Ik plof nog eens uit elkaar
Ik plof nog eens uit elkaar

Ik plof nog eens uit elkaar

Ik ben blij dat ik vandaag weer kan gaan werken. Na de feestdagen in december heb ik meestal het gevoel dat er niets meer bij kan en ik, als het zo doorgaat, ik uit elkaar spring. Maar zoals altijd komt ook aan alle “goede” dingen gelukkig een einde en starten we het nieuwe jaar, meestal met het voornemen om niet zwaarder te worden dan in het oude jaar. Dat houdt in dat we het eerste half jaar wat minder doen aan het binnen krijgen van vast en vloeibaar voedsel, om zodoende ruimte te creëren voor het tweede half jaar, zodat we met de komst van het nieuwe jaar, juist…
Het droste effect, maar dan anders. Velen noemen het een jojo effect, ik zie dat echter niet zo. Als je er niets aan doet groei je na verloop van tijd gewoon dicht, door de variatie blijf je alert. Komt nog bij dat mijn intolerantie voor glutaminaten erger is naarmate ik meer binnen krijg. Dus het mes snijdt aan twee kanten. Het leuke eraan is dat je dit jezelf aandoet, een beetje masochistisch, al betrekt men het laatste vaak op een andere vorm van ontspanning. Gelukkig zie ik er nog niet uit zoals het manneke hieronder…

bVision Photography

25 Comments

 1. frank-103

  als je ouder wordt gaat je lichaam steeds efficienter om met eten (energie), waardoor je eigenlijk steeds met minder toe kunt. Als je dan in de zomermaanden nog redelijk veel beweegt verbrand je ook nog calorieen, in de wintermaanden is dat ook minder!

  Oke, ik geef het toe, ik lust een boel: banketstaven en chocoladeletters, kerstkransen, roomboter, gourmetten en veel meer…..

 2. Ook ik neem even de afslag Matigen. Een paar kilootjes er af zou ook bij mij welkom zijn. Misschien moet ik die roestige trap maar een aantla malen op en neer, of iets anders alternatiefs, want alleen minderen is niet helemaal de juiste weg.

 3. Gelukkig heb ik geen aanleg om echt dik te worden. Maar afgezien daarvan leven we tamelijk matig, echter zonder ons van alles te hoeven ontzeggen. We proberen gewoon goed en gezond te eten en te leven. En dat moesten we maar mooi zo houden, want elke kilo die ik extra mee moet sjouwen wordt me al snel te zwaar. 🙂

 4. De meeste mensen willen er in de zomerkleding weer wat aangenaam uitzien, en als de herfst weer binnenkomt kan alles weer verhuld worden in de kleding.
  En zo gaat het elk jaar weer, toch worden de mensen wel steeds ruimdenkender, heb ik het idee.

 5. Ik denk dat veel mensen dit gevoel wel kennen zo na de feestdagen.
  Maar nu is alles weer achter de rug, en kunnen we er weer extra op letten.
  Zelf had ik ook gedacht wat aangekomen te zijn, tot mijn verbazing ben ik anderhalve kilo kwijt. :-S

  Dank je voor je felicitatie.
  Een fijne dag verdersss 😉

 6. Hai Sjoerd,

  ik had nog wel even door willen gaan.
  Ik vond het dit keer zo’n super-gezellige maand.
  Jammer, dat-ie voorbij is.

  Maar ja… we gaan door en nu zit ik met een nieuw begin.
  Ik moet er erg aan wennen.
  2011. Klinkt nog niet lekker in mijn oren.

  Maar ik weet nu al, dat het gewoon weer een topjaar gaat worden.
  En dat ik allerlei aangename verrassingen ga tegenkomen.

  groetjes en tot volgende week!
  Marlou

  .

 7. Niet vanwege de feestdagen, maar gewoon na tweede kerstdag ging ik weer eens op de weegschaal staan. Het viel me op dat ik steeds verder naar voren moest hangen om mijn voeten nog te kunnen zien. Nou is mijn ideale gewicht 82KG, en verwachtte ik ergens rond de 86,5 te zitten…. Dan komen die 91,5 ineens erg hard aan. Ik let er nu dus weer wat meer op wat ik eet, en ben ondanks de feestdagen toch alweer terug op 90KG. Ik ben nu wel gemotiveerd om minimaal terug op 84 te komen, al was het alleen maar omdat ik me rond dat gewicht ook een stuk fitter voel.

  http://www.1ivision.blogspot.com

 8. Ach , Sjoerd het zit in de genen , mijn vriend eet tienmaal meer dan Ollie en is zo mager als een graat ! Ollie (ouders waren klein en mollig) al wat hij eet kleeft aan zijn lijf ! erfelijk ?

 9. Wat is dat toch dat mensen ineens met die feestdagen zoveel moeten eten, hier gaat alles gewoon redelijk normaal voorbij hoor, geen overmatig vreetfestijn, en dus ook geen overladen gevoel in januari.

Reageren mag, maar hou het netjes...

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Meer informatie over hoe uw reactiegegevens worden verwerkt.