Stom, stom, stom…

Gisteren had ik enige haast, en haastige spoed is zelden goed, zeggen ze wel eens. In mijn haast om thuis te komen vergat ik mijn tas mee te nemen. En daar zat mijn privé laptop in die ik mee had genomen om daar even een back-up van te maken op het werk. De weg naar huis die normaal zo’n half uur duurt, liep meteen al uit de hand, sneeuw, sneeuw, auto’s en auto’s en nog meer auto’s. Je vraagt je af waar ze vandaan komen en waarom die gasten met een beetje sneeuw zo langzaam rijden. Dus al danig uit mijn hum, twee uur later aan het eten, schoot mij in de gedachte waar is mijn laptop. Gatverpieleke, geen blogs lezen, geen blog schrijven, ik zag mijn geest al kruipen. Dat kan ik toch niemand aandoen. Dan maar eens de berging in, daar moest nog een oude PC staan. Eh, wel een PC met een DVI aansluiting naar de monitor, weer de hele berging overhoop gehaald voor zo’n kabel en gevonden, Yes, maar helaas, we hebben tegenwoordig wireless, en dat zat daar dus niet op. Mijn zoon had een tijd geleden zijn PC opgeblazen en daar snel een wireless kaartje uitgehaald en in mijn PC gezet. Een toetsenbord en muis had ik niet meer, maar mijn wireless toetsenbord en muis voor bij mijn laptop had ik wel bij de hand, maar of Windows die zomaar kon zien. Gewoon, stekker erin en…. hoera voor Windows 7, want uiteraard had ik geen drivers voor het kaartje, kwam het kaartje uit een ander merk PC stonden de toetsenbord drivers er niet op, maar met een weinig moeite kreeg ik alles weer aan het werken. Hoezo vervelen thuis, daar heb ik geen tijd voor en wie wat bewaard heeft wat, al is het maar een Delletje.

bVision Photography

22 Comments

 1. Toch handig he als je van al die technische stuf op de hoogte bent en zomaar in een wip een pc in elkaar kan flansen ! Zou voor mij een heuglijk ritje retour betekenen, laptop terughalen…
  Groetje,
  AmaZony

 2. Het zat dus behoorlijk tegen. Hier ook kan ik wel zeggen. Maar dan wel even erger, een mens lijkt ook een soort van apparaat bedenk ik mij even.. Met Harry gaat het ietsje beter maar hij ademt nog niet zelfstandig..

 3. zonder PC houdt het leven op….

 4. Windows7, Kubuntu, zelfs iO wordt hier gebruikt. Dan nog Android, WP7, en ook nog soms de os van de rekenmachine. Dan nog Lin in de TV.

 5. Het houdt je van de straat denken we dan maar..
  Handig is het niet.
  Was je niet bereid om nog even terug te rijden???

 6. Waarna je zo maar deze hele tekst hebt gefabriceerd. Geweldig en ook zichtbaar recht uit het hart.

 7. Je hebt het handig voor elkaar gekregen, dus dit stukje had juist ‘slim, slim, slim’ moeten heten.

 8. ik heb gelijkaardige dingen meegemaakt.
  Een typische blauwe maandagscène ?

 9. tja ook hier file……………… doe ik er normaal een kwartier over gister een uur.
  wat ben je toch een slimmerik om die oude pc weer aan het werk te krijgen

 10. Dat is pas een toewijding om blogs te lezen! mijn laptop is overleden, dat is een ramp. net alsof ik een arm mis.

 11. je bent verslingerd aan het bloggen, hetzij schrijven, hetzij lezen, of heel erg verslingerd daaran, dan moet je er ook wat voor over hebben.

 12. Kwam het toch nog goed…;-)

 13. En welke geheimen van je werkgever heb je zitten back-uppen op je prive laptop? En komt het op Wikileaks of begin je een eigen wiki?

 14. Alleen het knutselen heeft je al flink bezig gehouden. 😀

 15. Dell doet het hier al jaren goed… en wat betreft het weer, manlief kan erover meepraten, hij deed er vier uur over om thuis te komen (normaal een stukje van anderhalf uur…)

 16. Dat heet toch verslaafd? 😀

 17. Ik wou dat ik zo’n grote berging had 🙂

 18. Ben vandaag meer dan één uur onderweg geweest naar mijn werk ! spiegelglad ! Normaal tien minuten !

 19. mensen rijden dn opeens overdreven voorzichtig, wat best gevaarlijk is.

 20. Zo zie je maar, zelfs een Dell redt het wel.

  Love AS Always
  Di Mario

 21. Dell is zo slecht toch niet.., en jij zo handig dat je dat allemaal zelf kunt.
  Werd het toch nog een gezellige avond.

 22. Euh.. bij een delletje denk ik aan wat anders, Bvision 😉

Geef een reactie