Jaguar XK120 Coupé 152

Jaguar XK120 Coupé 152


bVision Photography

De Jaguar XK120 Fixed Head Coupé is een van de mooiste sportauto’s ter wereld en verdiend een ereplaats in mijn virtuele garage. Die 120 staat overigens niet voor het aantal pk (160) wat deze auto heeft maar op de gemiddelde topsnelheid in mijl waar je mee kon rijden. Omgerekend dus zo’n 195 km uur. Hogere snelheden waren wel mogelijk, maar werd niet aangeraden. Eigenlijk was het niet eens de bedoeling om het model in productie te nemen. Maar het enthousiasme voor deze auto is zo groot dat men toch besloot om hem in productie te nemen(het was eigenlijk een testmodel voor de Jaguar 3.4 zescilinder). Het model staat in volledig originele toestand in het Louwman Museum in Den Haag.


bVision Photography

23 Comments

  1. ton

    Mijn enige Jaguar-ervaring achter het stuur is met een E-type in – denk ik – 1972. Het was de auto van de Zwitserse president-directeur van mijn toenmalige echtgenote. We hadden onder een borrel kennis gemaakt en toen hij eens thuis langs kwam, vroeg hij of ik een stukje wilde rijden. Ik had toen zelf een besteleend. Het verschil beschrijven lijkt mij overbodig. De E-type was namelijk aanmerkelijk felleren sneller. Even gas geven en 150 km/uur in Utrecht Overvecht.

Reageren mag, stay safe!

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Meer informatie over hoe uw reactiegegevens worden verwerkt.

%d bloggers liken dit: