Fiat 124 Spider 1966- 1985

Fiat 124 Spider 1966- 1985

bVision Photography

Had ik het vorige week nog over de Neckar, de door NSU geproduceerde Fiatjes, waar de productie t.g.v. Fiat zelf stopte bij het type 124. Vandaag starten we hier eens mee. Na de introductie van de fiat 124 bracht Fiat de 124 Sport Spider uit. Een sportwagen ontworpen door Pininfarina. In Europa was aan deze sportwagen niet veel te verdienen en de meeste exemplaren vonden dan ook hun weg naar Amerika. Bijna 170.000 exemplaren van de 198.000 staken de grote oceaan over. En het gekke is dat veel exemplaren nu weer terug komen. Heel veel uit Californië, daar vind je nog originele exemplaren, en door het droge klimaat daar roestvrij. De Fiat is in die tijd niet echt stil blijven staan. O.a. Abarth heeft er een speciale uitvoering van gemaakt (de CSA) met opgefokte motoren tot meer dan 200 pk. uiteindelijk is de productie overgeheveld naar Pininfarina waar in 1985 de laatste exemplaren als Pininfarina Spider de deur uitgingen met een twee liter motor onder de kap.

bVision Photography

info: http://www.fiat124sportspider.nl/
Foto’s: http://www.stuurmanclassiccars.nl/

16 Comments

Reageren mag, stay safe!

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Meer informatie over hoe uw reactiegegevens worden verwerkt.

%d bloggers liken dit: