(ont)spanning

bVision Photography

Gelukkig is er ook nog ruimte om af en toe gezellig een avondje te besteden aan het bouwen van vliegtuigen. Op de foto’s ziet u de eerste pogingen om een vleugel van een uit de kluiten gewassen buizerd te maken. Een spanwijdte van een metertje of drie is niet niks voor zo’n vogel toch. Luchtig in dit geval is toch straks toch echt de lucht in. En de spanning zit in het rond buigen van het materiaal om de spanten heen. Alleen rust kan je hierbij redden. En een helpende hand uiteraard. Alleen is zo’n klus bijna niet te doen. De spanten worden met hot glue (van de Action, want reclame maken doen we niet) gelijmd om zo een ronde vorm te verkrijgen. Het heeft voordelen om met hot glue te werken, maar zeker ook nadelen. De versteviging van aluminium is o.a. niet op deze manier te lijmen en het spul is echt hot… Ik heb inmiddels alweer aardig vuurbestendige vingers gekregen. Mijn vriend Humberto is een watje, die roept nog steeds auwa… Of zou dat Arubaans voor iets anders zijn.

bVision Photography

19 Comments

 1. Knap werk hoor, zelf die vliegtuigen te bouwen en ze ook nog laten vliegen.
  Fijne vrijdag en op naar een fijn weekend.

 2. Lijkt me een erg leuke uitdaging dit. Het eindresultat zien we ook neem ik aan.

 3. ik ben benieuwd naar het eindresultaat.

 4. lang niets ove rgelezen hier ja, leuk dat je weer aan het bouwen bent

 5. Hai Sjoerd,

  Gaaaaffff!!!
  dat je dit zelf aan het bouwen bent!

  Kun je ook niet zoiets voor mij bouwen? Ik kan immers vliegen?!!!

  Een heel fijn en luchtig weekeinde toegewenst!
  Groet van Marlou

  .

 6. Dat wordt eeer een grote jongen. Succes met het vervolg.

 7. JEETJE wat mooi! ik ben heel benieuwd hoe ‘ie eruitziet als hij klaar is, maar ik vind ‘m nu al heel indrukwekkend!
  Hot glue zal ik ‘ns opzoeken bij de A., ik ken dat spul helemaal niet 🙂

 8. Wat een precisiewerkje, maar het wordt vast en zeker mooi. Succes samen.

 9. jeetje die wordt groot zeg,
  veel plezier hoor………..
  😉

 10. Je maakt me jaloers Sjoerd , Week ze

 11. Mayday, mayday 😉

  Tenminste als ik heb zou maken.

  Love As always
  Di Mario

 12. Alles heeft zo zijn voor en nadelen, en al doende leert men.
  En men leert van elkaar natuurlijk.

  Het weer is in elk geval prima!

 13. 3 meter…da’s een aardig vliegtuigje!

 14. Een kunstwerk op zichzelf. Ik zou dat niet de lucht in laten gaan hoor, met risico van neerstorten.

 15. Lijkt niet makkelijk… ik zou ook een watje zijn…

 16. Tsja.. lijkt me dan wel weer pijnlijk.
  Hoeveel blaren heb je al gehad?

 17. Ik kijk altijd weer met respect en bewondering naar de resultaten van deze bouwactiviteiten.

Geef een reactie