(ont)spanning
(ont)spanning

(ont)spanning

bVision Photography

Gelukkig is er ook nog ruimte om af en toe gezellig een avondje te besteden aan het bouwen van vliegtuigen. Op de foto’s ziet u de eerste pogingen om een vleugel van een uit de kluiten gewassen buizerd te maken. Een spanwijdte van een metertje of drie is niet niks voor zo’n vogel toch. Luchtig in dit geval is toch straks toch echt de lucht in. En de spanning zit in het rond buigen van het materiaal om de spanten heen. Alleen rust kan je hierbij redden. En een helpende hand uiteraard. Alleen is zo’n klus bijna niet te doen. De spanten worden met hot glue (van de Action, want reclame maken doen we niet) gelijmd om zo een ronde vorm te verkrijgen. Het heeft voordelen om met hot glue te werken, maar zeker ook nadelen. De versteviging van aluminium is o.a. niet op deze manier te lijmen en het spul is echt hot… Ik heb inmiddels alweer aardig vuurbestendige vingers gekregen. Mijn vriend Humberto is een watje, die roept nog steeds auwa… Of zou dat Arubaans voor iets anders zijn.

bVision Photography

19 reacties

Reageren mag, maar hou het netjes...

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Meer informatie over hoe uw reactiegegevens worden verwerkt.