gaten komen er mensen naartoe. De markt begint om 4 uur in de ochtend op te bouwen en gaat om 6 uur in de ochtend open, tot 1 uur in de middag. Er zit ook een klein addertje onder het gras…. Kom niet te laat of u zult lopen, de parkeerplaatsen in de wijde omtrek staan dan echt allemaal vol. Maar met het prachtige weer was dat lopen niet zo’n probleem…[nggallery id=8]

27 Comments

  1. Ik zie een klok voorbij komen op foto twee onderaan je schrijven, die wij ook hebben gehad 😀 Waar die nu is, geen idee eigenlijk… maar volgens mij was dat dan geen antiek, gewoon koper.

    Prachtig en druk ziet het er ook uit ja 😀

    XXX

  2. Het is zeker al 20 jaar geleden dat ik de laatste keer daar ben geweest. Een parkeerplaats vond ik toen meestal wel in een van de zijstraatjes in de buurt. Ik zocht er oude camera’s. Maar die handelaren daar meenden dat ze al met een Agfa Click of Clack goud in handen hadden, terwijl je die destijds voor een rijksdaalder (iets meer dan één euro) op iedere speciale fotograficabeurs kon kopen, en ook nog in veel betere staat. Veel te duur daar in Tongeren dus. (en ook op andere rommelmarkten hoor)

Reageren mag, maar hou het netjes...

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Meer informatie over hoe uw reactiegegevens worden verwerkt.