stinkend jaloers

Natuurlijk ben ik als Essent medewerker geïnteresseerd in groene stroom, heb hart voor de natuur, ondersteun natuurmonumenten en ga zo maar door. Ik heb thuis een hele milieustraat ingericht om netjes ons afval te scheiden. Ik ben voor zonne-energie vind het prima dat Nederland het goed doet in de Solar challenge voor auto’s, maar ben stinkend jaloers dat Dong de Frisian Solar Challenge organiseert sponsort. het is natuurlijk een prima initiatief om net op het water elektrisch aangedreven boten te laten varen en plaats van al die stinkende motorboten die je zo links en recht overal tegen komt. In strijd om de titel worden zo’n 11 steden aan gedaan en worden er een goede tweehonderdtwintig km over het water afgelegd. En net als bij auto’s is naast de zon, de weerstand die de boot in het water ondervindt bepalend voor het eindresultaat. Van catamarans, vleugelboten tot opgevoerde kano’s trekken ten strijde en ik ben benieuwd wie er gaat winnen. De race vindt van 8 tot en met 14 juli plaats en ik heb veel zin om er eens te gaan kijken. Waar…
5 juli 2010: Leeuwarden – Sloten
6 juli 2010: Sloten – Bolsward
7 juli 2010: Rustdag in Bolsward
8 juli 2010: Bolsward – Franeker
9 juli 2010: Franeker – Dokkum
10 juli 2010: Dokkum – Leeuwarden
Meer info: http://www.frisiansolarchallenge.nl/ het duurt nog even, maar volgens mij kom ik er op terug.

bVision Photography

16 Comments

 1. Wel interessant om zien deze boten… beetje science fiction achtig lol; indien je gaat kijken , fotocamera mee he zodat ik achteraf kan meekijken…

 2. Ja mooi werk is dat. Een collega van P heeft die race een eerdere keer gewonnen! Ik weet niet of hij deze keer weer mee doet.

 3. Zou je opstijgen zoals een vliegtuig als je heel snel optrekt?

 4. Altijd goed, zulke dingen! En belangrijk voor de toekomst.

 5. Zulke wedstrijden stimuleren de ontwikkeling van groene techniek. Een goed zaak.
  Dat zijn een aantal mooie Friese steden. Camera meenemen 🙂
  Prettig weekend Sjoerd!

 6. Zozo , je werkt bij essent ; W>el Ollie is al enkele jaren klant van essent en heel tevreden ! ze zijn correct en goedkoper dan de andere maatschappijen !

 7. Aha. Wij gaan eind Mei al met vakantie dus in Juli zijn we er weer om dit te gaan bekijken. Lekker dicht in de buurt.

 8. Wel even een gped plekje opzoeken Sjoerd, want op een recht stuk zijn zeker de snelste boten voorbij voordat je het in de gaten hebt.
  Maak er een mooi weekend van!

 9. Hai Sjoerd,

  dat lijkt me nou ontzettend leuk!
  Kom er op terug! Dan ga ik in die tijd lekker een weekje naar Fryslan!

  Fryslân boppe, Fryslân boppe!!!

  Trouwens, met die jaloezie zal het best wel meevallen.
  Ik heb je er voorheen in je schrijfsels nooit op betrapt.
  Misschien bedoel je: positieve jaloezie. haha!

  Dag! Groet en een los en luchtig weekeinde!
  Marlou

  .

 10. Leuk en klimaatpositief initiatief

 11. lijkt me idd leuk om te zien,
  heb je iets om naar uit te kijken.

 12. Oh dat is zeker gaaf. Wel ver weg allemaal (voor zover mijn topografie me niet in de steek laat).

 13. Regel die dag ook meteen even zon als je gaat 😉

  Love As Always
  Di Mario

 14. Lijkt me erg leuk om te zien. Jaloezie ken ik niet gelukkig, en volgens mij valt het bij jou ook wel mee

 15. Een solar boten elf-steden tocht, prima initiatief!
  Eens kijken of ik een paar vrije dagen kan nemen om te gaan kijken.

 16. Nog even tijd om de beste dag uit te zoeken dus..!!
  Voor nu een fijne vrijdag en op naar een goed weekend.

Geef een reactie