Lef
Lef

Lef

bVision Photography

Als je klikt op de bovenstaande foto zie je precies wat ik bedoel. Iedereen zou dat wel doen, toch. Alleen als je op de foto klikt en ziet waar hij dat doet, ga je gaan twijfelen. Terwijl of je dat op 1 meter doet of op de plaats waar deze jongen dit doet zit tussen de oren. Ik heb menig raam op deze wijze geschilderd, weliswaar niet op die hoogte, maar dat zou ik nu niet meer doen of durven. Als je ouder wordt heb je minder lef denk ik dan.

bVision Photography

Ik wil nog even terug komen op het blogje van dinsdag, met die olifant. Die olifant is uiteraard flauwekul. In werkelijkheid heeft men aan deze hogedruk stoomleiding laswerk verricht. Door het lassen ontstaan vervolgens spanningen in het materiaal, en om deze spanningen op te heffen doet men zo’n leiding dan uitgloeien. Je kunt aan beide zijden van de olifant de stroomdraden zitten. Dat uitgloeien gebeurt bij een temperatuur van ca 850 graden, vandaar alle isolatie eromheen. Het is maar dat u het weet.

21 Comments

 1. Die jongen is echt knetter om op zo’n hoogte de ramen te gaan wassen. Ik neem aan dat ze zulke gebouwen wel eens professioneel komen reinigen. Ik zou alleszins wachten op de ramenwasser. Mijn leven riskeren voor een vlekje op het raam, no thanks.

 2. Hai Sjoerd…

  niet te geloven… ik krijg er accute swingende hoogtevrees van!
  Ik had vroeger ook wel meer lef.
  Nu ben ik een echt watje…

  Ook wat kou betreft. Vroeger sprong ik zo het koude water in.
  Daar had ik niets van.
  En moet je me nu zien. brrrr.
  Jammer eigenlijk……..

  Alvast een heel fijn en lekker weekeinde!
  Groet van Marlou

  .

Reageren mag, maar hou het netjes...

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Meer informatie over hoe uw reactiegegevens worden verwerkt.