Het kerstbomenbos

In tegenstelling tot voorgaande jaren, hebben we ons dit jaar niet mottig gezocht naar een echte kerstboom, maar hebben we een heel bos geadopteerd. Allemaal kleinere boompjes die samen ons kerstbomenbos vormen. De foto heb ik inmiddels opgestuurd naar Renesmurf., zodat die daar ook een goed plaatsje krijgt in zijn kerstboombos. Het opzetten was zo zonder vloeken en zuchten gebeurd en er zit nog licht bij ook, dus de mensen die langs de deur het licht komen brengen mogen ons huis overslaan. Overigens is er natuurlijk wel wat meer versierd dan alleen het bos. Daarbij schiet me ineens nog een reactie van Frans54 bij Rob Hamilton in de gedachte: “je partner aftuigen tijdens het optuigen komt ook vaak voor”, en dat is hier dus niet gebeurd. Niet dat dat ooit voor zou komen, maar voorkomen is beter dan me te laten behandelen op de eerste hulp in een ziekenhuis. En ik ben nu ook weer niet de scheldende en tierende Lau uit het “Tiny en Lau Kersemis” filmpje op youtube. Zelf mijn bVision poppetje heeft zich hier wijselijk uitgehouden, maar, u mag toch wel op het plaatje klikken…

bVision Photography

20 Comments

 1. ook al planten we jaar na jaar de kerstboom nadien in de tuin ,in de hoop hem het jaar daarop opnieuw te kunnen gebruiken, het lukt ons niet ! Toch weerom dit jaar : een nieuwe grote échte denneboom mét wortel !

 2. Oh, dat ziet er heel gezellig uit!

 3. Ik lees wel maar zit nog steeds te balen, had grote log af en bij publiceren bleek hij verdwenen grrrrrrrr, vandaar maar even een plakkertje vandaag, sorry.

 4. Een kerstbomenbos… apart ja. 🙂
  Maar niet helemaal mijn ding. Geef mij maar een goedgevulde kerstboom. Ik zag twee jaar geleden een prachtige kerstboom in een etalage. Ik heb gewoon alles gekocht wat erin hing: barokspiegeltjes, grote bloemen, glitterblaadjes, glitterlibellen, kralentakjes en kerstballen in het zwart, olijfgroen, goud en goudbrons. Ik kon er niet aan weerstaan.
  Voor ons wel een namaakboom want een echte boom kunnen we geen 5 weken houden in huis.

 5. een mooi tafereel om bij weg te dromen. wij kregen bij het optuigen van de boom altijd slaande ruzie.

 6. dat ziet er erg gezellig uit zo,
  ik ga zondag beginnen heb er zin in,
  en dat was jaren geleden.

 7. Dat is niets bij vergeleken net bij SBS6 te zien was tijdens ons eten. Damm, wat een overdreven huis was dat.

 8. Da’s een mooi idee, allerlei kleine boompjes. Ik heb er van genoten. Onze bo(o)m(en) worden pas volgende week geplaatst. Ik doe het nog met adventskaarsen

 9. Ziet er ook sfeervol. uit. Wij hebben dit jaar voor het eerst een kerstboom. Een leuke kleine namaakboom.

 10. Ik vind het heel erg mooi, iets waar je meerdere malen per dag wel even rustig naar kan kijken.
  Zolang het duurt, dan mag het weer weg.

 11. Errug leuk! Wat ook leuk is: een omgekeerde kerstboom die aan het plafond hangt. Maar ik ben bang dat het uitvallende naaldenprobleem dan helemaal onhoudbaar wordt.

 12. Over smaak valt gelukkig niet te twisten. 🙂
  Wij zullen het ook dit jaar wel weer laten bij een enkel kerststukje en hier en daar een extra kaars.

 13. Je eigen kerstbomenbos in huis…een geweldig idee!

 14. Wij hebben geen bos geadopteerd, maar een minuscuul, dus hanteerbaar boompje. en dat kostte ons 7.50 euro. Geen geld voor drie weken plezier, namelijk 0.35 eurocent per dag. Een bijna kosteloze adoptie dus.

 15. Hier ook al jaren niet meer zo’n sta in de weg.

 16. Dat is nog eens leuk, zou ook wat voor mij zijn. Heb ook helemaal geen zin in al dat versier.
  Goed gedaan Sjoerd.

 17. wat leuk en origineel Sjoerd… TOPPIE

 18. Ook bij ons geen bomen meer!

 19. Hier zoals gewoonlijk geen boom. Mss een heel kleintje

 20. Bij ons wordt een kleine verbouwing uitgevoerd tijdens de Kerstweken. Dit jaar daarom geen Kerstboom, de huiskamer is leeg. De stucadoor komt voor de kerst en er komt een nieuwe vloer in op 27 en 28 december. Het Kerstcadeautje voor ons, van ons dit jaar.
   

Geef een reactie