Kleuterschool
Kleuterschool

Kleuterschool

Heb je nu een kindercrèche, een peuterspeelzaal, kinderdagopvang en ga zo maar door, vroeger was dat iets anders geregeld. Ik ging vroeger naar de protestantse kleuterschool, en dat is al meer dan 50 jaar terug, een houten gebouwtje midden op de Steenberg, een inmiddels afgebroken mijnwerkersbuurt, waar we meestal met een groepje kinderen naar toe liepen. Ongeveer een kilometertje of twee van ons huis. Auto’s reden er bijna niet, er de voetgangers en kinderen waren nog heer en meester in het verkeer. Niets aan het handje of met de auto brengen. Volgens mij waren wij vroeger veel verstandiger dan de peuters nu. Later verbeterde de afstand, tot aan de lagere school, een Nederlands Hervormde was het maar een goede 500 meter. tenminste als we even over het spoor liepen. Op de foto de kleuterschool.

bVision Photography

21 Comments

 1. Dat valt me ook op dat kinderen van nu vaak niet kunnen denken, of direct handelen. Toevallig vandaag nog gesproken met iemand over naar school gaan, hij moest er zien te komen. Het zijn andere tijden.

 2. frank-103

  wij liepen gewoon met een groepje kinderen, niks ouders die meelopen! maar zoals je zegt, nu is er veel meer verkeer en heeft iedereen haast, gemiddelde moeder (of vader) heeft er geen moeite mee de kinderen van een ander plat te rijden om maar op tijd op haar werk te komen.

 3. Hai Sjoerd,

  Ik ben het met Redstar eens: het zijn de volwassenen die doordraaien…
  Wij namen gewoon de dichtstbijzijnde school.
  En daar deed je het mee.
  Niks te brengen, ben je gek! Alleen de eerste dag.
  Daarna moest je gewoon zelf gaan! Geen grote bakfietsen op de stoep, of SUV’s of Bluf’s of tuf’s weet ik veel.

  Ik vond het best aangenaam zo.

  Maar ja…

  Groet van Marlou

  .

 4. Nou, dat verkeer is wel enorm toegenomen in vijftig jaar, dat is wel een belangrijke reden om kleine kionderen niet meer naar school te laten lopen. Maar ook met minder kleine kinderen gebeurt dat niet meer, dat is wel raar.

Reageren mag, maar hou het netjes...

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Meer informatie over hoe uw reactiegegevens worden verwerkt.