Katten

Iedereen weet wel dat we twee asielkatten hebben, Macey en Daisy met ieder een eigen willetje. Is de ene heel rustig en op haar manier aanhankelijk, Macey dus, de andere denkt dat ze heel lief is en echt overal bij je moet zijn, Daisy herself. Macey is heel grof gebouwd en Daisy is een kleine opdonder. Waarom altijd die kleinste het lastigste zijn weet ik niet. Heel lief zit ze je trouw aan te kijken met haar kont voor op het toetsenbord en pontificaal voor het scherm. Als je in de keuken staat is het geheid iedere dag een keer prijs en sta je haar op de poten, Ze haalt trouw wat halen in nieuwe kleding, maar voor de rest is ze ook wel lief. Als personeelslid moet je daar maar aan wennen…
Maar waarom dat beest midden in de nacht, oké in de hele vroege ochtend, de grote ventilator van de airco op volle kracht aanzet, terwijl het al net drie graden boven nul is is me een raadsel. En volgens mij heeft dat meer met je personeel pesten te maken dan wat anders. Ik heb meteen de stekker eruit getrokken, dat flikt ze niet nog een keer. Ik geloof ik ga maar een vakbond oprichten voor mensen die denken dat ze eigenaar zijn van een kat… Liefhebbers ?.

bVision Photography

26 Comments

 1. Niks aan te doen vrees ik, een kat kan je niet bezitten, zij blijft de baas !

 2. @Renesmurf. Ja leuk! Nu wil Spinner ook een kip. Lekker ben ik daar mee. 😉

 3. ik doe zeker mee! als personeel van 2 bazen en 1 bazin verbaas ik me nog steeds dat ik bv een deur moet opendoen. Terwijl er een kattenluik zit en het keukenraam aan de voorkant open staat…..”mieuw mieuw” = doe de voordeur open, ik kom graag in stijl binnen!!
  Ik doe zeker mee!!

 4. Ha Sjoerd,

  Zag je naam bij Carla staan en dacht kom even aan.
  We worden gelijk lid, wij hebben ook 2 katten, een Oostenrijkse rode kater en een Europeesekorthaar.
  Ze leveren ons dezelfde streken als bij jou.
  Ook 2 honden, maar je weet wel wie de baas zijn. oma

 5. Nou nee, eigenlijk geen interesse, omdat ik al de handen vol heb aan de mensensoort.

 6. Dit is inderdaad om het personeel uit hun slaap te houden.
  Sluit me gelijk bij je vakbond aan 🙂

 7. Te veel poetswerk, en stof gaat er ook inzitten. Niets voor mijn personeel.

 8. Ik ben meer een hondenliefhebber! En kippen zijn ook wel leuk.
  Nooit gedoe er mee.

 9. hahahahaa geweldig zulke beesten.

 10. Hahahaha, type aandachttrekster dus.

 11. Sinds onze laatste kat zo’n twee jaar geleden heel rustig, maar wel voorgoed is ingeslapen op zijn eigen plekje, voel ik me eindelijk weer eens heer en meester in eigen huis (zo lang Aafje niet huis is) … 😉

 12. Ons katje Mischou kruipt niet alleen graag op m’n schoot maar ook op een toetsenbord als ik aan het computeren ben. Dit in tegenstelling tot onze kater Snuitje die op de grond blijft. Zo zie je dus maar weer dat ook bij ons de katten verschillend van karakter zijn. Voor foto’s van de beestjes, ga naar onze fotolog, categorie “onze katten”.
  Oh ja nog wat, als Mischou wil dat ik ’s morgens m’n bed uitkom, dan gaat ze met haar pootje over m’n gezicht wrijven. Uiteindelijk moet ik dan wel opstaan, mits het niet te vroeg is.
  Groetjes
  Mara

 13. Lowietje slaapt boven mijn hoofd in bed en maakt me soms waker met zijn staart over mijn gezicht te vrijven ! Pralientje naast me en ertussen Wobbe ! maar deze zijn heel stil!

 14. Haha, herkenbaar.
  Onze Nevyn rolt het liefst op mijn toetsenbord en muis als ik daarmee bezig ben.
  Hij kent sneltoetsen die ik niet ken. Vensters, werkbalken en letters komen en verdwijnen. Maar hij is wel lief.

 15. Je kent het gezegde toch: een hond heeft een baas, een kat personeel… hihihi

 16. Ik kan je vertellen, je hebt geen poot om op te staan. Je zult gewoon je plicht moeten doen.

  Love As Always
  Di Mario

 17. Tsja, als mensen een partner hadden met dezelfde karaktereigenschappen als hun kat, zou die partner niet lang in huis mogen blijven…;-)

 18. Ze deed het vast niet expres 😉

 19. ik heb drie zo’n beesten en zij maken hier de dienst uit.

 20. Eigenaar ben je nooit denk ik, je mag ze verzorgen en hun baasje ‘spelen’, maar zij blijven de baas, altijd

 21. Hai Sjoerd,

  en daarom houd ik zo van katten!!!
  Wat een geweldige beesten.

  Jammer, dat mijn geliefde allergisch is.
  Anders zou ik er hier ook wel twee uit het asiel hebben rondlopen…

  Ik mis mijn katten nog steeds…
  Geniet maar lekker van die kleine sodemieter…

  groet van Marlou

  .

 22. whahahahahaaaaaaaaaaaaaaaaaaahaaaaaaaaaaaaaa bij deze meld ik mij meteen aan!

  ~proest~ had ik al een korte nacht afgelopen nacht, de wekker moest even heel erg vroeg gaat die kater van mij ook nog eens dat beetje nacht wat ik had lopen rotzooien, plastic eten ofzo wat kraakt, boven op mij staan stampen met 4 poten en keihard spinnen en dan ook nog naast mijn hoofd en dan met zijn snorharen in mijn gezicht lopen voelen, ineens een poot op mijn lippen en ga zo maar door, ik denk dat ik zometeen nog wel even instort 😉

  XXX

 23. Hahaha niemand is eigenaar van een kat. De kat bezit u. ZO is het altijd geweest 😀

 24. Hahaha op zo’n momenten ben ik wel blij dat ik kat-loos ben. 😀

 25. Haha, ze wilde enkel even laten weten dat ze al uitgeslapen was en honger had.
  Succes vandaag weer.

Geef een reactie