Sprakeloos
Sprakeloos

Sprakeloos

Waar ging het fout met de blanke Amerikaan.
De indianen hoofdman “Twee Adelaars” werd officieel door de Amerikaanse overheid gevraagd om zijn oordeel te geven over het volgende: “U heeft gedurende 90 jaren de blanke man kunnen observeren, u heeft de vooruitgang gezien, de oorlogen meegemaakt, de technologie kunnen bewonderen, en u heeft de schade gezien die is aangericht. Dit alles in ogenschouw nemend, waar heeft de blanke man het fout gedaan”
Het opperhoofd dacht niet lang na en gaf het volgende antwoord:
Toen de Blanken het land ontdekten was dit in het bezit van de Indianen, er waren geen belastingen, genoeg buffalo’s en bevers, schoon water, een gratis medicijnman, vrouwen deden het werk en de mannen waren de hele dag op jacht en hadden iedere nacht seks. Alleen de Blanke man was dom genoeg om te denken dat dit systeem verbeterd kon worden.

bVision Photography

24 Comments

  1. Sterk stukje ! Het opperhoofd is veel slimmer dan de blanke man. Steeds hebberig, nooit genoeg… en ze blijven maar daargaan, maar hoelang nog ? Kan niet anders dan verkeerd aflopen met de blanke man…

  2. Dan is het maar goed dat de aarde wraak neemt en eerdaags 90 procent van de bevolking wegvaagt. Kunnen we opnieuw beginnen…Maar zonder gekheid: wie is er intelligenter: de mens of de dolfijn? De dolfijn doet de hele dag weinig anders dan spelen, eten en de liefde bedrijven en dat al tienduizenden jaren lang en wij…?

  3. Het is de dominante levensstijl van de westerse mensen. Oordelen en bekijken vanuit het eigen perspectief. Anderen opleggen wat goed of fout is. Doel voor de toekomst: meer consumeren, economie laten groeien, welvaart voor welzijn plaatsen.
    Kijk om je heen… Dat is onze huidige maatschappij, en daar wordt ik vaak moedeloos van.
    Wellicht zal in de toekomst blijken dat ons levenspatroon/stijl de feitelijke “derde wereldoorlog” is die ons ten gronde zal brengen.

    Gerry http://www.1ivision.blogspot.com

Reageren mag, maar hou het netjes...

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Meer informatie over hoe uw reactiegegevens worden verwerkt.