Herfstige beelden (1)
Herfstige beelden (1)

Herfstige beelden (1)


bVision Photography

Eenmaal per jaar ga ik op paddenstoelenjacht. Ik weet een aantal plaatsen waar deze voorkomen, maar ik had gekozen voor het kasteelpark in Amstenrade. Het vochtige weer van de afgelopen weken met daartussen af en toe wat warmte van de zon, was het typische paddenstoelen weer wat ik nodig had. Natuurlijk kun je ook champignons fotograferen, maar in de natuur, als het licht miezert, is het toch het mooiste. Trots ben ik op bovenstaand plaatje, niet dat ze zo bijzonder zijn, daar heb ik geen verstand van, maar ik had ze bijna nog over het hoofd gezien. Alle beelden zijn eigen werk en in hetzelfde bos genomen. En daarnaast niet geheel onbelangrijk, tijdens zo’n tocht, in mijn eentje, kom ik helemaal tot rust. Al waren er mensen die langs me liepen die dachten wat is die gek daar op de grond aan het doen. Gelukkig was dat maar een verdwaalde gast aan mijn bos…[nggallery id=11]

23 Comments

  1. Mooie score, Sjoerd.
    Tot nu toe heb ik de herfst en paddenstoelen – één uitzondering daar gelaten – buiten mijn weblog kunnen houden, maar ik zal er nu ook wel haast aan moeten geloven.
    De paddestoelen op de foto waar je zo trots op bent, zijn volgens mij hazepootjes.

  2. Hier staan pracht exemplaren bij. In de bossen van het Nieuwe Land (Flevoland) zijn nog niet zoveel soorten. Maar ja, dat zal wel een kwestie van geduld worden. Gelukkig kan ik naar het Oude Land gaan. In het Gooi en op de Veluwe staan gelukkig meer soorten dan hier.

Reageren mag, maar hou het netjes...

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Meer informatie over hoe uw reactiegegevens worden verwerkt.