Carnaval
Carnaval

Carnaval

Gisteren is hier in Gebrook het carnaval weer losgebarsten. Alhoewel ik het sterke idee heb dat het ieder jaar minder en minder wordt. Aan de ene kant natuurlijk ook logisch. Vroeger had je als je hier van de hoofdingang van de mijn, naar de mijnwerkerskolonien liep, tientallen café’s die er met z’n allen op uit waren om de mijnwerker zo snel mogelijk weer van zijn zuurverdiende centen af te helpen. Van die tientallen café’s zijn er volgens mij nog maar twee over. De rest is in de loop van de jaren verdwenen. Naast mijn huis lagen er twee toen ik het kocht. Nu geen een meer. In Gebrook start het carnaval ieder jaar met het traditionele Kowrenne op de Mert. Waarvan ik dit jaar geen beelden heb. Ik moest gisteravond zo nodig een Webseminar volgen over het maken van zwart/wit beelden met een plugin voor Photoshop. Eigenlijk volledig overbodig, want wat moet een hobbyfotograaf met een plugin van tweehonderd Euro. Niets toch. Aan de andere kant wel leuk om eens te zien hoe de professionele fotograaf hiermee omgaat. Alleen gaat dit ten koste van de spaarzame vrije tijd die ik heb. In in die tijd moet ik dan ook nog een logje voor de trouwe lezers maken. Vette pech is dan ook nog dat de 64 bits demo van het programma bij mij weigert om samen te werken met Photoshop, ik kan dus niet eens een foto tonen hoe zoiets eruit komt te zien. Grom, grom, pruttel, pruttel… dan maar even een sfeerbeeld van de carnaval. En zeg nou zelf, carnaval in kleur is veel leuker…(klik voor een groter beeld)

bVision Photography

21 reacties

 1. Carnaval, niet zo mijn ding, wel eens leuk om naar zo’n optocht te gaan, maar daar blijft t dan ook bij. Zelf hoef ik niet zonodig een rode neus of gek pak aan. Gelukkig hebben we er hier niet zoveel gedoe van. Enkel de plaatselijke lagere-school kinderen trokken vrijdag verkleed door de straten en dat is nog wel best leuk. De echte grote optochten vind je hier meer in de grote steden.
  Gr, AmaZony

 2. Hai Sjoerd,

  wat een schitterende foto!
  Ze zien er prachtig uit: daar zit heel veel werk in.
  Ik heb wel eens carnaval gevierd en vond het heel leuk, maar al dat bier… dat ging niet.

  Goed, dat je nog steeds seminars volgt. Een mens moet blijven leren…
  Een webseminar… is dat niet gewoon op te nemen en dat je dan later gaat kijken?

  Veel plezier met alle ALAAFJES!!!

  Groet van Marlou

  .

 3. Vroeger begon Carnaval op zaterdagmiddag/avond, ik zie het nut niet ervan in dit nu al op donderdag te laten starten, hoe ver kun je iets naar voren halen, en aan de achterkant uitrekken… maar ja, ik ben dan ook geen Carnavalfan, ondanks dat ik Brabander ben in hart en nieren

 4. Carnaval is doorgaans leuker dan een lezing bijwonen. Hoewel: gisteravond was ik bij eentje die ging over parapschychologie. En ik moest er wel bij zijn omdat ik de avond presenteerde…;-) Zondag ga ik ’t Kielegat onveilig maken…alaaf!

Reageren mag, maar hou het netjes...

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Meer informatie over hoe uw reactiegegevens worden verwerkt.