Amerikanen – Chevrolet Camaro
Amerikanen – Chevrolet Camaro

Amerikanen – Chevrolet Camaro

bVision Photography

Of je Amerikaanse auto’s nu wel of niet mooi vind is een kwestie van smaak. Ze zijn groot, log, lomp tot zeer lomp. De laatste categorie bestaat uit wat wij o.a. ASO bakken noemen, Daar hoort dan bij een Hummer, maar ook de grotere pickup zoals een Ford F150. De mooiste American Cars komen hier de komende weken voorbij. Nee, niet de gewone, maar de mooiste naar mijn mening. Zo liep ik deze week tegen een Chevrolet Camaro aan. De eerste werd gemaakt van 1967 tot 1969 (Camaro 1), de laatste in 2002 (Camaro 4)… Daarna was het een hele tijd stil, Men wilde geen grote auto’s meer. Alleen met het schoner worden van de auto’s, de opleving van de Custom Car generatie, de vraag naar de oudere modellen, dat was de oorzaak dat men weer brood zag in een Amerikaanse sportwagen. En zo ontstaat in 2009 de nieuwe generatie. Snel, uitzonderlijk mooi en geheel aangepast aan de eisen van deze tijd. En de motoren doen niet meer Vroaaaaaam…. maar laten een bescheiden grom horen als ze ervantussen gaan en u met uw supersnelle Porsche laten staan…. Tot de eerste bocht natuurlijk, want log blijven ze. Ze mogen ook niet in mijn virtuele garage, maar moeten buiten blijven staan, ze zijn gewoon te groot.

bVision Photography

22 Comments

 1. o ja ik heb wel iets met Amerikaanse auto’s, zelf hoef ik er geen… past ook niet echt in het Europese straatbeeld, laat staan in m’n garage … maar in Amerika zelf moet je er toch mee gereden hebben vind ik..

 2. Engelinde

  Die amerikaanse bakken van auto,s hebben wij altijd gereden,Chrevolet Camaro..Chrevolet Malibu,Oldsmobil…8 cilinders allen.
  ..in de tijd dat we een bedrijf hadden (tuindersbedrijf)…we hadden ze niet voor de luxe,maar ze moesten echt werken..daar ze grote trekkrachten hadden en n zwaar beladen aanhanger moesten trekken in die tijd..en door slechte zandwegen reden..zekers als er kuilen water instonden.. zelden mankeerde er wat aan..ze reden altijd..
  En ze waren zeer degelijk gebouwd..maar van binnen zat er weinig luxe aan..
  Maar benzine,dat slurpten ze met de massa,s,je kon wel een reservetank ,achterop je aanhanger mee nemen haha…
  Maar het is verleden tijd nu ….Bedrijf is er niet meer en die auto,s ook niet.

 3. frank-103

  wel een fraaie auto, die nieuwe camaro!

  overigens kan je dit soort auto’s niet vergelijken met een porsche, toen ik in 1990 in de VS was kostte een camaro 15.000 USD, een corvette 35.000 usd en een porsche 911 100.000 usd. Een golf 1.6 kosste toen in nl hfl 25000 en in de vs ook zo;n 15.000 usd. Je kan een camaro dus vergelijken met een golf, en dan is een camaro best de moeite waard!
  (NB ik wil het tijdschrift heus onder de scanner leggen, die heb ik nog ergens op zolder!)

 4. Mijn vriendin had een chevrolet…en er jarenlang erg veel plezier van gehad.Dat autootje mankeerde nooit wat. Zelf hebben we in het verleden een Chrysler gehad, ook Amerikaans….ik blijf het heerlijke auto’s vinden.

  Fijn weekend voor jou.
  Grtsss

 5. De bovenste auto geeft wat hang naar nostalgie. Prachtig ontwerp.Groots.
  Maar geef mij maar mijn eigen Citroën XM, met 5 meter ook een slagschip maar rijdt hydraulisch vurrukulluk.

  Goed weekend gewenst.

 6. Om te zien vind ik verschillende Amerikaanse auto’s wel mooi, voor de heb zijn ze met het oog op het brandstofverbruik en de parkeerproblemen een stuk minder. Ik ben benieuwd wat voor moois je hier de komende tijd de revue laat passeren.

Reageren mag, maar hou het netjes...

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Meer informatie over hoe uw reactiegegevens worden verwerkt.