Foutje, bedankt…

Sakkerdjie, gatverpieleke, je hebt dagen. Gistermorgen stapte ik schijnbaar met het verkeerde been uit bed. Dat kan gebeuren maar hoeft geen grote gevolgen te hebben. Ik was al wat later en moest nog even het vuil verzorgen, de vuilnisbakken van de buren voor mijn garagedeur weghalen, het glaswerk weggooien en even tanken. En dat allemaal op mijn normaliter vrije dag. Nu liep ook nog de laatste vergadering uit de hand en werd het ook daar nog laat. Snel in de auto naar huis, hup de autoweg op en daar begon de ellende. Op de cruisecontrol begon de auto te stotteren. Gas geven ging wel, maar netjes 100 rijden ho maar. Van de autoweg de berg op ging goed, maar daarna ging het bergaf en liep de auto steeds slechter. Tot hij zo slecht begon te lopen dat ik hem bij de lidl maar de parkeerplaats op reed. Even onder de motorkap gekeken, niets te zien uiteraard. Even laten afkoelen en weer starten, dacht ik… Niente, niekus, nada. Het motortje was dood, en dat op dodenherdenking. Ik belde met mijn vrouw en vertelde het verhaal. Je hebt toch niets geks gedaan zei ze. Ik dus nee, alleen maar getankt vanmorgen. Shit, hell and disaster, het kwartje viel, de diesel motor lust geen benzine. Met mijn stomme kop heb ik in de vroege ochtend routinematig de tank gevuld, met i.p.v. diesel, benzine zoals in de BMW, het staat er ook nog met koeienletters op: DIESEL. De mensen die op de markt bij het gedenkteken al stonden te wachten toen de peugeot werd weggesleept zullen wel gedacht hebben… De rest van de avond ben ik met mijn vriend Humberto bezig geweest om de auto weer aan de praat te krijgen. Wat uiteindelijk met wat externe hulp gelukt is en om 11 uur ’s avonds zat ik al aan mijn middag eten.. Mensen maken fouten, maar ik hoop dit toch niet te vaak mee te maken. Buiten de verspilde benzine en de tijd die we kwijt waren, smaakt benzine ook helemaal niet lekker. En zo zie je maar weer, een goede vriend is beter dan… een auto die het niet meer doet, slepen zonder rem en stuurberachtiging, benzine in een diesel en u kunt er best nog wat bij verzinnen. Ik heb er even genoeg van.

bVision Photography

21 Comments

 1. Dit diesel-benzine verhaal heb ik al meermaals gehoord, dus als t een troost kan zijn : je bent niet de enige ! Maar wat ’t afval van de buren betreft … kan daar niks aan gedaan worden ? Moet er niet aan denken…
  Groetje,

 2. Oeps… Ik ben altijd bang dat ik het fout doe dus ik controleer altijd de dop nog even wat er staat.

 3. Haha, laat ik nou denken dat alleen blonde vrouwen zulke dingen doen, maar gezien ook de reactie van Laurent zijn er meer risicogroepen. Gebeurt je vast nooit weer.

 4. Ach…. een foutje.. op die leeftijd..
  Moet kunnen toch 😉

  Love As Always
  Di Mario

 5. Ben je deze week niet een jaartje ouder geworden? Eerste tekenen van sleet misschien…?

 6. Dat is niet alleen dom, maar ook gewoon vette pech.
  Toch zou het je sieren als je 20 uur even meegepikt had, das toch een bijzonder moment. En meteen twee minuten daarna verder met waar je mee bezig was.

 7. Ja, dat is mij ook eens gebeurd; althans, een vriend van mij die het busje tankte waarmee wij op weg naar Brussel waren. Alleen hadden wij het al door voordat we wegreden.

 8. deze vergissing ga je vast en zeker niet meer maken.

 9. Dat was me het dagje wel, Sjoerd…. verschrikkelijk.. hoop het even niet mee te maken allemaal… wel heel leuk geschreven… hoop dat het nu weer beter met je gaat…Agnès

 10. Ik zou bijna wat zeggen, maar nee … Hier maken we zelfs in Fryslan geen grappen over.

 11. Wat er gebeurd is begrijp ik wel, maar de uitleg d.m.v. tekening gaat mij boven m’n pet.
  O.T. Welk huis bedoel jij precies op onze log?
  Groetjes
  Mara

 12. Gelukkig dat je het met een vriend op kon lossen.

 13. Soms even wegleggen kan wonderen doen…

 14. Probeer eens met 2 benen tegelijk uit bed te stappen 😉

 15. Ach die arme Sjoerd,

  ik kan me indenken, dat je baalt als een stekker!
  Je moet jezelf zo af en toe eens op de “Reset-knop” drukken…

  Eigenlijk moet er een soort van belletje gaan vanuit de brandstoftank.
  Dat je helpt herinneren aan… u tankt nu Diesel!
  Is de diesel-slanguitgang niet een stuk dikker, dan een benzine-slanguitgang???

  Gelukkig heb ik meer verstand van wijn.

  Proost! OP de vrijheid…

  Groet van Marlou

 16. Tja Sjoerd dat gebeurt meermaals benzine inplaats van diesel of omgekeerd ! Een dag om niet in te blikken dus !

 17. Je bent niet de eerste en zult ook niet de laatste zijn, een beetje dom is het wel natuurlijk, hihi.. hm.

 18. waardeloos dat zo’n diesel niet op benzine wil rijden, vooral als je benzine in de tank gegooid hebt! Overigens schijnt het een dagtaak van de ANWB te zijn om mensen die zich vergist hebben te helpen. Helpt dat?

 19. Die buren, kun je die niet aanspreken op hun gedrag?

 20. Wat een pech.
  Ik snap dat je er even genoeg van had.
  Hopelijk gaat vandaag alles goed.

 21. Gelukkig, geen buren die voor mijn garage deuren kunnen komen. Als ze dat wel kunnen, dan zijn ze ook te klos… onze kaaiman lust altijd wel een hapje.

Geef een reactie