Jaguar XK120 Coupé 152


bVision Photography

De Jaguar XK120 Fixed Head Coupé is een van de mooiste sportauto’s ter wereld en verdiend een ereplaats in mijn virtuele garage. Die 120 staat overigens niet voor het aantal pk (160) wat deze auto heeft maar op de gemiddelde topsnelheid in mijl waar je mee kon rijden. Omgerekend dus zo’n 195 km uur. Hogere snelheden waren wel mogelijk, maar werd niet aangeraden. Eigenlijk was het niet eens de bedoeling om het model in productie te nemen. Maar het enthousiasme voor deze auto is zo groot dat men toch besloot om hem in productie te nemen(het was eigenlijk een testmodel voor de Jaguar 3.4 zescilinder). Het model staat in volledig originele toestand in het Louwman Museum in Den Haag.


bVision Photography

23 Comments

 1. Straalt wel n bepaalde status uit ! jaja niet mis !
  Gr, AmaZony

 2. Een Grand Dame onder de auto’s.

 3. Dat is echt een hele mooie auto.

 4. Dit is een typisch staaltje van Brits vakmanschap, heel mooi.

 5. mooie auto.
  van mij mag die zo weer in het straatbeeld verschijnen.

 6. nee, niet helemaal mijn smaak, beetje rommelig om te zien.

 7. Da’s nou echt een auto om bij weg te dromen … 🙂

 8. Deze willen we allemaal wel denk ik 😀

 9. Wauw!~Zo maken ze die niet meer…Prachtige auto!

 10. virtuele garge
  mmmmmmmm niet mis !!!!
  en ja waarom niet Genk
  vandaag trokken we naar Brussel ( modelwijk )
  niet echt mijn ding!

 11. Jaha, Jaguar heeft héél veel mooie auto’s gemaakt. Bij mioj in de buurt staat een mooie XJ van begin jaren zeventig…

 12. wow dit is prachtig en absoluut mijn favoriet,
  als ik geld had…………..
  collega van mij heeft een oude jaq en ik mocht er een keer naast zitten top

 13. Dat auto museum staat al in de agenda, we moeten het maar naar voren halen. Je maakt me enthousiast.

 14. Dit is het soort wagen wat ik prachtig vind. Mooie vormen en elegant. 😀

 15. Bij het zien van dit model krijg ik een hoog James 007 Bond gevoel…

 16. Inderdaad een plaatje van een auto. Ziet er mooi uit, niet glibberig.. dus ik zeg LG…. blijf van mijn auto af 😉

  Love As Always
  Di Mario

 17. Het is zeer zeker een zeer elegante auto. Vooral ook de stroomlijn en de rondingen zijn prachtig.

 18. Dat is dus nu alleen maar kijken en niet meer rijden….jammer..!!
  Fijn weekend.

 19. Ben blij dat ze hem binnen hebben gezet.
  Elke keer als ik mijn auto uitleen zeg ik zorg dat hij droog staat hoor hahhahahahaahh

 20. Ik vind dat wel een hele mooie, lekker sjiek!

 21. Mijn enige Jaguar-ervaring achter het stuur is met een E-type in – denk ik – 1972. Het was de auto van de Zwitserse president-directeur van mijn toenmalige echtgenote. We hadden onder een borrel kennis gemaakt en toen hij eens thuis langs kwam, vroeg hij of ik een stukje wilde rijden. Ik had toen zelf een besteleend. Het verschil beschrijven lijkt mij overbodig. De E-type was namelijk aanmerkelijk felleren sneller. Even gas geven en 150 km/uur in Utrecht Overvecht.

 22. Het gaat er ook niet om om er hard mee te rijden, gewoon lekker zitten en genieten, net als in de Spit, heerlijk! Deze wil ik wel voor de wintermaanden 😉

Geef een reactie