Cursus(1) – Alsdorf

bVision Photography

Mijn Collega’s zullen wel zeggen dat ik zelden aanwezig ben, maar ik kan er ook niets aan doen als mijn baas mij nog wat wil laten bijbrengen. De eerste drie dagen zit ik dus bij SAP in Den Bosch. Dat bijbrengen zal wel lukken, maar die reis…. Vandaar dat u drie dagen een (educatief) reisverhaaltje krijgt en als het weer, de weg, en de files meewerken ben ik iedere avond eventjes thuis om te gaan slapen en wellicht nog even een rondje langs mijn blog-vrienden en vriendinnen te maken, ik beloof echter niets… Donderdag en vrijdag ben ik vrij en daarna, mag ik de rest van het jaar weer werken….

bVision Photography

Vandaag staat het stadje Alsdorf, vlak bij Aken negatief in de schijnwerpers, met de op de foto zichtbare afbraak. Meer kan ik het niet noemen. Levensgevaarlijk, op instorten staande arbeiderswoningen, die voor de jeugd en mij vrij toegankelijk zijn. aan de voorzijde valt het nog mee, maar aan de achterzijde groeien de bomen door de ramen naar buiten. Het levert wel leuke kiekjes op maar hier in Nederland zouden er grote hekken omheen staan. Alles wat bruikbaar was is eruit gesloopt aan de achterzijde. Ook dat is aan de voorzijde nog redelijk intact. Na mijn ervaringen in de kolenmijn van Cheratte ga ik uiteraard niet meer alleen naar binnen voor foto’s. De verleiding is er wel maar het verstand (en de aanwezigheid van A.) zegeviert.

bVision Photography

22 Comments

 1. Altijd aanlokkelijk om toch binnen te gaan he, ken dat gevoel… Wanneer de gebouwen écht instortingsgevaar hebben zou men er toch werk van moeten maken ze te slopen of tenminste de toegang te verbieden.
  Groetje,
  AmaZony

 2. Mooie panden, alleen zouden er wel mensen in moeten wonen.

 3. Dat is wachten op ongelukken, of op krakers, maar dat zal wel niet.
  Opknappen lijkt het me ook wel aardig laat voor.

 4. Om foto’s te maken is het natuurlijk schitterend, maar inderdaad wel gevaarlijk zo zonder hekken of dicht getimmerd.

 5. Ik weet niet of ik de verleiding zou kunnen weerstaan om niet naar binnen te gaan, maar als dat al eens is misgegaan zoals je beschrijft zou ik het misschien toch niet doen. Of wel… 😉
  Succes met de cursus!

 6. nieuwe dingen horen om bij te blijven is altijd leuk, mar soms is het oude wijn in nieuwe zakken of omgekeerd.

 7. Altijd erg fotogeniek die bouwvallen! Veel plezier trouwens bij de SAP cursus! En lucifers om de ogen open te houden, gaaaap

 8. jij cursust wat af zeg………………..
  veel plezier ermee.

  de foto,s zijn erg mooi ik vindt dat ook leuk maar heb het gevoel er niet voor.

 9. Verval kan erg fotogeniek zijn dat laten je foto’s goed zien Me!
  Naar binnen gaat lijkt me inderdaad minder verstandig!
  Leer ze, deze week!
  groetjes,
  Elmar

 10. Had je de verleiding ook kunnen weerstaan als A. er niet bij was geweest? ;-))

 11. Wat kan verval toch mooi zijn…

 12. We mogen je wel dankbaar zijn dat je met zo veel drukke bezigheden nog tijd hebt om hier en daar een commentaartje te plaatsen. Bij deze: bedankt!

 13. Dat verval heeft je in elk geval weer mooie plaatjes opgeleverd.
  Zet ‘m op op de cursus!

 14. Ik zou het niet erg vinden als ze een deel van Den Haag ook zo,n uiterlijk zouden geven. Het is uiteindelijk een prachtig onderkomen voor het nieuwe Kabinet zoals de verwachting is.

  Los van dat vind ik zulke bouwvallen mooi. In Metz staat er ook zo iets, slechts èèn woning tussen anderen die wel in takt zijn. De kamerplanten daar zijn varens, struiken en bomen, prachtig.

 15. De rest van het jaar, dat klinkt lang, ik ga dit jaar nog zo’n tien dagen op vakantie, dat is nog een leuk vooruitzicht.

  Love As Always
  Di Mario

 16. Luguber. Geen plek om ’s avonds in je eentje doorheen te lopen.

 17. Succes met de cursus.

 18. Limburg – Den Bosch, dat valt toch wel mee qua afstand…

 19. De rest van het jaar is natuurlijk relatief gezien niet meer zo lang. 😀

 20. Zulke stadjes, hoe gevaarlijk ook, kunnen mij enorm boeien. Je kunt er heel wat vinden.

 21. Mooie foto’s, en gelukkig zo wijs geweest om niet naar binnen te gaan.
  Succes op de cursus, wie weet valt het toch allemaal wel mee.

 22. Ollie weet natuurlijk niet wat voor werk je doet , maar bouwvallige woningen hebben soms hun charmes en ook misschien een grote geschiedenis achter zich.! Mooie foto’s Sjoerd.

Geef een reactie