Foutje, bedankt…
Foutje, bedankt…

Foutje, bedankt…

Sakkerdjie, gatverpieleke, je hebt dagen. Gistermorgen stapte ik schijnbaar met het verkeerde been uit bed. Dat kan gebeuren maar hoeft geen grote gevolgen te hebben. Ik was al wat later en moest nog even het vuil verzorgen, de vuilnisbakken van de buren voor mijn garagedeur weghalen, het glaswerk weggooien en even tanken. En dat allemaal op mijn normaliter vrije dag. Nu liep ook nog de laatste vergadering uit de hand en werd het ook daar nog laat. Snel in de auto naar huis, hup de autoweg op en daar begon de ellende. Op de cruisecontrol begon de auto te stotteren. Gas geven ging wel, maar netjes 100 rijden ho maar. Van de autoweg de berg op ging goed, maar daarna ging het bergaf en liep de auto steeds slechter. Tot hij zo slecht begon te lopen dat ik hem bij de lidl maar de parkeerplaats op reed. Even onder de motorkap gekeken, niets te zien uiteraard. Even laten afkoelen en weer starten, dacht ik… Niente, niekus, nada. Het motortje was dood, en dat op dodenherdenking. Ik belde met mijn vrouw en vertelde het verhaal. Je hebt toch niets geks gedaan zei ze. Ik dus nee, alleen maar getankt vanmorgen. Shit, hell and disaster, het kwartje viel, de diesel motor lust geen benzine. Met mijn stomme kop heb ik in de vroege ochtend routinematig de tank gevuld, met i.p.v. diesel, benzine zoals in de BMW, het staat er ook nog met koeienletters op: DIESEL. De mensen die op de markt bij het gedenkteken al stonden te wachten toen de peugeot werd weggesleept zullen wel gedacht hebben… De rest van de avond ben ik met mijn vriend Humberto bezig geweest om de auto weer aan de praat te krijgen. Wat uiteindelijk met wat externe hulp gelukt is en om 11 uur ’s avonds zat ik al aan mijn middag eten.. Mensen maken fouten, maar ik hoop dit toch niet te vaak mee te maken. Buiten de verspilde benzine en de tijd die we kwijt waren, smaakt benzine ook helemaal niet lekker. En zo zie je maar weer, een goede vriend is beter dan… een auto die het niet meer doet, slepen zonder rem en stuurberachtiging, benzine in een diesel en u kunt er best nog wat bij verzinnen. Ik heb er even genoeg van.

bVision Photography

21 Comments

 1. Dit diesel-benzine verhaal heb ik al meermaals gehoord, dus als t een troost kan zijn : je bent niet de enige ! Maar wat ’t afval van de buren betreft … kan daar niks aan gedaan worden ? Moet er niet aan denken…
  Groetje,

 2. Dat is niet alleen dom, maar ook gewoon vette pech.
  Toch zou het je sieren als je 20 uur even meegepikt had, das toch een bijzonder moment. En meteen twee minuten daarna verder met waar je mee bezig was.

 3. Dat was me het dagje wel, Sjoerd…. verschrikkelijk.. hoop het even niet mee te maken allemaal… wel heel leuk geschreven… hoop dat het nu weer beter met je gaat…Agnès

 4. Ach die arme Sjoerd,

  ik kan me indenken, dat je baalt als een stekker!
  Je moet jezelf zo af en toe eens op de “Reset-knop” drukken…

  Eigenlijk moet er een soort van belletje gaan vanuit de brandstoftank.
  Dat je helpt herinneren aan… u tankt nu Diesel!
  Is de diesel-slanguitgang niet een stuk dikker, dan een benzine-slanguitgang???

  Gelukkig heb ik meer verstand van wijn.

  Proost! OP de vrijheid…

  Groet van Marlou

 5. frank-103

  waardeloos dat zo’n diesel niet op benzine wil rijden, vooral als je benzine in de tank gegooid hebt! Overigens schijnt het een dagtaak van de ANWB te zijn om mensen die zich vergist hebben te helpen. Helpt dat?

Reageren mag, stay safe!

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Meer informatie over hoe uw reactiegegevens worden verwerkt.

%d bloggers liken dit: