Vergeten auto’s – Neckar (1957-1971)
Vergeten auto’s – Neckar (1957-1971)

Vergeten auto’s – Neckar (1957-1971)

bVision Photography

Wat niet iedereen weet is dat NSU (AUDI) ook auto’s in licentie bouwde. Zoals onder meer de Fiat en Autobianchi. Dit gebeurde in de fabriek in Heilbronn. Na de oorlog wilde NSU de zaak weer oppakken en vroeg aan Fiat een licentie voor het mogen bouwen van Fiat modellen onder de naam Neckar. Op zich was dit voor Fiat geen vreemd voorstel, want ook in Rusland en Joegoslavië werden Fiats verkocht onder een andere naam, zoals Zastava en Lada. In 1957 begon de productie en na enkele jaren werden de maximaal afgesproken eenheden gebouwd (50.000 stuks). De kwaliteit en de modificaties van de Neckar waren dusdanig dat het een concurrent van de Fiatjes zelf werd. Toen Fiat overging tot de bouw van de 124, de 125 en de 128 modellen werd de licentie ingetrokken om de eigen productie te beschermen, dit betekende in 1971 dan ook het einde van de Neckar fabriek. Neckar maakte tot dan toe de volgende modellen:

bVision Photography

Neckar Weinsberg (Fiat 500)
Neckar Jagst (Fiat 600)
Neckar Europa (Fiat 1100)
Neckar Panorama (Autobianchi Panoramica)
Neckar Adria (Fiat 850)
Neckar Mistral (Fiat 1500)
Neckar Riviera (Fiat 600 coupé)

bVision Photography

15 Comments

  1. Dit is een log die bij ons sentimenten opwekt. In 1971 gingen wij op huwelijksreis naar Ibiza, ja ja Sjoerd met al die hippies toen, en om het eiland te verkennen hebben wij drie dagen een Seat 600 gehuurd. Waar blijft de tijd.
    Adios Sjoerd
    Saludos
    Mara

  2. Zo even weer bijgelezen. Flikken vind ik een toffe serie waar ik graag naar kijk.De verminkte site met verschoven header niet gezien en de Neckar ken ik niet. Wel de NSU prince. Vroeger hadden buren zo’n karretje…

Reageren mag, maar hou het netjes...

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Meer informatie over hoe uw reactiegegevens worden verwerkt.