Oh lieve fantjes…
Oh lieve fantjes…

Oh lieve fantjes…

bVision Photography

Ja hoor, je kunt er niet omheen. Overal in Heerlen staan olifanten als kunst item, zo’n 38 stuks in totaal. Zoals de twee die hier staan geparkeerd in de voortuin van het APG (Vroegere ABP). De olifanten worden na afloop van de openluchttentoonstelling bij APG in Heerlen geveild. Een deel van alle opbrengsten van de veiling gaat naar de Elephant Family, het grootste olifanten goede doel ter wereld, dat zich inzet voor het behoud van de Aziatische olifant. De actie in Heerlen is op touw gezet door de stichting “Vrouwen laten Heerlen glimlachen”. Iedereen is laaiend enthousiast met deze door verschillende kunstenaars beschilderde kunst(of) beesten op een sokkel. Ze hebben een hoog aaibaarheidsgehalte en naast, voor, achter de dieren verschijnen als vanzelf in krijt getekende exemplaren. En zeg nou zelf, ze zijn erg schattig. Boven ziet u Sem en hieronder ziet u Grote Beer. Alle Olifanten hebben dus ook namen. (plaatjes zijn aanklikbaar)

bVision Photography

22 reacties

  1. Olifanten trekken altijd mijn aandacht, zowel in de dierentuin als in kunstwerkjes.
    Ik heb ooit zo’n parade in Antwerpen bezocht. Vorig jaar was er ook eentje in Emmen (want ze stonden toen opgesteld in de dierentuin). Hopelijk brengen ze weer een hoop geld op!

  2. Het feit dat hiervoor plaats ingeruimd wordt in de openbare ruimtre, pleit voor het bestuur van de gemeente Heerlen, dat sowieso niet wars is van kunstuitingen op de meest onverwachte plekken. Ook met deze olifanten dus wat meer leven in de brouwerij.

Reageren mag, maar hou het netjes...

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Meer informatie over hoe uw reactiegegevens worden verwerkt.