La moer

La moer

Bleu, bleu l’amour est bleu was het eerste waar ik aan dacht toen ik gisteravond hoorde dat het de meest depressieve dag van het jaar zou zijn. Nu werd dit liedje gezongen door Vicky Leandros, die als Griekse zangeres Luxemburg vertegenwoordigde op het eurovisie songfestival in 1967 en was alles behalve deprimerend. Nu betekent voor ons hier een Blue Monday iets anders, maar het resultaat zal wel hetzelfde zijn. Een blauwe maandag was een maandag volgend op een enigszins uit de hand gelopen zondag, en die als resultaat had dat het afgeleverde werk niet geheel aan de eisen voldeed. En negen van de tien keer was een slechte auto dus een maandag auto. Niet dat ik er gisteren ook maar iets van heb gemerkt, de dag was om voor ik het in de gaten had en het diner waar A. haar best op had gedaan was uit de kunst, dus wat wil een mens nog meer. Maar ze lieten me toch een aantal sacherijnige gezichten zien op TV dat ik die meteen maar heb uitgezet en meteen wat vrolijkers ben gaan doen. Voor degene die niet weten wie Vicky was, embed ik haar hier maar even in, met l’amour est bleu…

27 Comments

 1. Natuurlijk ken ik dit nummer nog. In 1968 trouwens ook een hit door het orkest van Paul Mauriat. Je kent ’t? Ik heb geen last gehad van een blue monday, was trouwens vrij. Mag vanaf morgen t/m zondag weer werken. Frank verwoordt het goed “Blue monday wordt ons gewoon aangepraat”, en aangezien ik er een eigen mening op na hou, geen last van deze onzin. Ik ga je groeten Sjoerd. Nog steeds zo nat in Zuid Limburg. Hier aan de Costa del Veluwemeer heeft het vanmorgen de hele tijd geregend en deels de middag. Nu droog.
  Groetjes
  Mara

 2. Vicky Leandros werd veel verkocht inde jaren zeventig. En met de komst van de CD weer. En ik heb nog een vinylschijf van haar in m,n platenkast staan. M,n oude Canon ligt gewoon eregens te liggen, net zo als het aganaloge zusje van Canon, een Pentax.

 3. Dit wordt ons aangepraat. En statistieken moet je ook niet altijd geloven want daar zal deze onzin wel weer op gebaseerd zijn. Behalve als de statsitieken je net goed uitkomen natuurlijk. En ik had gisteren PVD net zo’n goeie zin als anders, mopper, mopper, mopper.
   

 4. Hai Sjoerd,

  ach ja… die Vicky… wat was ze toen nog piep!
  L’amour est bleu. Nou… liever niet.
  Doe mij maar een goedgekleurde liefde. Maar dit terzijde.

  Ik heb niets, maar dan ook helemaal niets gemerkt van de blauwe maandag.
  Het lijkt me, dat men bezig is om ons iets aan te praten.
  Laten ze daar mee stoppen.
  Ik doe niet mee aan die onzin. Je reinste flauwekul.

  Ik houd er meer van als ons fijne dingen worden aangepraat.
  Zo van: “Vandaag is het wereldwijd een roze dinsdag. Het is bekend, dat mensen uitgerekend op deze dag met kriebels in de buik en met hun hoofd in de wolken lopen.”

  Haha! heerlijk.

  Roze groetje van Marlou

  .

 5. En dan te bedenken dat die dag bedacht is door een reclamebureau om zonvakanties van Sky reisbureau (UK) te promoten. Er zit zelfs een berekening achter. Wiskundigen, statistici en in het algemeen mensen met iets van rekenkundig inzicht plassen ervan in hun broek van het lachen.

 6. Ik heb het compleet en totaal gemist, het is dat ik het op logs en via andere kanalen van vrienden las dat het die maandag was, nou uhm….. al was ik alleen, ik heb gewoon genoten gisteren net als bijna elke maandag 😀

  XXX

 7. Het enige wat ik van Vicky Leandros ken is “Apres Toi” als ik het goed heb. Het stond op zo’n jaren 60 of 70 LP van alle 13 goed of zo. Ik was nog te klein (lees jong) om interesse te hebben in uiterlijk van de dames, maar ik krijg nog steeds een goed gevoel als ik het nummer hoor. Zal wel zoiets zijn als Jeugdsentiment.
  Hier had ik trouwens geen last van de Blue Monday. Het was juist een leuke en inspirerende dag!

  Groetjes,

  Gerry
  http://www.1ivision.blogspot.com

Reageren mag, stay safe!

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Meer informatie over hoe uw reactiegegevens worden verwerkt.

%d bloggers liken dit: