Lef

bVision Photography

Als je klikt op de bovenstaande foto zie je precies wat ik bedoel. Iedereen zou dat wel doen, toch. Alleen als je op de foto klikt en ziet waar hij dat doet, ga je gaan twijfelen. Terwijl of je dat op 1 meter doet of op de plaats waar deze jongen dit doet zit tussen de oren. Ik heb menig raam op deze wijze geschilderd, weliswaar niet op die hoogte, maar dat zou ik nu niet meer doen of durven. Als je ouder wordt heb je minder lef denk ik dan.

bVision Photography

Ik wil nog even terug komen op het blogje van dinsdag, met die olifant. Die olifant is uiteraard flauwekul. In werkelijkheid heeft men aan deze hogedruk stoomleiding laswerk verricht. Door het lassen ontstaan vervolgens spanningen in het materiaal, en om deze spanningen op te heffen doet men zo’n leiding dan uitgloeien. Je kunt aan beide zijden van de olifant de stroomdraden zitten. Dat uitgloeien gebeurt bij een temperatuur van ca 850 graden, vandaar alle isolatie eromheen. Het is maar dat u het weet.

21 Comments

 1. Vroeger klom in in de hoogste bomen nu krijg ik al hoogtevrees op een muurtje hahhaha

 2. Zozo, een foto maken van een onderdeel van een kerncentrale. Dat is een hachelijke zaak.

 3. Ppff, ik zou toch een echte ramenwasser laten komen.
  Voor vandaag een fijne dag en op naar een heerlijk weekend, geniet er volop van.

 4. BRRRRRRRRRRRRRRRRRRRR! Niet voor mij hoor !

  En van de olifant weten we het nu ook !

 5. al was het een meter hoog geweest, toch was ik er niet op gaan staan.

  Love As always
  Di Mario

 6. Ik ga ook op mijn dak staan om de ramen van het dakkapel te wassen.

 7. ik word al duizelig als ik de foto bekijk, laat staan dat ik daar zo hoog sta te poetsen.

 8. Hai Sjoerd…

  niet te geloven… ik krijg er accute swingende hoogtevrees van!
  Ik had vroeger ook wel meer lef.
  Nu ben ik een echt watje…

  Ook wat kou betreft. Vroeger sprong ik zo het koude water in.
  Daar had ik niets van.
  En moet je me nu zien. brrrr.
  Jammer eigenlijk……..

  Alvast een heel fijn en lekker weekeinde!
  Groet van Marlou

  .

 9. Ik heb ook wel rare fratsen uitgehaald, maar dit is met toch wat te gortig hoor.

 10. Oei. Zou die jongen alle ramen moeten doen?

 11. Haha … Ik sta op anderhalve meter hoogte al te trillen.
  Dank voor de uitleg betreffende het olifantje en een goed weekend gewenst!

 12. Het zit inderdaad tussen de oren, maar lef zou ik het niet noemen, eerder dom.
  Ik durf ook heel wat, maar dit zou mij ook te gek worden.

 13. L.E.F=Levensgevaarlijk en Freselijk eng… hihihihi… jekkes… moet er niet aan deeeeeeeeeeeenken….Agnès

 14. Of die knaap heeft last van het leven of er is sprake van kortsluiting in zijn bovenkamer.

 15. Die jongen is echt knetter om op zo’n hoogte de ramen te gaan wassen. Ik neem aan dat ze zulke gebouwen wel eens professioneel komen reinigen. Ik zou alleszins wachten op de ramenwasser. Mijn leven riskeren voor een vlekje op het raam, no thanks.

 16. Jakkes nee, had ik nu maar niet op vergroten geklikt.

 17. Brrrr….wat een lef heeft hij zeg.
  Ik krijg al hoogtevrees op een stoel haha

  Fijn weekend!

 18. Ha Sjoerd,

  Op die hoogte wil ik al geen kamer hebben, laat staan de ramenpoetsen.
  Hij blijft leuk het olifantje. oma

 19. Nondeknetter, dat is hoog 😮

 20. Jeeeezzzz.. die ramenlapper. Die glazenwasser. Die durfal. Die held.
  Wow!

  ps. alles goed?

 21. Jeetje ik schrok al toen ik de foto in groot formaat zag ! Brrr zoooooo hoog, nee zo hoog krijg je me niet en ik dacht nogthans dat ik geen hoogtevrees had…

Geef een reactie