Over druk gesproken

Af en toe is zo’n vrije woensdag wel eens handig. Vooral als je een zoon hebt die dan met de aannemer afspraken maakt dat ik dan wel thuis ben. Gisteren hebben ze de goede kozijnen voor de voorzijde geleverd en geplaatst, daarover niets dan lof. Met het juiste gereedschap is dat zelfs bij een temperatuur van -1 wel te doen… brrrr. Maar zo is wel de hele dag naar de Filistijnen. Ondanks dat heb ik ook maar een kozijn besteld voor in de tuin. Dat wordt eind maart, jawel, ook op een woensdag geleverd, is er een (kleer)kast gescoord voor mijn zoon, een PAX van Ikea, voordat ik daar rare vragen over krijg. Staat alles weer op zijn plaats en is de Orchideeën verzameling ook weer verzorgd. En als ik van één ding vrolijk wordt, is het wel als onze orchideeën weer in bloei komen. Om u een idee te geven, momenteel bloeien, of komen in bloei ca 11 van de 27 orchideeën… en dat blijft meestal rond dat aantal steken. Dat vergt uiteraard wel iets meer verzorging dan alleen af en toe wat water geven. Op de foto, planten uit de “kweekbak” die in bloei komen.

bVision Photography

26 Comments

 1. Om orchideeen te onderhouden, heb je toch al iets of wat ‘groene’ vingers nodig… niet aan mij besteed. Ik geniet er wel van op een ander…
  Gr, AmaZony

 2. Alles dat leeft heeft zijn bloeiperiodes.
  Persoonlijk ben ik niet zo’n orchideeenliefhebber.
  Maar het genot van het ontluiken van een mooie bloem gun ik iedereen.
  Ja, bloemen zijn mooi!
  Fijn weekend en vriendelijke groet.

 3. Ik werk ook buiten en dat is soms best wel eens koud ja, brrr.
  Maar toch, als je een tijdje bezig bent went het wel, en zo af en toe even opwarmen.
  Ik hoop wel dat je ze koffie gegeven hebt.

 4. we kopen hier maar plastic bloemen, bij gebrek aan groene vingers!

 5. Wat een gedoe zijn dit soort dingen altijd. Je moet er voor thuisblijven terweil je eigenlijk wel iets anders zou willen doen. Maar ja, nu ga je weer genieten van deze mooie planten die je trakteren op hele mooie bloemen.

 6. Off topic kijk achter mij en mijn orchidorussen zien er nog steeds troosteloos uit.

 7. Wow vindt ik zo knap die bloemen.
  Mij is het niet gelukt.
  😉

 8. Het lijkt me een leuke hobby, veel succes ermee!
  Groetjes

 9. Mij te moeilijk die orchideeen, ik houd het wel bij de soorten die hier in de natuur voorkomen.

 10. Altijd lekker als de planten gaan bloeien. 😀

 11. Ik vind de knoppen al mooi. Het beloofd wat…

 12. Dat is dus geen plant voor mij, ik heb al moeite met cactussen.

  Love As Always
  Di Mario

 13. 27 orchideeen in huis.. ik zou ogen te kort komen (en het geheugenschijfje van de camera snel volhebben 😉 ).
  Welke kleur of kleuren hebben ze?

 14. Een kozijn voor in de tuin? wat moet ik mij daar bij voorstellen. Gaat de tuin naar binnen of naar buiten?

 15. Mooi, man! En die kou…zelf wilde ik graag de zolderruimte opknappen maar ja, die is niet geïsoleerd en werken in een skipak is verre van ideaal.

 16. Hai Sjoerd,

  ik had een vriendin, die was tovenaar met orchideeën: gouden handjes, of nee.. groene vingers.
  Ze zullen haar missen, die mooie bloemen, want ze is helaas overleden.
  En ik…
  ik kan er niets mee. Bij mij komen ze niet terug in bloei.

  Jij mazzelaar! geweldig fijn…

  groet van Marlou

  .

 17. Leuk die orchideeën. Het zijn prachtige planten. Ik heb een gehad, zonder succes. Ik wist dus niet goed hoe je ze moet behandelen…

 18. Eén keer per week dompelen toch? Mooi zijn ze zeker als ze eenmaal bloeien.

 19. Wat een leuke hobby zelf orchideeen in bloei trekken, maar ook moeilijk, denk ik.
  Fijn dat het allemaal goed gekomen is met de kozijnen.
  Fijne donderdag.

 20. Orchideeën trekken me vooral in volle bloei, in de knop is hij niet zo decoratief en weinig groen…

 21. Graag lees ik meer over de orchidee verzorging, zou ook graag willen dat ze weer bloeien.

 22. in ieder geval het is duidelijk dat de lente voor de deur staat.

 23. Orrchideën zijn moeilijke plantjes om te kweken !

 24. Ja, orchideën verdienen ook wat mest en zo zo nu en dan. We hebben er hier ook een paar, en als je ze als normale planten behandeld, zijn ze snel weg,

 25. Off topic zullen we Limburg maar weggeven aan België

Geef een reactie