Tojeiro
Tojeiro

Tojeiro

bVision Photography

John Tojeiro was niet echt een autofabrikant, maar meer een auto designer. Hij ontwierp een chassis en verkocht dat als bouwpakket en de koper kon zelf daar een motor in zetten. Als zoon van een Portugese vader en Engelse moeder, werd hij geboren in Estoril, waar een van de mooiste circuits achter de Pyreneeën ligt. Na de dood van zijn vader verhuisde hij met zijn moeder naar Engeland. In zijn auto’s kon je motoren aantreffen van Jaguar, Bristol, Ford Anglia en MG. Ook werden zijn ideeën gebruikt door andere fabrikanten zoals o.a. de AC Ace, waaruit later de AC Cobra werd ontwikkeld. Op de foto’s Boven, de Tojeira-Bristol en onder de Tojeira-Jaguar. Beide modellen komen uit de vijftiger jaren.

bVision Photography

13 Comments

Reageren mag, maar hou het netjes...

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Meer informatie over hoe uw reactiegegevens worden verwerkt.