Renault (Dauphine) Gordini
Renault (Dauphine) Gordini

Renault (Dauphine) Gordini

bVision Photography

Een mens moet af en toe eens geluk hebben om een juweeltje tegen te komen. In dit geval een Renault Gordini. Welliswaar op basis van een Renault Dauphine maar hij stond gewoon in de Geleense wijk Lindenheuvel, ook wel bekend als de Bloemenwijk. Niet voor alle bloemen die er groeien, maar alle straatnamen zijn bloemennamen en de markt heet de bloemenmarkt.

bVision Photography

Ik weet niet wie de eigenaar is of wat de historie achter deze wagen is, maar een ereplaats in mijn virtuele garage krijgt deze zeker. De wagen stamt uit 1966 en heeft een 845 cc motor en weegt rijklaar 735 kg. Maar dat is voor de statistieken. Ik vind het gewoon een wonderschoon karosje… Waarom die rare Peugeot van mij overal met zijn neus bovenop moet staan weet ik ook niet, maar klik lekker op de foto’s voor het originele exemplaar. Dat maakt het een stuk mooier

bVision Photography

17 Comments

  1. Goh, nog niet zo gek lang geleden reed ik daar door die wijk.
    Ik heb een grote liefde voor Franse auto’s en deze is idd een plaatje om te zien. Goed onderhouden als ik het zo zie.

  2. Dit is voor mij puur jeugdsentiment. Toen ik op m’n Puch met hoog stuur reed droomde ik stiekem nog eens zo’n autootje te mogen bezitten. Dat was in 1964. Toen ik in 1966 mijn rijbewijs haalde had ik “slechts” de auto van mijn moeder tot beschikking. Pas in 1973 kocht ik mijn eerste auto. Het werd ……….. een Mini Clubman. Ja ja Sjoerd nu ik hier aan de Cosdta del Sol zit te genieten van het mooie weer dwaalden mijn gedachten even weg naar toen, bij het lezen van jouw log. Neem aan dat je mij dat niet kwalijk neemt.
    Ook namens Mara wens ik je een goed weekend.
    Saludos
    Albert

Reageren mag, maar hou het netjes...

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Meer informatie over hoe uw reactiegegevens worden verwerkt.