Utrecht Overvecht
Utrecht Overvecht

Utrecht Overvecht

bVision Photography

Over ons tochtje naar Utrecht-Overvecht valt niet veel te vertellen. Ik heb mijn vrouw A. daar ergens afgezet en moest er enige tijd doorbrengen zodat A haar zaken kon afhandelen. Maar gatverpieleke wat een saaie buurt is dat, en het was er nog koud ook. Blokkendozen staan daar, twee hoog, drie hoog, vier hoog en heel hoog. Ik zou er voor geen goud willen wonen. Alles lijkt er op elkaar. Het enige wat daar het aankijken waard is, is de Watertoren met het erbij behorende parkje. De watertoren is in 1935 gebouwd in opdracht van de gemeente Maartensdijk en ligt nu binnen de grenzen van Utrecht Overvecht. De architect, J.L. Pateer, bedrijfleider bij de DNWU* maakte een ontwerp in de stijl van de Amsterdamse school. De kosten voor de arbeiders werden betaald uit een werkvoorzieningsproject in de crisisjaren. De achtzijdige watertoren heeft een hoogte van 48,6 meter en twee waterreservoirs van 250 m3. Het geheel is gebouwd op basis van steunberen waartussen de ramen en het binnen-gebouw zijn gemetseld. Het is een beschermd rijksmonument en zal er tus nog wel staan als ze binnenkort de blokkendozen gaan afbreken. Als ik deze blokkendozen zie weet ik warom wij de eieren van scharrelkippen eten. Waarmee ik niet wil zeggen dat dat hetzelfde is. Mijn vriendelijke goedendag tegen iedereen werd gelukkig wel beantwoord. Er zit dus nog leven in de brouwerij daar.

bVision Photography

* DNWU = Drinkwaterleiding Noord-West Utrecht

20 Comments

 1. Hai Mario,

  nou… dat is dus geen aanbeveling.
  Ik ga er niet naar toe.
  variatie op Redstar: ik zou er mijn hond niet eens willen begraven.

  Gelukkig woon je mooi in een inspirerende omgeving!
  Wees er maar dankbaar voor…

  Prettig weekeinde!
  Marlou

  .

Reageren mag, maar hou het netjes...

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Meer informatie over hoe uw reactiegegevens worden verwerkt.