Energie
Energie

Energie

Soms heb je wel eens het idee dat mensen de weg kwijt zijn. De reclames van de nederlandse energie maatschappij vind ik niet correct. Ik vind het pure antireclame als je je af gaat geven op eerlijke producenten van energie zoals Nuon en Essent terwijl jezelf geen kilowatt opwekt en alleen maar inkoopt en verkoopt. Koehandel vind ik dat. Dat je eigen sterkte wil benadrukken, daar is niets op tegen, maar afzetten tegen concurrenten vind ik ethisch niet kunnen. Ook het “lean and mean” in het openbaar vervoer kan nooit leiden tot een beter openbaar vervoer. Je gunt het de goedkoopste, en die mag vervolgens proberen om met dat gunningsbedrag winst te maken en dan ook nog te investeren. Het laatste dus alleen als het niet anders kan. En zo verder met de posterijen, ooit een bloeiend bedrijf, nu met de ondergang bedreigt. Logisch toch. Daar waar dit soort zaken het niet halen, zoals o.a. bij de IceSave springt te overheid, wij dus, wel bij. Het zal wel zo moeten allemaal, maar ik heb toch mijn bedenkingen als alle kapitaal naar het buitenland vloeit, want zodra het daar slecht gaat denk men echt niet aan het kapitaal van die Nederlanders…. Privatisering noemt men dat, het kapitaal naar het buitenland brengen. Het bijbehorende plaatje laat een beetje zien wat voor gevoelens ik daarbij heb.

bVision Photography

18 Comments

 1. Jij laat een wel mooie verkrachting zien van de Traction Avant, dat was de lievelings auto uit mijn jeugd, de jaren zestig, toen NS nog NS was en Pro Rail nog niet bestond, toen de miljoenenlijn nog bereden werd met de blauwe Engel naar Aken, toen Veolia in nog geen velden of wegen te vinden was, toen Zuid Limburg nog niet zo toeristisch was. Weet je Sjoerd dat ik wel eens terug verlang naar die tijd.
  Zeker toen ik deze log van jou door de bril van een babyboomer gelezen heb.
  Saludos
  Albert

  P.S. Dinsdag nog een foto geplaatst van een Fiat 500 en onze MGB. Nog bekeken?

 2. Privatisering = het kapitaal naar het buitenland brengen.
  De directie wordt rijker, het personeel krijgt mindere arbeidsvoorwaarden en de service wordt minder.

  Jammer dat mensen hier voor gekozen hebben.

 3. Het is zoals met boodschappen doen toch? Ik kan, omdat ik brood nodig heb, het bij Liddl kopen. Daar is het brood echt goedkoop. Maar ik kan mijn brood ook bij de warme bakker halen, veel duurder maar wel kwaliteit. Ministers doen wel boodschappen maar letten teveel op de centen en verwachten toch kwaliteit. Laat ze maar eerst eens naar school gaan, dat hebben ze nodig.

 4. fien

  Even wat anders, ik las bij Rob Hamilton dat jij je lidmaatschap bij Groen Links heb opgezegd. N.a.v. een roddel over het pensioengeld van Femke Halsema.
  Die roddel was onjuist. Toch baseer jij daar je mening op. En dat begrijp ik niet helemaal. Of zit ik er naast?

  1. Niet het vertrek van Femke was de reden, maar het verlaten van alles waar groenlinks voor stond werd bediscussieerd, zelfs een mogelijke uitzending naar Afghanistan werd overwogen. Voor mij staat groen voorop, daarna links, en niet andersom. het vertrek van Femke en de geruchten eromheen waren voor mij de druppel. Eerst nog even alle kiezers overhalen op persoonlijke titel en dan de pijp aan maarten geven…

 5. En dan willen ze de gevangenissen ook nog gaan privatiseren. Belachelijk, er is daar toch geen concurrentie? Bovendien moet de uitvoering van straffen in overheidsdienst blijven, dat is geen commerciële zaak.
  Aan essentiële, concrete zaken wordt nooit zoveel verdiend. Het is altijd lucht en vage tussenhandel waar het meeste geld verdiend wordt.

 6. hai Sjoerd,

  het is om er grrrrr van te worden.
  Maar dat doe ik maar niet. Heeft toch geen zin.
  Maar wat heeft dan wel zin???
  Ik weet het niet. Zolang er zo veel mensen zoveel dollartekens in de ogen hebben blijft het graaien.

  De auto is wel heel erg mooi! Het was de eerste auto van mijn vader.
  We reden er helemaal mee naar Joegoslavië!

  Groet van Marlou

  .

 7. Maar dat parkeert wel makkelijk met zo’n auto, fileparkeren is zowiezo niet mijn sterkste kant.
   
  Ik vind dat de overheid, het Openbaar vervoer, Post en Telefonie, de Zorg, de Energievoorziening niet had mogen privatiseren. Dit is in de huidige tijd een dusdanige primaire levensbehoefte, dat de overheid hiervoor verantwoordelijk had moeten blijven. Een overheid die tegen niet te verbeteren kosten, milieuverantwoord ons voorziet van deze primaire zaken. Daar kan geen concurrentie tegen op. Bovendien laat het zich onderling beconcurerende bedrijfsleven zich nou niet van hun meest sociale kant zien.
   

Reageren mag, maar hou het netjes...

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Meer informatie over hoe uw reactiegegevens worden verwerkt.