Cadillac Eldorado 1953

bVision Photography

Ik maak er vandaag niet veel woorden aan vuil, maar als er een auto bestaat die typisch Amerikaans is is het deze wel. De auto stamt uit mijn geboorte jaar en is inmiddels dus zo’n 58 jaar oud. Dit productiemodel is ontstaan uit een prototype uit 1952, gebouwd voor de jarige abraham. De naam ontstond door een wedstrijd te houden onder het personeel. Gewonnen door een secretaresse Mary-Ann Marini. El Dorado is Spaans voor The Golden One, wat uiteraard sloeg op de vijftigste verjaardag. En ik weet het is koninginnedag, en ik weet ik wordt overmorgen 58, maar dat heeft niets met autozaterdag te maken.

bVision Photography

15 Comments

 1. Met de muziek van Ray Anthony is het plaatje compleet…

 2. Niet mijn auto… veel te groot. En te wit.

 3. Ze zijn wel heel groot hé deze Amerikaanse bakken.
  Lekker feesten dit weekend.

 4. Ik vind die jaren 70 mdellen uit de vs mooi. Lekker groot.

 5. brengt je helemaal terug in de Grease tijd vind ik

 6. Wat een formidabele bak zeg! Prachtig, helaas maken ze zo geen auto’s meer tegenwoordig.

 7. Prachtig! Al zou ik hem niet willen hebben, beetje groot 😀

 8. Wat een beauty, dit karretje!!

 9. Wat een gaaf ontwerp van die auto’s.
  Ik zou hem niet hoeven te hebben, veel te groot, maar mooi is ‘ie zeker.

 10. Wat een prachtig karretje! Jammer dat je die in Amsterdam alleen maar in een gracht zou kunnen parkeren.

 11. Het is een geweldige wagen, maar ik raak hem niet kwijt op mijn parkeerplekje hier. Bovendien vrees ik dat hij mijn beurs akelig snel leeg trekt met de huidge brandstofprijzen

 12. als ik zoiets kon betalen en fatsoenlijk stallen, dan zou ik zoiets wel willen hebben. Cruisin down the road!

 13. Dat is echt een klassieker. Een pareltje.

  Love As always
  Di Mario

 14. Een heél mooie wagen… ! daar zouik nou toch gráag een rijbewijs voor hebben 🙂

 15. Mmmm das klasse met een K he !

Geef een reactie