1929 Ford Model A

bVision Photography
De Ford A was een makkelijk te verkrijgen auto en voor die tijd eigenlijk spotgoedkoop. Dat lokte verschillende bedrijven aan die op basis van deze modellen custom cars maakten. Deze “Snow Bird” is wel een hele rare geworden. De op de Model A-gebaseerde Snow Bird gebouwd door Arps was onderdeel van Admiraal Byrd’s expeditie naar Antarctica. Deze 1929 Ford Model A Tudor Sedan met haar Arps Snow Bird conversie werd oorspronkelijk gebruikt door de New York Guard en later door een landelijke postbode. Afgewerkt in Manila Brown accenten in zwart, geel spaakwielen met Taupe stoffen bekleding, maar rijdt op rupsbanden. De voorwielen hebben lange ski’s, gemonteerd op slechts een centimeter of zo van de grond binnen de voorwielen. Uiteraard is dit geen auto om mee de weg op te gaan, Alhoewel, in de zomer kunnen de rupsbanden er vanaf en de hulpwielen hoger worden gezet. Maar als er sneeuw ligt en de wagen vertoont zich in de straten staat wel iedereen met open mond te kijken. En zeg nu zelf, met deze kleuren rij je zo de lente tegemoet.bVision Photography
De foto’s zijn afkomstig van mijn ‘sponsor’: Hyman Ltd

11 Comments

 1. daar zie ik me toch niet zo rap mee door het centrum alhier rijden.

 2. ziet er prachtig uit.

 3. het is weer een wonderlijk voertuig, maar daarom niet minder mooi. 🙂

 4. Dat lijkt meer op een tank zo!

 5. Hoe zit het met de CW waarde van zo’n T-Ford? Twijfelachtig?

 6. Beeldschoon, die auto’s

 7. Ik zie wel een hoop voordelen met die auto. Ik zeg.. die kan ik mooi gebruiken in alle weeromstandigheden.

  Love As Always
  Di Mario

 8. grappig, op foto 1 dacht ik echt even dat het een miniatuur model was…

 9. Een redelijk leuk wagentje om te zien. Erg sportief voor die tijd.

 10. Mooi hoor.
  Fijne zaterdag, succes met alles wat er te doen is.

 11. Ik heb als autoliefhebber 100% genoten van dit logje. Bedankt Sjoerd en ook namens Mara een plezant weekend toegewenst. Zondag gaat de zon weer schijnen zegt de weerman.
  Saludos
  Albert

Geef een reactie