Water in Limburg
Water in Limburg

Water in Limburg

bVision Photography

Momenteel lijkt het hier in het zuiden een beetje op Friesland. Heel veel water, grote plassen, alleen op plaatsen waar we dat eigenlijk niet willen. Zoals in Borgharen en Itteren, waar de bewoners geisoleerd zijn en het water wel erg hard stroomt. Of in Vlodrop waar de weilanden op meren beginnen te lijken en wegen worden afgezet. En dat allemaal door water wat niet eens van ons komt. Zoals in Vlodrop de roer, die duidelijk wat veel water aan voert.

bVision Photography

De roer is een riviertje wat zijn oorsprong vind in de Duits/ Belgische Eifel. De rivier is zo’n 160 km lang, waarvan een goede twintig kilometer door Nederland stroomt voordat het bij Roermond in de maas uitmond. De foto’s zijn gemaakt in Vlodrop, waar we op de terugweg van Roermond, waar het water ook al overal overheen stroomde, maar waar we wel nog even naar de Outlet waren. Van het laatste hadden we overigens veel spijt, want gatverpieleke wat was het daar druk. Het was dat we bijtijds daar waren, want toen we even na het middag uur weggingen kon je over de koppen lopen. Uitverkoop in een Outlet Centrum, hoe verzinnen ze het. Maar desalniettemin, ik heb er wel een paar mooie nieuwe schoenen en twee shirts aan overgehouden. En voor het laatste gingen we…

bVision Photography

25 Comments

 1. Ja hier in Belgie hebben we ook veel waterellende gehad, mocht t nog één dagje langer geregend hebben, hadden we ’t hier ook zitten denk ik. De binnenmuren die aan een buitenmuur grenzen en ook sommige vloeren werden al vochtig… vreemd en angstaanjagend zenne …

 2. Frank zal blij zijn, komen er nog meer roestige fotoos. 🙂

  Het lijkt nu minder te zijn als in 1995. Nou weet ik niet of er toen meer of minder water uit de lucht viel. Dat is ook moeilijk te bepalen voor een stroomgebied. Maar het zou er op kunnen lijken dat er wel van 1995 geleerd is.

 3. Ieks, dat lijkt me echt wel beetje eng..zoveel water.
  Hoop dat je er zelf niet al te veel hinder van ondervindt zoals ondergelopen kelder etc…Duim voor je dat het water snel weer zakt.
  In ieder geval ben je geslaagd voor de schoenen en t-shirts… 😉

  Fijne avond Sjoerd!

 4. Hai Sjoerd,

  haha, wat heb je een leuk woord: gatverpieleke…
  Dat ga ik van je lenen. Erg leuk.

  Maar al die wateroverlast is helemaal niet leuk. Dat is vreselijk!
  Ik hoop, dat je je nieuwe schoenen droog houdt!

  Groet van Marlou

  .

 5. Ik ben benieuwd hoe hoog de maas komt bij ons. 🙂 Ik ben wat dat betreft wel een ramptoerist, zeker met in mijn achterhoofd dat het dorp van mijn ouders op een zandrug ligt en dus een stuk hoger dan de dorpen naast de Maas.

  Lijkt me maar niks als je het water zo steeds dichterbij ziet komen.

Reageren mag, maar hou het netjes...

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Meer informatie over hoe uw reactiegegevens worden verwerkt.