Os ben héél zünig

Allen Swift uit Springfield was wel heel zuinig op het autootje dat hij bij het afstuderen van zijn pa kado kreeg. Het was weliswaar een 1928 Rolls-Royce Picadilly P1 Roadster en hij was spiksplinternieuw toen hij hem kreeg, maar hij waardeerde het kado zo, dat hij er tot vorig jaar bij zijn dood nog in rond tufte. De auto loopt nog steeds als een naaimachientje en is nog als nieuw. Na zijn dood, hij werd 102 jaar, is de auto geschonken aan het Springfield Museum. Hij was de oudste bezitter van een nieuwe auto en reed er 82 jaar in rond en heeft in die tijd er 170.000 miles mee afgelegd. Niet zo heel veel, maar toch… Zo’n pa had ik niet, ik mocht niet eens in zijn auto rijden.

bVision Photography

19 Comments

 1. Als t een troost mag zijn : ik mocht ook niet met pa z’n auto rijden, was echt helemaal ‘zijn’ privé-eigendom ! Niet dat ik zo’n slechte chauffeur ben/was hoor ! Was meer uit principe : ik heb er voor moeten werken, dus doe jij dat ook maar !

 2. Je denkt toch niet dat Rosita in mijn Porsche mag rijden? Dat zou levensgevaarlijk zijn.

 3. WAUW ik kan niet anders zeggen dan Wauw

 4. Maar als ik zo’n rijtuig – want die naam verdient het wel – had gekregen, was ik er ook zo zuinig op geweest. Daar hoef je namelijk niet op af te schrijven omdat hij alleen maar in waarde vermeerdert.

 5. ja, een uitzonderlijk mooie auto!

 6. Op zo’n auto zou ik ook wel zuinig kunnen zijn… ;-0

  Love As Always
  Di Mario

 7. wow wat een pracht ding zeg,
  wat goed dat hij hem altijd onderhouden heeft.
  zo,n pa had ik ook niet hoor.
  🙂

 8. Een prachtige wagen. Knap dat hij hem zo goed heeft onderhouden.

 9. merkwaardig bereisde man moet Allen geweest zijn – – –
  daar denk ik nog even over na

 10. Op sa’n moaie auto soe ik ek wol hiel sunich weze wolle. 🙂

 11. En wat een mooie foto!

 12. Hai Sjoerd,

  wat een pracht karretje!
  Ik zou daar ook graag een eindje in willen toeren.

  Schitterend…

  groet van Marlou

  .

 13. Dat is een mooie. Ik mocht wel in de auto van pa rijden… en afgelopen jaar heb ik zelfs een bijdrage voor de nieuwe van hem gehad. ze bestaan dus nog steeds

 14. Prachtig! En wat een plaatje ook. (de auto dan hè)

 15. wat geweldig dat iemand zo aan zijn karretje hecht dat hij er zo goed voor is, de techniek moet ook wel top zijn geweest om de tand des tijds te doorstaan

 16. Dat is dan wel even klasse als iemand zo voor zijn wagen zorgt vind ik. Mooie bak ook

 17. Ahwww ik mag wel in de auto van papa rijden, moest er zelfs in leren rijden van hem aangezien het een oude bestelwagen was. 😉

  Maar ik hoef niet te verwachten dat hij me er eentje gaat geven. 😉

 18. Nee, veel is er niet mee gereden, met iets meer dan 2.000 miles per jaar.
  Goed onderhoud is alles waard.
  Fijne dag vandaag.

 19. Niet kapot te krijgen waren ze vroeger de wagens , voor langs hier denkend aan de minerva en FN !

Geef een reactie