Te triest voor woorden

Gistermiddag was ik wat eerder thuis dan gebruikelijk. Even na vieren reed een brandweerwagen voorbij, toen nog één en toen een ambulance, en nog één, en nog geen minuut later lande een stuk verderop de trauma heli van de ADAC. Later las ik op nu.nl het volgende bericht:

HOENSBROEK – Door een verkeersongeval in Hoensbroek (gemeente Heerlen) is woensdagmiddag een 12-jarige fietser om het leven gekomen. De jongen uit Heerlen kwam onder een schoolbus terecht. De buschauffeur is voor verhoor aangehouden. Dat maakte de politie bekend. Een 69-jarige man, ook uit Heerlen, raakte zwaargewond en is naar het ziekenhuis gebracht. Het ongeval gebeurde rond kwart over vier op de Professor Eykmanstraat in Hoensbroek. Daar kwamen in eerste instantie een schoolbus met kinderen van de NAVO-basis in Brunssum en een personenauto met elkaar in botsing.
Op verzoek van agenten verplaatste de buschauffeur na het ongeval de bus. Daarbij is het kind op de fiets vermoedelijk overreden. Vervolgens botste de bus tegen de gevel van een huis en eindigde deels in de woning. In de gevel van de woning is een gat ontstaan. Het huis wordt gestut. De bewoners zijn tijdelijk elders ondergebracht. Een woordvoerster van de politie spreekt van een grote ravage.

Wat een drama, de zin was me daarna even vergaan…

Foto: Peter Trompetter

25 Comments

 1. Ook ik kreeg kippenvel bij dit bericht en met name doordat ook ik me afvroeg waarom ze deze chauffeur – die net een ongeluk heeft gehad – in godsnaam de bus laten verplaatsen.

  Ik had laatste een mini-aanrijding – bumper-trekhaak – maar stond te trillen. Daarna reed ik echt niet fijn naar huis. Laat staan als je net een ongeluk hebt gehad met kinderen in je bus.

 2. intriest…
  ja ik dacht met dit ene woordje alles gezegd te hebben, maar kreeg weer de melding ‘you’re comment is too short’…

 3. Laat de politie uit deze heel trieste gebeurtenis een les trekken. Na een verkeersongeluk zijn mensen meestal behoorlijk in de war, vaak hebben ze door de adrenaline hun motoriek ook niet helemaal onder controle.Het verplaatsen van de bus had natuurlijk door agenten begeleid moeten worden.

 4. Idd triest. Gelukkig heeft Anthonie nog een keuze gehad, dat had deze twaalfjarige jongen absoluut niet … 🙁

 5. ja, vreselijk. Zo jong nog.
  Smorgens opgestaan en nimmer ergens aangekomen.
  Uiteindelijk.

  Altijd opletten!

 6. Dat zijn altijd van die trieste berichten die je even met twee benen op de grond zetten.

 7. heel droevig allemaal,
  niet te omschrijven .
  wat een rotdag vandaag ,

 8. Drama genoeg. Vandaag ook weer. En toch moeten we door.

 9. Ja, onvoorstelbaar zo’n raar ongeluk.
  Net als de dood van Antonie Kamerling trouwens …

 10. Wat een drama… dan heb je op dat moment echt nergens meer even zin in.

  Love As always
  Di Mario

 11. Heel erg is dit. ik zag het al op tv en toen was ik al verbijsterd. Niet normaal meer. Dus dit is vlak bij jou gebeurd.

 12. Als zoiets vlakbij gebeurt grijpt het je nog erger aan. Voor alle betrokkenen diep triest.

 13. Ontzettend triest, een opeenvolging van ongelukken. Dat van die jongen is natuurlijk het allerergst.

 14. Dat wil je inderdaad niet zo dicht in de buurt hebben..
  Kan me helemaal voorstellen dat je nergens geen zin meer in had!

 15. pffffffffffffffff
  ach hoe is het mogelijk
  leven hangt aan de zijden draadje toch???
  en mijn verlaten huisje ja dat kan hé tis ongeveer twee uur rijden van Heerlen 🙂

 16. Afschuwelijk. Ja dat hadden ze die chauffeur beter niet laten doen.

 17. Triest, heel erg triest.

 18. Ik las het gisteren op teletekst. Uiterst tragisch.

  Ben ook wel benieuwd wat er uit het technisch onderzoek zal komen. Dwz omdat de bus daarna doorreed en een tegen een huis tot stilstand kwam, kan aangeven dat er iets aan (bijvoorbeeld de remmen van) de bus mankeerde. Dat kan al de reden geweest zijn voor het eerste ongeluk. Als dat zo was dan had dat vastgesteld moeten worden en had de chauffeur niet de opdracht gekregen om de bus te verplaatsen.

  Maar helaas krijg je met dit soort onderzoeken die jongen niet meer terug. Naast de ouders en bekenden is zoiets ook vreselijk voor de chauffeur en de agent die opdracht gaf tot het verplaatsen.

 19. Dat kan ik mij goed voporstellen, geen zin meer te hebben in iets te ondernemen. Zoiets heeft een verlammend effect.

 20. Dan is er even geen ander nieuws meer.

 21. Heel triest, ik vraag me dan altijd af hoe zoiets kan, waarom ze die bus laten verplaatsen door een chauffeur die net een (zwaar) ongeluk heeft meegemaakt terwijl er (gebruikelijk) tientallen ramptoeristen zo dicht mogelijk met hun neus er op staan te kijken. Maar dat brengt die 12 jarige jongen niet terug!

 22. Tijdens het lezen van dit bericht, zie ik hetzelfde bericht op televisie.
  Ontzettend zielig, zo jong. 🙁

 23. Dit is gewoon ronduit kut als ik het mag zeggen. 🙁

 24. Ja, dat zijn trieste dingen.
  Zie het net op de herhaling van het nieuws.

 25. Oei , een kind van 12 jaar , die nog zoveel te leven en te zien en te doen had , heel triestig !

Geef een reactie