Westerstorm

Leers als linkse jongen doet goed zijn best om aan de eisen van Blonde Greet te voldoen. Jaag maar gewoon iedereen ongezien weg. Kinderen die hier zijn opgegroeid en inmiddels een jaar of 16-17 zijn, stuur maar terug naar een land waar wij niet eens onze jongens naar toe willen sturen. Als dat is waar de gemiddelde Nederlander voor staat, dan pas ik. Als je binnen een jaar of drie geen besluiten kunt vastleggen, moet je niet mensen na 8-9 jaar hopen terug sturen naar een land waar ze niets meer mee hebben. Hun losrukken uit hun vriendenkring, en terugsturen naar hun afgebrand dorp. Menselijkheid is dus vreemd bij deze politici. Van blonde Greet had ik dat verwacht, van Leers eigenlijk niet. Maar het doet me toch denken aan de manier waarop en waarom ze hem in Maastricht hebben weggejaagd. Als een kleine crimineel… Mèn, over zoiets kan ik pissig worden. En nou niet roepen dat die man beleid moet uitvoeren. Dan pas je toch voor dat baantje. Ik zou me doodschamen als ik dat op mijn geweten had.

bVision Photography

23 Comments

 1. Ik snap het ook echt niet. Dit zijn toch juist de jongeren die je wilt houden? Opgeleid, bekend met cultuur en taal. Lijkt me handig met die vergrijzing…

 2. Helemaal mee eens. Dit gaat veel te ver.

 3. Zeiden veel nazi,s tijdens hun processen ook zoiets, dat zij slechts orders uitvoerden?

 4. ja dan zeg je wat…………………..

 5. De CDA stemmers hebben geen geweten, die vertrouwen op god.
  En dat is diep triest.

 6. Leers is weinig meer dan de zoveelste “christen” die de Bijbel niet gelezen heeft. Daar staat toch écht in dat je aardig moet zijn voor je medemens. Dat staat overigens ook in de Koran, de Thora enzovoorts…

 7. Hardleers die Leers…

 8. Dit is ook mij recht uit het hart; ik snap niet dat Leers nog kan slapen. De ogen uit zijn kop moest hij zich schamen. Zo ga je gewoon niet met mensen om. Ik ben geen CDA-mens maar ik had hen toch hoger ingeschat. PVVers en hun stemmers zijn toch ook normale mensen mag ik aannemen, die zullen zich hier toch ook niet lekker bij voelen?. Ik voel me zo machteloos bij dit alles. Als gewone burger kun je helemaal niks behalve protesteren. Maar men luistert toch niet.

 9. Die Leers is gedraaid op een manier die zelfs voor een CDA-er als virtuoos moet worden betiteld…

 10. Hoe triest ook, dit was te verwachten vanaf het moment dat CDA en VVD besloten in zee te gaan met de PVV. Een beschamende vertoning!

 11. het zou nog beter zijn dat die mensen nooit hoeven te vluchten naar gelijk welke plek op deze wereldbol.
  Laten we hopen dat ieder land het waard wordt om er in te leven.

 12. Kijk, las ik net, men zwamt in de politiek maar wat en het is nergens op gebaseerd: http://www.nu.nl/binnenland/2503212/integratiedebat-met-onjuistheden.html

 13. Hulde, Sjoerd, voor dit vlammend schotschrift, dat mij werkelijk uit het hart gegrepen is en dat ik daarom misschein wel kopieer op mijn weblog met verwijzing naar jouw weblog. O.k?

 14. de problemen zitten in de lange bedenktijd die men nodig heeft, daardoor verwesteren de mensen te veel en kan terugsturen NOOIT meer een goede optie zijn

 15. Hai Sjoerd,

  Blonde Greet en co…
  ik word er heel verdrietig van en soms… schaam ik me dood.
  Plaatsvervangend, want ik hoef me niet te schamen, omdat mijn gedachtegoed een heel andere is dan die van B.G.

  Goed stuk, Sjoerd. Compliment!

  groet van Marlou

  .

 16. CDA’ers zijn opportunisten, altijd geweest.

 17. Hier sta ik volledig achter!

 18. 100% mee eens!Te gek voor woorden

 19. Helemaal mee eens.
  Het is niet meer te volgen allemaal.

  Toch op naar een fijn weekend, Sjoerd.

 20. Ja, ik zou nog eerder met mijn baan kappen als toegeven aan de onmenselijkheden die Geert verwacht.

 21. Helemaal mee eens. Je zou je bijna gaan schamen dat je Nederlander bent.
  Ik begrijp soms helemaal niks meer van dit land. Van de ene kant praten ze over normen, waarden en dat we hier in NL zo sociaal, gastvrij en begripvol zijn. En dan heb je mensen als Leers…:-(

  Fijne dag voor jou!

 22. Dat is omdat je een hart op de juiste plaats heeft , dat ge je schaamt . Maar wees gerust je bent zeker de enige niet ! Deze blog heeft veel respect van Ollie Sjoerd!

Geef een reactie