Herfstige beelden (1)


bVision Photography

Eenmaal per jaar ga ik op paddenstoelenjacht. Ik weet een aantal plaatsen waar deze voorkomen, maar ik had gekozen voor het kasteelpark in Amstenrade. Het vochtige weer van de afgelopen weken met daartussen af en toe wat warmte van de zon, was het typische paddenstoelen weer wat ik nodig had. Natuurlijk kun je ook champignons fotograferen, maar in de natuur, als het licht miezert, is het toch het mooiste. Trots ben ik op bovenstaand plaatje, niet dat ze zo bijzonder zijn, daar heb ik geen verstand van, maar ik had ze bijna nog over het hoofd gezien. Alle beelden zijn eigen werk en in hetzelfde bos genomen. En daarnaast niet geheel onbelangrijk, tijdens zo’n tocht, in mijn eentje, kom ik helemaal tot rust. Al waren er mensen die langs me liepen die dachten wat is die gek daar op de grond aan het doen. Gelukkig was dat maar een verdwaalde gast aan mijn bos…[nggallery id=11]

23 Comments

 1. niet gek voor een gek! 🙂

 2. Schitterende plaatjes van een heel mooi tochtje.
  Succes vandaag weer.

 3. Herfst en paddestoel foto’s vind ik altijd prachtig. Stralen een bepaalde sfeer uit van warmte en gezelligheid. Van het seizoen om gezellig samen binnen te warmen.

 4. Ik kan een hoop met je mee, maar… als het licht miezert.. nee, dan zou ik het weer niet gaan doen.

  Love As always
  Di Mario

 5. nu je het zegt. Ik wilde dat ook nog steeds doen, maar helaas te druk deze week. DIe van jou maken veel goed.

 6. Prachtige plaatjes, elk seizoen is toch maar weer een wonder op zich.

 7. Mooie plaatjes!!
  De herfst is zo mooi…

 8. Mooie plaatjes. Het is daar volop herfst.

 9. Geweldig! Misschien dit weekend met m’n kinderen ook maar een stukje gaan wandelen. Fijne plaatjes.

 10. Hier staan pracht exemplaren bij. In de bossen van het Nieuwe Land (Flevoland) zijn nog niet zoveel soorten. Maar ja, dat zal wel een kwestie van geduld worden. Gelukkig kan ik naar het Oude Land gaan. In het Gooi en op de Veluwe staan gelukkig meer soorten dan hier.

 11. jajaj zo herkenbaar
  ik kreeg tijdens een foto opname een opm van flikken omdat ik op mijn buik lag ome een gebouw te fotograferen 🙂
  en de eerste foto hihi een paddo with a bad hairday!
  grandioos

 12. Mooie score, Sjoerd.
  Tot nu toe heb ik de herfst en paddenstoelen – één uitzondering daar gelaten – buiten mijn weblog kunnen houden, maar ik zal er nu ook wel haast aan moeten geloven.
  De paddestoelen op de foto waar je zo trots op bent, zijn volgens mij hazepootjes.

 13. Mooie foto’s! Ik heb hier langs de kant al wat mooie exemplaren gezien maar uiteraard had ik toen geen fototoestel bij me.

 14. Dit is de andere kant van de herfst: prachtige opnames van bijzondere paddestoelen, dat doet je de voortdurende regen compleet vergeten.

 15. Goh, ja, dat is wel een hele bijzondere collectie.
  Dit jaar staan er meer dan ooit, geloof ik.

 16. Paddestoelen fotograferen is inderdaad erg leuk, ik verbaas mij altijd over de vele soorten.
  Maar ken ze ook niet bij naam hoor, noem ze gewoon allemaal paddestoel.

 17. ik mis de rood met witte stippen.

 18. Ziet het er zo uit buiten? Gaat wel ramp zeg in een paar dagen.

 19. Heerlijk ontspannend he die natuurwandelingen…. ga dra ook eens op paddestoelentocht, fraaie exemplaren ben jij tegen gekomen seg!
  Groetje,
  AmaZony

 20. Echte herfstplaatjes! Wat een lef om op de natte grond te gaan liggen om dit te fotograferen… Hopelijk had je niet je beste kleren aan! 🙂

Geef een reactie