Het ultieme lentegevoel

Het ultieme lentegevoel is voor mij toch wel buiten bezig te kunnen zijn. Gisteren moest ik wat voorbereidingen treffen voor de kozijnen in de tuin, die worden volgende week geleverd. Daarnaast nog wat snoeiwerk, het schoonmaken van de klinkers achterom, nog even naar de bloemetjesman om de tuin ook een beetje naar binnen te halen en zo zijn we uiteindelijk toch een hele dag bezig.
Nog bedankt voor uw reacties op de nijlgans. Mij leken ze meer schuw dan agressief, maar ik heb nog een paar andere vreemde vogels gevonden. U kunt het geloven of niet, maar deze zaten gewoon op enkele plassen gevormd door de Geleenbeek achter de Weltense vijver (Heerlen). In dit stukje natuurgebied midden in de stad, dicht bij de oorsprong van de Geleenbeek hebben ze schijnbaar hun natuurlijke habitat gevonden. Deze Mandarijn eenden leven hier samen met de wilde eend, meerkoet, waterhoen, zwarte zwaan, aalscholver, fuut en de ijsvogel. Ik ben geen natuurkenner, maar ik leer snel bij geloof ik. Ik heb zelfs geleerd dat als je rustig ergens gaat zitten, deze beesten je als onderdeel van de omgeving zien en gewoon net doen alsof je er niet bent. En als dat geen lente is. Vanavond eens even kijken of we nog meer lente voor de lens kunnen krijgen als we met de fotoclub op pad gaan. U kunt klikken op de foto voor een groter exemplaar.

bVision Photography

21 Comments

 1. Jaja je waterdieren-kennis is erop vooruit gegaan ! Mandarijneenden zomaar in het wild zijn hier eerder zeldzaam, slechts heel af en toe kom je der es ééntje tegen in een park op de vijver… Ze zijn wel wat mooier dan de nijlgans he

 2. Ik heb helemaal geen verstand van de natuur.
  Maar hier in het bos leven ook eenden, het hele jaar door, en binnenkort zullen ze wel weer jonkies hebben, altijd schattig!

 3. Tsja na het werken is het goed toeven op de top van de berg..
  Terras, drankje.. Prima! 😉
  Verbrand alarm…

 4. Mooie kleuren ,geweldig.

 5. Nou, met al jouw aktiviteiten heb je dit jaar duidelijk een voorsprong op mij genomen. Gelet op alle energie die je blijft laten zien, zal het mij een hoop inspanning kosten om je nog in te halen.

 6. Nog even iets meer lente… 15 graden is nog niet warm genoeg.

 7. en het weer werkt zo lekker mee,
  veel plezier met de fotoclub.

 8. mooie foto’s
  benieuwd naar de foto’s die je deze avond zult schieten.

 9. In de afgelopen jaren heb ik al heel wat vogels gefotografeerd, maar op de eerste mandarijneend wacht ik nog steeds. Proficiat met deze fraaie vangst.

 10. Ik ken de mandarijn eend alleen uit de dierentuin. Ik vind ze wel heel mooi. 🙂

 11. Een.. wak wak… Dat is het enige wat mijn kleine prinses zou zeggen.

  Love As Always
  Di Mario

 12. Een.. wak wak… Dat is het enige wat mijn kleine prinses zou zeggen.

  Love As Always
  DiMario

 13. Dat zijn mooie eendjes. Ze lijken op de eendjes die bij ons ronddobberen. Die zijn zwart wit, hebben gele oogjes en een heel leuk kuifje. Fijn, dat lentegevoel.

 14. net even lekker een boodschap gedaan en dat dat dan zonder winterjas kan, is voor mij een ultiem lentegevoel… de zon tiert welig hier

 15. Ik sluit me graag aan bij jouw lentegevoel. Nog steeds schijnt de zon en dat is voor mij toch wel een opwarmertje alvorens ik begin volgende week naar Andalucia ga voor een drieweekse vakantie. Vrijdag en zaterdag mag ik nog even aan de slag. Werk ze Sjoerd en tot blogs.
  Saludos Mara

 16. Hé, die ken ik! Dat zijn eenden. Toch? 😉 Ja, ook voor hen is het lente. Nu maar wachten op de kleine eendjes.

 17. Eindelijk lente.Lang op gewacht

 18. Ja, de lente laat gelijk redelijk van zich horen.

 19. Ja, heerlijk het is echt lente.
  Zoveel om van te genieten.
  Fijne dag vandaag.

 20. Een Nijlgans dus… Ja de tuin wordt nu snel wakker met dit weer ! En voor ons rise and shine !

Geef een reactie