Het Bonnefanten museum gestript

bVision Photography

Het Bonnefanten museum gestript. Nee wees niet bang, ik haal niets van dit Maastricht’s museum af. Alleen een klein voorbeeld wat je met een eenvoudige clone tool in Photoshop Elements of CS5 kunt doen. De bovenste foto is bewerkt en de onderste foto is het origineel. Ik heb alleen met de clone tool gewerkt (S) en een soft brush van 19 px. Ik vond eigenlijk de fiets links storend, maar omdat ik toch bezig was heb ik de andere twee fietsen ook maar verwijderd. Met een beetje meer moeite was het waarschijnlijk nog beter gegaan en mooier geworden, maar aan de andere kant zijn het mijn eerste schreden op het pad waar Frank eigenlijk het meeste van af weet. Aanleiding was een verhaal in de krant waarbij er gemanipuleerd was met een foto van Obama en de Egyptische president. In de originele foto liep Obama voorop, Maar in de kranten van Caïro de Egyptische president. Alsof Obama de weg in zijn eigen vertrekken niet meer wist. U ziet, heel langzaam krijg ik plezier in shoppen…

bVision Photography

24 Comments

 1. Heb zelf geen ervaring met shoppen of andere bewerkingsprogrammas, alleen bijknippen of croppen thats it; maar weet dat de mogelijkheden enorm zijn… ooit zal ik het wel es leren… voorlopig is fotograferen m’n hobby en daar gaat al behoorlijk wat tijd inzitten..
  Wel n knap resultaat zo met die fietsen !
  Groetje, AmaZony

 2. Je ziet er niks meer van terug. Ik gebruik geen photoshop, maar lightroom. Met dat programma kun je qua ‘uiterlijk’ niet zo heel erg veel veranderen, maar met de kleuren zit dat wel anders. Ongelooflijk, ik wist jaren geleden niet dat zoiets kon.

  Maar je hebt hier goed je best gedaan, en ik vind dat het beter oogt op deze manier.

 3. Ik moet er toch ook eens induiken maar heb zo weinig tijd.
  Had jij nu laatst ook die link naar een site/programma waarmee je de kleuren kon weghalen.
  Zo ja stuur nog eens door had hem ergens opgeslagen maar kan hem niet meer vinden.

 4. Ik keek naar het museum zelf, dat die fietsen op de bovenste foto weg zijn had ik niet eens gezien, goed geshopt.

 5. Ik zie, ik zie, wat jij niet ziet ???

 6. Ik moest even een paar keer kijken voordat mij het opviel. Ik ben altijd al slecht geweest in raadplaatjes! 😉

 7. Goed geshopt! Je ziet er niets meer van.

 8. Dat is een netjes stukje werk, Sjoerd, je bent met vlag en wimpel geslaagd voor deze oefening. Ik poets in een landschapsfoto ook wel eens een storend element weg, moet kunnen.

 9. Ja, dat kan allemaal tegenwoordig, je hoeft zelfs de deur niet eens meer uit.
  Even op streetview kijken en dan maken zoals je het maar hebben wilt.

 10. Ik gebruik het ook af en toe, alleen als iets stoort.

 11. Heel mooi gedaan hoor! Al je het niet weet zie je niet dat ze weg gesjopt zijn! 😉

 12. Je had van mij het Bonnefanten niet hoeven te strippen omdat ik het juist door die fietsen nog meer tot zijn recht vond komen. Zo zie je maar. Over smaken etc. etc. etc.

 13. Overigens kom je met 10 minuten plakken in Paint ook een heel eind. Hier de paintversie van de onderste foto.

 14. Goed gelukt, vooral dat je die vieze auto’s op beide hebt weten weg te werken. 🙂

 15. netjes gedaan hoor,
  dat vindt ik ook 1 van de leukste dingen om te doen.
  storende elementen weg halen.

 16. Dat is leuk speelgoed! Stalin had het vast ook willen hebben. Op een dag ben ik met pensioen en hoop ik ook lekker te gaan shoppen.

 17. Fotobewerking is leuk, maar journalistiek gezien ook heel riskant vind ik

 18. Voor Ollie stoorden die fietsen ook niet ! Maar iedereen heeft zijn geurtjes en kleurtjes!

 19. Meestal voeg ik alleen maar toe, weghalen doe ik bijna niet, tenzij het gaat om een huiskamer van een ander ofzo, you catch my drift.

  Ik vind met fietsen overigens mooier, teken van leven 😀

  XXX

 20. Ik begin het photoshoppen ook te ontdekken. Het is leuk werk. En het brengt veel nieuwe mogelijkheden.

 21. Voor mij hadden die twee fietsen tegen het muurtje mogen blijven staan. Maar het maakt hier wel de kracht van de applicatie duidelijk. Leuk werk om te doen.
   

 22. Ik moet het bijna dagelijks doen. En met plezier. Overigens vind ik foto;s waar alles weg wordt gehaald een beetje zonder leven.

 23. Shoppen kan wel leuk zijn..!!
  Goed oefenen maar.

Geef een reactie