Torenhaanbeleid
Torenhaanbeleid

Torenhaanbeleid

Torenhaanbeleid – Zoals de torenhaan draait in de wind is ook het beleid richtingsgevoelig en niet standvastig

Onze chef is Belg. En af en toe komen die Belgen met leuke opmerkingen en woordspelingen om de hoek. Ik denk ook dat dat de charme is van o.a. de oudere Suske en Wiske boeken. Zo werd onlangs het woord torenhaanbeleid geintroduceerd. Vrij vertaald is het geen beleid, maar is het zo als de wind waait, waait mijn jasje. Ook het “Ik ezel” of “ajuin” komt er af en toe spontaan uit. Alleen het woord torenhaanbeleid kan ik nergens vinden. Zelfs zoeken op beleid en torenhaan is niets te vinden. Ik vind het wel wat hebben en adopteer dat woord op mijn weblog en ga het promoten op internet. Toch eens kijken of ik dat woord hoog in de google ranking kan krijgen. Als er nu zes bloggers dit woord in hun weblog opnemen staan we op de kaart. want in zes keer kom je de hele wereld rond.

bVision Photography

Trouwens, een grap kan er bij die belgen altijd wel in, dus maar even tussendoor…:

Een chemicus, een werktuigkundige, een elektro-technicus en een windows-systeembeheerder maken een ritje met een auto en krijgen pech. de chemicus zegt: “misschien is de benzine op”. De werktuigkundige zegt: “de benzine ontbrandt niet”. De elektro-technicus: “Het zou de bedrading kunnen zijn”. De windows-systeembeheerder: “Als we nu eens uitstappen en weer instappen, misschien doet-ie het dan weer”

22 Comments

 1. Hai Sjoerd,

  wat een geweldig woord.
  Ik zal eens even kijken of ik er een verhaaltje aan kan wijden.
  Torenhaanbeleid. Schitterend gevonden!

  En het mopje is ook leuk!
  Lekker lachen is gezond!

  Groet van Marlou

  .

Reageren mag, maar hou het netjes...

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Meer informatie over hoe uw reactiegegevens worden verwerkt.