Telecom-management
Telecom-management

Telecom-management

Telecom-management is een hele mond vol. Mijn baas vond dat ik daar iets meer van moest weten, en hijzelf overigens ook. Aangezien we in de toekomst geconfronteerd worden met het feit dat o.a. telefonie van een technische dienst wordt overgeheveld naar een IT omgeving en dat het er op neer komt dat het uiteindelijk wel op mijn bord terecht komt was dat ook niet onverstandig. Projectmatig kijk je eerst naar de technische aspecten van zo’n overgang. Maar uiteindelijk moet zoiets ook beheerst en gemanaged worden. Dus maar eens in de praktijk gaan kijken hoe anderen dat doen. Ik zal niet zeggen dat we dat bij de firma Innervate deden, reclame maken doen we hier niet, maar het was zeer leerrijk. Je zit met een aantal mensen aan tafel die beginnen, ermee bezig zijn, of al helemaal klaar zijn. En iedereen heeft andere ervaringen en legt die gelukkig ook op de vergadertafel neer. Daar leer je meer van dan een verhaaltje op internet. Netwerken noemen ze dat. Je zit niet allemaal in dezelfde branche, maar de problemen zijn toch identiek. Wat je vooral leert is dat vooral bij dit soort zaken je ervoor moet zorgen dat je alle data goed vast liggen, zowel als je begint aan een project, en ook als je klaar bent. Een CMDB is echt noodzakelijk (configuration management database), anders heb je geen enkel verweer tegen de gepresenteerde rekeningen door de provider. Heb je het thuis af en toe al moeilijk met alle mobiele abonnementen, in een zakelijke omgeving met honderden tot duizenden aansluitingen is dat nog veel erger. Enfin, een prima bijeenkomst met een zeer hoog leereffect. Voor degene die nu zijn afgehaakt, no problem, morgen weer iets luchtiger

bVision Photography

22 Comments

 1. Ha die Sjoerd,

  ik en afhaken?? No way!
  Maar ik dacht onderweg wel: dit is inderdaad wel een hoog leereffect…
  Lijkt me een interessante vergadering geweest.

  Voor vandaag: een interessante dag met luchtige tintjes…

  Groet van Marlou

  .

Reageren mag, maar hou het netjes...

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Meer informatie over hoe uw reactiegegevens worden verwerkt.