Luttelgeest

Luttelgeest

bVision Photography

Gisteren waren we voor de afwisseling eens even per ongeluk 275 km van huis geraakt. Welke zot gaat nu met de carnaval een uitje plannen met als doel een paar orchideeën bekijken in Luttelgeest. Niet eens naast de deur voor een Limburger. Maar, geeft de ene een kapitaal uit aan drank met de carnaval en heeft de dag daarop koppijn. Wij hebben een hele relaxte dag in een waarlijk schitterend ingerichte orchideeënhoeve gehad, en de carnavalsoptocht is toch pas vandaag hier in Gebrook. Voor vandaag dus alleen de orchideeën, maar er is meer daar. Zelfs om de kinders even te parkeren. Niet dat wij die in een leeftijd hebben dat we ze moeten parkeren, maar goed, het kan. Ook de inwendige mens kan van top tot teen gevuld worden. Van een Affligem tot een portie friet met Saté…

bVision Photography

Maar waar waren we ook alweer, bij de orchideeën toch. Bijna werd het nog een dure tocht, maar we hebben ons beheerst gedragen, ahum, meer dan een Venusschoentje en een tweetal kleine geurende dendrobiums hebben we niet meegenomen. Wel veel foto’s. Noteer maar even Frank, dit is best eens een tochtje waard voor de fotoclub. Want tjonge, daar liepen toch lui met een kapitaal om de nek rond, en die komen daar toch niet voor niets. Grappig, nee zielig, was een stel met twee echt goedkope camera’s die een completer fotokoffer op wieltjes mee hadden om een statief op te binden. De koffer moet voor de rest leeg geweest zijn en alleen maar voor de sier. Ergens in de loop van de week of later gaan we in op de mooie vlindertuin die er is. Alleen al daarom moet je daar eens naartoe.
En btw, de kopfoto’s die u in beeld heeft zijn daar ook gemaakt. De foto’s bij het artikel zijn door erop te klikken in een groter formaat beschikbaar.

bVision Photography

26 Comments

 1. Lopen Stro en ik daar na maanden sparen, eindelijk eens niet voor Apple-zooi, met onze nieuwe cameratas op wieltjes… Vind je ons zielig!! Whaha, Sjoerd nee hoor… Wij zijn in geen velden of wegen te bekennen in de buurt van het carnavalgedruis maar jij zo te lezen dus ook niet haha!!

 2. Leuk blog, Sjoerd, mooie foto’s en een leuk verhaal… dus jij bent lid van een fotoclub? Met wat voor camera werk je? Heb je zelf een statief gebruikt voor de orichideeen… het lijkt me een leuke excursie geweest en met een Diesel kom je dus nog eens ergens, ondanks de brandstofprijzen… ik heb je site net ontdekt en ik blijf je volgen.. het mooie weer komt er weer aan… de foto’s zullen dan vanzelf ok weer zonniger worden, alhoewel ik winterfoto’s ook prachtig vind….

  Agnès

 3. Groot gelijk , zie ook eerder dergelijk uitstapje zitten dan het carnavalgedoe. Ga zodadelijk eens googlen naar de plaats van deze interesante tuin, indien niet te ver… lijkt me best een bezoekje waard. Geen grote reistas met fotomateriaal hoor, gewoon 1 toestel met kitlens om de nek and thats it…
  Ot : ivm je reactie op de Mustang/Hummer heb je volkomen gelijk, ik zie ze zo’n beetje als ’the beauty and the beast’
  Groetje, AmaZony

 4. wow gaaf die kopfoto, ik zit er met plezier naar te kijken.
  had geen idee dat het zoveel km voor jullie was………
  ben erg benieuwd welke vlinders je gekiekt hebt,
  deze zijn in ieder geval prachtig…….

 5. Hai Sjoerd,

  wat een goed idee om even wat anders te gaan doen, dan de carnaval.
  Maar Gebrook is vandaag aan de beurt, du ik denk niet, dat jullie er uit kunnen!
  Dat wordt genieten.

  van de orchideeën ook, trouwens!

  Ik kreeg van mijn bovenbuurman, die piloot is, een doos met orchideeën takken.
  Ik enk, dat er wel 20 in zaten.
  Onvoorstelbaar. En wat zijn ze feeëriek mooi…

  Geniet vandaag!
  Groet van Marlou

  .

 6. Mooie kopfoto’s, dat fleurt de boel meteen op. Die winterfoto’s zijn m.i. ook niet alles. Ik geloof dat ik zelfs nog nooit van Luttelgeest gehoord heb. Het is zo te zien en lezen een mooie dag geweest. Voor de fotoclub is het wellicht wat ver, maar ik denk dat ik me daar ook nog wel eens aan de kassa zal melden.

Reageren mag, stay safe!

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Meer informatie over hoe uw reactiegegevens worden verwerkt.

%d bloggers liken dit: