Cursus(1) – Alsdorf
Cursus(1) – Alsdorf

Cursus(1) – Alsdorf

bVision Photography

Mijn Collega’s zullen wel zeggen dat ik zelden aanwezig ben, maar ik kan er ook niets aan doen als mijn baas mij nog wat wil laten bijbrengen. De eerste drie dagen zit ik dus bij SAP in Den Bosch. Dat bijbrengen zal wel lukken, maar die reis…. Vandaar dat u drie dagen een (educatief) reisverhaaltje krijgt en als het weer, de weg, en de files meewerken ben ik iedere avond eventjes thuis om te gaan slapen en wellicht nog even een rondje langs mijn blog-vrienden en vriendinnen te maken, ik beloof echter niets… Donderdag en vrijdag ben ik vrij en daarna, mag ik de rest van het jaar weer werken….

bVision Photography

Vandaag staat het stadje Alsdorf, vlak bij Aken negatief in de schijnwerpers, met de op de foto zichtbare afbraak. Meer kan ik het niet noemen. Levensgevaarlijk, op instorten staande arbeiderswoningen, die voor de jeugd en mij vrij toegankelijk zijn. aan de voorzijde valt het nog mee, maar aan de achterzijde groeien de bomen door de ramen naar buiten. Het levert wel leuke kiekjes op maar hier in Nederland zouden er grote hekken omheen staan. Alles wat bruikbaar was is eruit gesloopt aan de achterzijde. Ook dat is aan de voorzijde nog redelijk intact. Na mijn ervaringen in de kolenmijn van Cheratte ga ik uiteraard niet meer alleen naar binnen voor foto’s. De verleiding is er wel maar het verstand (en de aanwezigheid van A.) zegeviert.

bVision Photography

22 Comments

 1. Altijd aanlokkelijk om toch binnen te gaan he, ken dat gevoel… Wanneer de gebouwen écht instortingsgevaar hebben zou men er toch werk van moeten maken ze te slopen of tenminste de toegang te verbieden.
  Groetje,
  AmaZony

 2. Ik weet niet of ik de verleiding zou kunnen weerstaan om niet naar binnen te gaan, maar als dat al eens is misgegaan zoals je beschrijft zou ik het misschien toch niet doen. Of wel… 😉
  Succes met de cursus!

 3. Ik zou het niet erg vinden als ze een deel van Den Haag ook zo,n uiterlijk zouden geven. Het is uiteindelijk een prachtig onderkomen voor het nieuwe Kabinet zoals de verwachting is.

  Los van dat vind ik zulke bouwvallen mooi. In Metz staat er ook zo iets, slechts èèn woning tussen anderen die wel in takt zijn. De kamerplanten daar zijn varens, struiken en bomen, prachtig.

 4. Ollie

  Ollie weet natuurlijk niet wat voor werk je doet , maar bouwvallige woningen hebben soms hun charmes en ook misschien een grote geschiedenis achter zich.! Mooie foto’s Sjoerd.

Reageren mag, maar hou het netjes...

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Meer informatie over hoe uw reactiegegevens worden verwerkt.