Droste effect

Droste effect

bVision Photography

Ik had het er gisteren al over, het Droste effect, maar dan anders. Nu dan even over het echte droste effect. Het is eigenlijk een recursie, een verwijzing naar zichzelf die herhaald wordt. Het heeft de naam van het droste effect gekregen omdat het gebruikt werd op de verpakkingen van Droste Cacao. Daar staat een verpleegster op met een pak cacao die dezelfde afbeelding bevat en ook daar staat weer eenzelfde afbeelding en ga zo maar door. Vroeger was men daar zo mee klaar, de resoluties waren zo laag dat je al snel uitgetekend was. Op de onderste foto zie je dat met het toenemen van de resoluties van camera’s je een heel eind kunt komen. En ik laat deze alleen maar in een beperkte resolutie zien. Het meisje zit voor een spiegel en houd zelf een spiegel vast. De fotograaf moet alleen proberen om zelf niet op de foto te komen. Door op de onderste foto te klikken krijg je een vergroting. voor de volledige resolutie klik je op deze link.(foto’s: via wikipedia)

bVision Photography

23 Comments

  1. Geweldige illustratie van het Droste effect!!
    Over Droste gesproken ik heb wel trek in een warme choco! πŸ˜‰
    Natuurlijk wil ik je langs deze weg ook nog alle goeds toewensen voor 2011!
    groetjes,
    Elmar

  2. Zoiets is wel leuk om zelf nog eens te gaan proberen, wat een leuk effect. Laatst was er over het droste-effect nog een hele reportage op tv, weet niet meer waar, maar wΓ©l grappig om jouw logje hier nu ook over te lezen.

Reageren mag, stay safe!

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Meer informatie over hoe uw reactiegegevens worden verwerkt.

%d bloggers liken dit: