Les Stukadores

bVision Photography

Moe, maar voldaan na een hele zondag hard werken in de bouw. De woonkamer van mijn dochter is zo goed als klaar. Tenminste wat het stukwerk aangaat. En ik moet zeggen, het is me meegevallen. Niet dat ik zo geweldig ben, maar ik leef nog en mijn rug doet ook nog mee. Stukadoren is gewoon hard werken. En geleerd heb ik zeker. Op de foto ziet u de zuster van de vriend van mijn dochter, die mij probeert een beetje te laten ruiken aan het vak. En ik moet zeggen dat ik ook dingen geleerd heb. Ik had al wat ervaring opgedaan in ons eigen huis, maar ik ben gewoon in dat opzicht een pietje precies. En op grote oppervlakten werkt dat niet, dan moet je meters maken. En dat hebben we vandaag gedaan. Alle scheve stukken liggen voortaan op mijn bord, dat zal me eeuwig heugen. Als er iets scheef is komt het commentaar dat stuk heeft je vader gedaan, maar dat is de prijs die er aan vast zit. Wellicht komt er nog een vervolg daar… Thuis ligt de badkamer nog te wachten. Dat zal wel een vakantieklus worden.

bVision Photography

19 Comments

 1. Niet verkeerd Sjoerd, doe ik jullie niet na. oma

 2. Leuke schutting in de tuin trouwens. Nog prima in de verf zo te zien op afstand.

 3. Petje af hoor, ik heb al moeite om een schroefje in de muur te krijgen.

  Love As Always
  Di Mario

 4. Het ziet er strak uit hoor.

 5. Als juf mag ik zeggen: ik vind het geslaagd.

 6. ja, het is even hard werken, maar het resultaat is er dan ook naar!
  Het wordt mooi! En kan heeeeeeeel lang mee.

 7. het eindresultaat is keurig!

  nou ja, behalve dan het stuk dat jij hebt gedaan, dat is een beetje scheef nog….

  🙂

 8. strak hoor.

  de muur
  bedoel ik.

  voordat iemand weer gaat denken
  dat ik de stucatrice bedoel.

  die misschien ook wel strak is
  ik wil niemand beledigen…

  maar voordat ik wordt beticht
  van internetvleierij

 9. wat knap gedaan zeg,
  ik doe het je niet na hoor….
  vindt dat erg moeijlijk.

 10. Ik weet uit ervaring hoe zwaar dat stucwerk is. Knap dat jij die klus samen met de jeugd hebt geklaard!

 11. Mijn petje gaat echt voor je af Sjoerd dat je dit voor je dochter allemaal gedaan hebt. Dat zou mijn lief gewoon niet kunnen, maar die heeft weer andere kwaliteiten. Voel je je rug nog? Zeker geen snipperdag kunnen nemen?
  O.T. 2x Katwijk bij ons op de site. Jij weet wast wel het antwoord op de laatste log. Of niet?
  Groetjes
  Mara

 12. Aah, de badkamer, hier komt de aannemer in week 15 of 16 om te beginnen daaraan… dit weekend wel e.e.a. in huis geklust, kleine zaken. En vanmorgen even wat gaten gedicht met vulmiddel, jawel, chantal is best handig…

 13. Plant er voor en je ziet er niets meer van 😉

 14. Ja wat een vader lijden kan hé op zijn vrije zondag !

 15. Stukadoren is zo ongeveer de zwaarste klus die je kunt bedenken.Petje af

 16. Je ziet niet vaak vrouwen in de bouw, en dan ook nog als stucadoor, wat me ook nog een van de zwaarste bouwberoepen lijkt. Heel bijzonder!

 17. Ieder zijn/haar vak. Ik deed ooit mijn hele woonkamer. En dat ging me eigen;ijk wel goed af.

 18. het is een heel karwei inderdaad en alles moet zo recht mogelijk zijn.
  Gelukkig heb je over dit vak nog iets kunnen opsteken.
  Dit kan altijd nog van pas komen.

 19. Fijn hoor, dat het allemaal zo voorspoedig gaat.
  Leuk voor de jongelui, om zo hun eigen plekje te maken.
  Fijne maandag.

Geef een reactie