Rinspeed Splash
Rinspeed Splash

Rinspeed Splash

bVision Photography

Eerder deze week had ik het over Pim Pandoer die met zijn eigenbouw Amfibie voertuig door de Nederlandse sloten koerste. Het voertuig wat u hier ziet is uniek, een vleugeldraagboot en sportwagen tegelijk, ontworpen in Oostenrijk bij de firma Rinspeed. Het vaartuig is in het bezit van een vermelding in het Guinness book of records. Iets meer als vier uurtjes had het ontwerp van Rinspeed ervoor nodig om aan de overkant van het kanaal te komen. Op strak water was dat makkelijk binnen een uurtje geweest, maar de zee is toch even iets anders. Deze Splash doet het ook nog eens lekker op het land en met zo’n voertuig heb je dus niets meer nodig. Zelfs geen veerboot. Lijkt me lekker om hiermee over de Friese meren te koersen en na afloop weer gewoon terug naar Limburg. Je kunt op een plaatje klikken voor een groter beeld, de foto’s zijn eigendom van Rinspeed Austria.

bVision Photography

20 Comments

  1. Dat is nou eens slim, om er een vleugeldraagboot van te maken! Dat vroegere NSU-amfibievoertuig zag er wel redelijk sportief uit voor zijn tijd, maar degradeerde in het water toch tot een soort toeristische attractie, alleen geschikt voor een rustige plas in het Steinerbos of zo.

Reageren mag, stay safe!

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Meer informatie over hoe uw reactiegegevens worden verwerkt.

%d bloggers liken dit: