Stille tocht in Hoensbroek
Stille tocht in Hoensbroek

Stille tocht in Hoensbroek

bVision Photography

Gisteren werd er een stille tocht gelopen ter nagedachtenis van het zinloze geweld waarbij een man met bijl en zwaard iemand doodsloeg en twee mensen verwondde. Waarna hij zelf dodelijk door een politiekogel werd getroffen. Toevallig kwam ik daar langs en maakte de bijgaande foto’s. Maar waar zijn we in Hoensbroek mee bezig als ik de onderstaande berichten van dezelfde dag lees. Ik snap het niet, zo komen we wel in Nederland op de kaart te staan. Volgens mij is de gemeente Heerlen blij dat Hoensbroek zijn naam gehouden heeft.

bVision Photography

Man (22) slaat buurtbewoner(33) met ijzeren staaf
Een 22-jarige man uit Hoensbroek is gisteravond opgepakt nadat hij een 33-jarige buurtbewoner met een ijzeren staaf had geslagen. Het slachtoffer kreeg levensgevaarlijke meppen omdat hij de Hoensbroekenaar had aangesproken nadat die zijn 20-jarige echtgenote op straat had geslagen tijdens een echtelijke twist. Daarvan was hun 3-jarige dochtertje getuige. De ruzie tussen de beide echtelieden begon rond 7 uur in de Harmoniestraat. Ze liepen daar met hun kleine meid. Toen de ruzie dusdanig escaleerde dat de man zijn vrouw een klap verkocht, bemoeide de 33-jarige man zich ermee met de opmerking of de Hoensbroekenaar ‘even normaal wilde doen’. Dat schoot volledig in het verkeerde keelgat bij de 22-jarige. Hij stapte op de man af met een ijzeren staaf van iets meer dan een halve meter en sloeg op hem in. Hij raakte het slachtoffer op armen en op het hoofd.

bVision Photography

Man (29) slaat buurvrouw (46) bij ruzie om katten
Een ruzie om zwerfkatten is gisterochtend uitgelopen op handgemeen waarbij een 29-jarige man uit Hoensbroek zijn 46-jarige buurvrouw heeft geslagen in de keuken van haar woning aan de Julianastraat. Al geruime tijd blijken de twee onenigheid te hebben over het voeren van de vrouw van een aantal zwerfkatten. De 30-jarige buurman baalt hiervan omdat hij de katten verantwoordelijk houdt voor aanvallen op zijn eigen poes. Ondanks dat de vrouw had beloofd de zwerfkatten niet meer te eten te geven en zo aan de wens van de buurman, om de beesten uit de buurt van zijn viervoetertje te houden, tegemoet zou komen, kon zij gistermorgen de verleiding niet weerstaan om de ten tonele verschenen zwerfkatten een lekkernij voor te schotelen. Dat viel verkeerd bij de buurman. Hij gooide azijn naar de beesten en de vrouw die op het balkon zat. Daarna begon hij te schelden en riep dat de vrouw naar buiten moest komen. Zij riep terug dat hij maar naar binnen moest komen. Dat deed hij en eenmaal in de keuken van de woning gaf hij de vrouw een paar rake klappen met de platte hand in het gezicht van zijn buurvrouw. De man is daarna opgepakt door de politie.

22 reacties

 1. Is overal zo, niet alleen in Hoensbroek… agressie loert om elke hoek.. en’t betert er niet op, integendeel. Dat van dat riddertoernooi ertussen is wel goed gevonden ! Ach riddertoernooi of stille mars… maakt niet veel verschik denk ik.Grtz

 2. STOP ZINLOOS GEWELD, zeggen ze, maar dat zeggen ze over 20 jaar nog.
  Het stopt niet.
  Als de mensen er wat aan hebben, troost, dan mag zo`n tocht van mij.
  Als ze denken dat de wereld er echt door gaat veranderen, ik vrees van niet.

 3. Men maakt zich zorgen op de EHEC bacterie op voedsel. Ik denk echter dat men zich veel meer zorgen moet maken over alle additionele stoffen die de voedsel en drinkwater producenten aan ons voedsel toevoegen. Agressie is een nijpend probleem geworden en het is te makkelijk om het maar af te doen met termen als hufterig gedrag, opgefokt gedrag of een kort lontje. Er zit meer achter.

 4. Hai Sjoerd,

  misschien is het waar, wat Redstar zegt: we leven met teveel op te weinig ruimte.
  Zou best kunnen.
  Maar agressie is overal, ook daar waar genoeg ruimte is.

  De enige methode is: de dialoog.
  Ga met elkaar in gesprek.
  En waardeer elkaar meer. En spreek die waardering uit.
  Buurman: je bent een beste buurman! Ik ben blij, dat je naast me woont!

  Dag Sjoerd! je bent een beste webvriend van me en ik ben blij, dat ik je mag lezen en dat je steeds ook zo trouw bij mij op bezoek komt!

  Hartelijke groet van Marlou

  .

Reageren mag, maar hou het netjes...

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Meer informatie over hoe uw reactiegegevens worden verwerkt.