Heel relaxed – door Frank
Heel relaxed – door Frank

Heel relaxed – door Frank

Het was net vakantie afgelopen weekend, de vrijdag ook vrij, en ook nog prachtig weer. De lente is nu echt begonnen. We hebben veel gedaan in die drie dagen, zodat toen we er zondagavond op terugkeken het net was alsof we al een eeuwigheid vakantie hadden in plaats van een lang weekend. Heerlijk relaxed dus. Wij Limburgers hebben het geluk om te wonen in een vakantievieromgeving, alles ligt op een “steenworp” van onze woonplaats. Zo zijn we zondagmiddag gaan wandelen in de buurt van Valkenburg. Schin Op Geul en Oud Valkenburg om precies te zijn. Ik had op internet een mooie wandeling gevonden op een site met de naam “Langs Heilige Huizen” . Deze wandeling voerde langs oude kerken, kapellen antieke boerderijen en kastelen. Dit afgewisseld met veel natuur. Ik denk dat we een uurtje of twee gewandeld hebben over de zeven kilometer van deze route. Regelmatig moest er immers gestopt worden om een foto te maken. Als afsluiting van deze dag hebben we nog wat “horeca” bezocht in Valkenburg zelf. Valkenburg is niet alleen souvenirwinkels met producten made in “Taiwan” er zijn ook talloze terrasjes en restaurants, en van heel goede kwaliteit. We hebben deze zonnige dag dan ook afgesloten met een lekkere Griekse maaltijd met een heerlijk koud Mythospilsje erbij. Wat mij betreft kan de zomer alvast beginnen!

De Sint Mauritiuskerk in Schin Op Geul

De Fotograag in zijn element

Een Mariakapel uit 1828

De wortels zijn door regen schoongespoeld

De drie beeldjes, Calvarie uit 1739, uniek in Nederland

Kasteel Schaloen uit 1387

18 Comments

  1. Als we in die regio komen lopen we meestal ook van Valkenburg naar Schin Op Geul (en terug of verder). Het is daar prachtig. Een hele mooie wandeling langs de Geul. Je foto’s geven dus bekende dingen voor mij weer.
    Kasteel Schaloen met die paarse boom ervoor is erg mooi.

  2. maar is het niet zo dat als je er woont, je het niet meer zo ervaart. Als je in de bergen woont, zie je niet altijd meer de schoonheid ervan, net als in mijn eigen dorp, het is voor mij heel gewoon, maar voor bezoekers bijzonder. Snap je wat ik bedoel?

    1. Ik snap wat je bedoeld, vaak loop of rijd ik er ook aan voorbij, maar het landschap is hier zo afwisselend dat er vrijwel altijd wel ergens iets moois opvalt. Als dan de zon ook nog schijnt en ik heb een vrije dag dan bekruipt me hier in de provincie een echt vakantiegevoel.
       

Reageren mag, maar hou het netjes...

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Meer informatie over hoe uw reactiegegevens worden verwerkt.