Spierpijn
Spierpijn

Spierpijn

Waren we zaterdag al vol goede moed begonnen aan het voorjaars-klaar maken van het terras en de voorzijde van het huis. Nieuwe voorjaars-plantjes in de bakken, wat nieuwe planten voor op het terras, opruimen van alle door de winter gesneuvelde exemplaren en wat meer van dat soort zaken. Zondagmorgen gingen we er pas echt vol tegen aan in de tuin. Een uurtje was de bedoeling, maar als je begint is het moeilijk stoppen, dit nog even, dat nog even, en straks regent het misschien, zo gaat dat. En wat dat voor een gevolgen heeft kunt u hierboven goed zien. Alles is weliswaar gesnoeid, de rozen zijn opgebonden, het gras is van alle bladeren ontdaan, de paden zijn schoon, alle onkruid is bijna weg, maar mijn lijf voelt dan ook aan alsof er een wals overheen is gegaan. Gelukkig is met een heet bad de pijn in mijn rug wat afgezwakt, maar de spierpijn blijft nog wel even aanhouden vrees ik. En dat allemaal voor het goede doel zullen we maar zeggen. Het geeft een tevreden en opgeruimd gevoel en ik kan weer een hele werkweek uitrusten.

bVision Photography

25 Comments

 1. Tja daar kan ik van meespreken, wanneer de zon begint de schijnen lijkt t werk om alle hoeken te komen kijken. Zowel binnen als buiten. Vreemd, … elk jaar opnieuw sta ik ervan versteld hoe vuil de ruiten zijn, het terras, stof in hoekjes en kantjes die je s’winters niet ziet…. De lente geeft me ook ’n energieboost zodat ik alles tegelijk wil aanpakken en nadien maar klagen van overwerkte spieren…

 2. Oorspronkelijk ben ik tuinman geweest. Het hele jaar door alle spieren gebruiken en oefenen en daar ook nog voor betaald worden.
  Nu krijg ik alleen maar tips: van ga ook eens naar de sportschool.
  Ja, ik mis dat buitenwerk vaak genoeg.
  Het voorjaar is onderweg, maar de stramme spieren blijven ….
  Vriendelijke en te luie groet.

 3. het was inderdaad prachtig weer om buiten iets te doen..in de voortuin staan hier een weet niet hoeveel sneeuwklokjes en er komt nu ook kleur bij.. de krokusjes schieten nu ook de grond uit… ben vandaag ook vrij. dus waarschijnlijk ga ik zo ook even een een ronje doen… maar een uurtje zal het idd niet zo gauw worden…bloemen in bakken doe ik nog niet… nog even wachten…

  Agn├Ęs

  Fijne dag!

 4. Ha die Sjoerd,

  nou… ik heb dus precies hetzelfde gedaan.
  Ik kon net als jullie, ook niet stoppen.
  Had ik mijn handen gewassen en in no time was ik al weer in de aarde aan het wroeten.
  Lekker…
  Het gaat weer allemaal kunnen.

  Alleen die spierpijn… die moest verboden worden!!

  Maar… morgen is het over!
  En dan hebben wij een tuin, waar je “U” tegen zeggen kunt!

  Groetjes van Marlou

  .

 5. beschouw het als enkele gratis beurten in een gym.
  goed voor de conditie.
  en je zal tevreden zijn over het resultaat
  zowel van uw lichaam als het terras en de voorzijde van uw huis.

 6. Ja, dat geloof ik, dat je van zo’n weekend tuinieren flinke spierpijn overhoud.
  Maar fijn dat het zover klaar is, nu kan de lente echt beginnen.
  Hoop dat de spierpijn weer snel zakt.
  Werk met zin.

Reageren mag, maar hou het netjes...

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Meer informatie over hoe uw reactiegegevens worden verwerkt.