De fantjes zijn weg
De fantjes zijn weg

De fantjes zijn weg

bVision Photography

De fantjes die in het centrum van Heerlen stonden in het kader van de Elephant Parade zijn weg. Een voor een verlieten ze vrijdag het strijdperk. Een waar slagveld bleef over. Toevalliger wijze ontdekte ik deze verslaggever na een file van meer dan 8 km op vrijdag waar deze met uitsterving bedreigde dieren naartoe weren gebracht. Het hoofdkantoor van het APG (voormalig ABP). Ik was al geruime tijd overtijd met mijn afspraak, A, maar mocht toch nog even een foto maken van de slagorde. Spijtig dat ze verdwijnen in het straatbeeld. Ze waren echt wel leuk. De beelden zijn waarschijnlijk uniek. Hierna werden ze naar binnen verplaatst voor de veiling.

bVision Photography

Veiling Elephant Parade brengt 355.000 euro op
De veiling in Heerlen van de 37 olifanten die de afgelopen twee maanden in de binnenstad van Heerlen stonden heeft zaterdagmiddag 355.000 euro opgeleverd. Het topstuk leverde zaterdag 36.000 euro op. De opbrengst van de Elephant Parade is bedoeld om de Aziatische olifant voor uitsterven te behoeden. Ik hoop dat er enkele weer in de buurt worden opgesteld. Ze waren het dubbel en dwars waard.

bVision Photography

23 reacties

 1. Jammer dat ik niets van de olifantjes wist, anders was ik vorige week zaterdag wel even gaan kijken. Heb ook zo’n parade in Antwerpen gezien en keek toen mijn ogen uit. Prachtig zijn ze. De ene natuurlijk nog mooier dan de andere.
  Ook hier zaten weer mooie exemplaren tussen als ik zo op je foto’s kijk.

 2. Ze geven het straatbeeld een vrolijk karakter. In Friesland staan overal koeien van dit soort makelij. Dat vind ik bedenkelijk omdat de echte koeien niet meer in de wei te vinden waren, maar gelukkig wordt dit weer steeds beter.

 3. Hai Sjoerd,

  wat een schitterende olifanten!
  En jammer, dat ze weg moesten.
  maar ach… het was voor het goede doel!

  Eens stond Berlijn helemaal vol met soortgelijke kunstwerken, maar dan BEREN!
  Allemaal prachtig beschilderd, stuk voor stuk beeldschoon.

  Die zijn helaas ook weg.
  Maar waar naar toe???

  groet van Marlou

  PS. ik hou een weekje pauze.
  Tot volgende week!

  .

Reageren mag, maar hou het netjes...

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Meer informatie over hoe uw reactiegegevens worden verwerkt.