Hellup… wie ben ik
Hellup… wie ben ik

Hellup… wie ben ik

bVision Photography

Vogels zijn voor mij van die beesten die vleugels hebben en kunnen vliegen. Insecten en vogels kan ik nog wel uit elkaar houden, maar dan moet je ook langzaam stoppen met vragen. Van die vogels weet ik ook nog wel hoe een mus, een vink of een koolmees eruit ziet, maar wat ik deze week tegenkwam in een weiland bij Voerendaal, u weet wel, een weiland is zo’n afgezet stuk grond met gras op de vloer, is me een raadsel. Het heeft vleugels, het kan vliegen, ziet er van onder beter uit dan van boven. Maar voor de rest weet ik het niet. Ja, ze waren met zijn tweeën, dus ik neem aan dat het een koppeltje was, al waren de verschillen tussen de twee klein. Maar er zullen onder mijn lezers ongetwijfeld mensen zijn die het oh-gevoel hebben en die mij hier even vertellen welke vogel ik voor de rest van mijn leven niet meer vergeet. Overigens leverde het mij toch wel een aantal mooie plaatjes op. waarvan deze twee het raadplaatje vormen. (U kunt op de foto’s klikken voor een groter resultaat)

bVision Photography

24 Comments

 1. Lap ! Ben natuurlijk alweer te laat, n nijlgans he ! Kende die soorten vroeger ook allemaal niet, maar sinds ik met fotografie bezig ben heb ik er al veel van geleerd. Je wil tenslotte toch weten wat je gefotografeerd hebt he …
  Groetje,

 2. zo heb ik jaren geleden ook eens een maximaal ingezoomde foto gemaakt van een verre vlek op een plas bij Dwingeloo, dacht iets heel bijzonders te zien maar het was dus ook deze tamelijk gewone immigrant. Ik vind het wel mooie vogels, en als je ze een keer gezien hebt herken je ze in het vervolg meteen aan dat brilletje.

 3. Dankzij Daisy weten wij dus dat het om een Nijlgans gaat. Ik moet je eerlijk bekennen dat ik de naam ook niet wist. Vooral die eerste foto met dat bankje er bij is plezant. Je weet het misschien niet dat Albert en ik foto’s van bankjes sparen? Komt vast door de ene bij ons voor aan de waterlijn. Ben je bereid deze op 1600 pixels breed aan ons te sturen? Graag en natuurlijk alleen voor gebruik op eigen computer. Bij voorbaat dank.
  Groetjes
  Mara

 4. Dit is een nijlgans. Ken ook niets van vogels. Maar door mijn blogrondes te maken, kom ik de laatste tijd deze gans vaak tegen en heb de naam onthouden.
  Je leert nog wat van bloggen, dat is duidelijk. 🙂

Reageren mag, maar hou het netjes...

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Meer informatie over hoe uw reactiegegevens worden verwerkt.