Het Bonnefanten museum gestript

Het Bonnefanten museum gestript

bVision Photography

Het Bonnefanten museum gestript. Nee wees niet bang, ik haal niets van dit Maastricht’s museum af. Alleen een klein voorbeeld wat je met een eenvoudige clone tool in Photoshop Elements of CS5 kunt doen. De bovenste foto is bewerkt en de onderste foto is het origineel. Ik heb alleen met de clone tool gewerkt (S) en een soft brush van 19 px. Ik vond eigenlijk de fiets links storend, maar omdat ik toch bezig was heb ik de andere twee fietsen ook maar verwijderd. Met een beetje meer moeite was het waarschijnlijk nog beter gegaan en mooier geworden, maar aan de andere kant zijn het mijn eerste schreden op het pad waar Frank eigenlijk het meeste van af weet. Aanleiding was een verhaal in de krant waarbij er gemanipuleerd was met een foto van Obama en de Egyptische president. In de originele foto liep Obama voorop, Maar in de kranten van CaΓ―ro de Egyptische president. Alsof Obama de weg in zijn eigen vertrekken niet meer wist. U ziet, heel langzaam krijg ik plezier in shoppen…

bVision Photography

24 Comments

 1. Heb zelf geen ervaring met shoppen of andere bewerkingsprogrammas, alleen bijknippen of croppen thats it; maar weet dat de mogelijkheden enorm zijn… ooit zal ik het wel es leren… voorlopig is fotograferen m’n hobby en daar gaat al behoorlijk wat tijd inzitten..
  Wel n knap resultaat zo met die fietsen !
  Groetje, AmaZony

 2. Je ziet er niks meer van terug. Ik gebruik geen photoshop, maar lightroom. Met dat programma kun je qua ‘uiterlijk’ niet zo heel erg veel veranderen, maar met de kleuren zit dat wel anders. Ongelooflijk, ik wist jaren geleden niet dat zoiets kon.

  Maar je hebt hier goed je best gedaan, en ik vind dat het beter oogt op deze manier.

 3. Ik moet er toch ook eens induiken maar heb zo weinig tijd.
  Had jij nu laatst ook die link naar een site/programma waarmee je de kleuren kon weghalen.
  Zo ja stuur nog eens door had hem ergens opgeslagen maar kan hem niet meer vinden.

 4. Meestal voeg ik alleen maar toe, weghalen doe ik bijna niet, tenzij het gaat om een huiskamer van een ander ofzo, you catch my drift.

  Ik vind met fietsen overigens mooier, teken van leven πŸ˜€

  XXX

Reageren mag, stay safe!

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Meer informatie over hoe uw reactiegegevens worden verwerkt.

%d bloggers liken dit: