Hellup… wie ben ik

bVision Photography

Vogels zijn voor mij van die beesten die vleugels hebben en kunnen vliegen. Insecten en vogels kan ik nog wel uit elkaar houden, maar dan moet je ook langzaam stoppen met vragen. Van die vogels weet ik ook nog wel hoe een mus, een vink of een koolmees eruit ziet, maar wat ik deze week tegenkwam in een weiland bij Voerendaal, u weet wel, een weiland is zo’n afgezet stuk grond met gras op de vloer, is me een raadsel. Het heeft vleugels, het kan vliegen, ziet er van onder beter uit dan van boven. Maar voor de rest weet ik het niet. Ja, ze waren met zijn tweeën, dus ik neem aan dat het een koppeltje was, al waren de verschillen tussen de twee klein. Maar er zullen onder mijn lezers ongetwijfeld mensen zijn die het oh-gevoel hebben en die mij hier even vertellen welke vogel ik voor de rest van mijn leven niet meer vergeet. Overigens leverde het mij toch wel een aantal mooie plaatjes op. waarvan deze twee het raadplaatje vormen. (U kunt op de foto’s klikken voor een groter resultaat)

bVision Photography

24 Comments

 1. Lap ! Ben natuurlijk alweer te laat, n nijlgans he ! Kende die soorten vroeger ook allemaal niet, maar sinds ik met fotografie bezig ben heb ik er al veel van geleerd. Je wil tenslotte toch weten wat je gefotografeerd hebt he …
  Groetje,

 2. Ik had al ens eerder met de nijlgans kennis gemaakt

 3. zo heb ik jaren geleden ook eens een maximaal ingezoomde foto gemaakt van een verre vlek op een plas bij Dwingeloo, dacht iets heel bijzonders te zien maar het was dus ook deze tamelijk gewone immigrant. Ik vind het wel mooie vogels, en als je ze een keer gezien hebt herken je ze in het vervolg meteen aan dat brilletje.

 4. Ik moet het hier af laten weten.

 5. Leuk die vogels. Die schijnen weinig last te hebben van die straling.

 6. Het is een orginele voerendaalse kanariegans, door sommige mensen nog weleens verward met een nijlgans. 😉

  Love As Always
  Di Mario

 7. nou zo te lezen ben je er al achter wat het is,
  wel een leuk beessie.

 8. Voor mij heten ze ook gewoon vogel , zie ze ook regelmatig maar geen idee hoe ze heten.

 9. Nijlganzen inderdaad. Mooie foto´s.

 10. Dat is zo’n smerige nijlgans.
  Agressief beestje,
  verdringt onze inheemse soorten.
  ( ik lijk wel zo’n PVV-er : (
  maar zo is ’t wel in dit geval.

  http://bit.ly/egxKAb

 11. Het zijn geen kippen, en kippen vind ik ook wel vogels. Hele lieve, ze vliegen niet weg.

 12. Dit zijn, zoals Daisy al schreef, inderdaad nijlganzen. Het is een nogal agressieve en luidruchtige soort. Ik heb het niet zo op die meesten, vooral omdat ze er met hun masker ook nog eens uitzien als boeven.

 13. Ik ben net zoals jij. ‘Mooie vogel’ heet hij volgens mij.

 14. Dankzij Daisy weten wij dus dat het om een Nijlgans gaat. Ik moet je eerlijk bekennen dat ik de naam ook niet wist. Vooral die eerste foto met dat bankje er bij is plezant. Je weet het misschien niet dat Albert en ik foto’s van bankjes sparen? Komt vast door de ene bij ons voor aan de waterlijn. Ben je bereid deze op 1600 pixels breed aan ons te sturen? Graag en natuurlijk alleen voor gebruik op eigen computer. Bij voorbaat dank.
  Groetjes
  Mara

 15. Gewoon mooie beesten, hoe ze ook heten.

 16. tja, ook geen heuse vogelaar hier… ik ken het verschil tussen mus en mees, maar kool- en pimpelmees is voor mij al hetzelfde

 17. Hier was hij laatst ook, ik wist wel dat het ganzen zijn, maar de soort lees ik hier. Bloggen is toch zo leerzaam.
  http://img.mobypicture.com/1fe50b23ed756785895b39f2b0036c9d_full.jpg

 18. Dit is een nijlgans. Ken ook niets van vogels. Maar door mijn blogrondes te maken, kom ik de laatste tijd deze gans vaak tegen en heb de naam onthouden.
  Je leert nog wat van bloggen, dat is duidelijk. 🙂

 19. Ik zie het die vogel op de bovenste foto denken: wat doet dat ding hier in mijn huiskamer

 20. mooie vogel dat wel, maar meer zinnigs weet ik niet te vertellen.

 21. In mijn gewijde geschiedenis is Ollie niet sterk Sjoerd !

 22. Ik kan je er niet mee helpen, weet het ook niet.
  Fijne dag vandaag.

 23. Lijkt mij een roestige drijfsijs.

Geef een reactie