Loreo(1) – door Frank (van IkFotograag.nl)
Loreo(1) – door Frank (van IkFotograag.nl)

Loreo(1) – door Frank (van IkFotograag.nl)

 

Een paar weken geleden schreef ik hier al dat ik wat lensdoppen in Hongkong had besteld. Pakweg anderhalve week later kwamen deze Loreo lensdoppen ook daadwerkelijk hier binnen met de post. Ik heb nog geen tijd gehad om uitgebreid te testen, maar hier mijn eerste bevindingen:

Als eerste heb ik de “Lens in a cap” mee naar buiten genomen. Hij past keurig op de camera. De diafragmareeks loopt, voor kenners, van F5.6 tot F64. Je kunt dit diafragma middels een draaischijf in de gewenste stand zetten. Maar omdat dit uiteraard geen automatisch diafragma is zit je met diafragma 32 en 64 tegen een vrijwel zwart scherm aan te kijken. Het is dus een beetje gokken wat je in beeld krijgt als de camera niet op statief staat. Met de opening F5.6 krijg je een wat mistige foto, maar naarmate je het diafragma verder dicht draait worden de foto’s steeds scherper en zoals hieronder met diafragma 32 ziet het er best heel redelijk uit. Een mooie scherptediepte over het hele bereik van de foto. Ik denk dat in de meeste telefoons met camera en ook in de goedkopere digitale camera’s geen betere lens zit. De foto was wat overbelicht, maar omdat ik in raw fotografeer was dat makkelijk te corrigeren.  Dus voor pakweg 10 Euro is hert zeker een leuk gadget waar wellicht nog hele leuke dingen mee te doen zijn. (wordt binnenkort vervolgd)

 

Wat overbelicht, maar in raw, dus geen probleem


Met Lightroom op auto geklikt en dan is het toch best redelijk

19 reacties

Reageren mag, maar hou het netjes...

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Meer informatie over hoe uw reactiegegevens worden verwerkt.