Hoezo niet meer in het assortiment !!!

bVision Photography

Vorig jaar hebben we ons Nespresso apparaat aan de kant gezet omdat we op maandbasis toch wel erg veel geld aan koffie uitgaven. De vervanger werd een Senseo van Douwe Egberts. Alleen sinds kort is de favoriete smaak van mijn zoon en van A. niet meer verkrijgbaar. Beide haalden de café choco al uit het rek om ervoor te zorgen dat de voorraad thuis op peil bleef. Tot voor kort er bij Appie geen meer was, De C1000 had ze ook niet meer en de laatste hebben we uit Eindhoven bij een DE winkel geroofd. Alleen nu is alles op. Op een mail richting DE heb ik nog geen antwoord. Mijn zoon had al te horen gekregen dat er te weinig vraag naar was. Apparaat gekocht, aparte padhouder aangeschaft en daar zit je dan. Dan maar gewone pads gebruiken en de choco er bij denken.

bVision Photography

Gisterochtend waren we bij Hornbach, vorig jaar hebben we daar een vrij hangend toilet van WISA gekocht. Door het mooie aanbod aan drukschakelaars en de daarbij behorende hoge prijzen dachten we dat we dat wel zouden uitzoeken als de tegels op de wand zouden zitten. Niet dus… Geen WISA meer te bekennen daar, ook geen drukknoppen meer laat staan een keuze, dat is uit het assortiment zei de verkoper. Oeps, vautje bedankt. Karwei, ho maar, Praxis, alleen nog een witte, Gamma, yes, iets wat we konden gebruiken. Gelukkig was het bij Hornbach wel nog te bestellen geweest, maar toch. ’s Lands grootste bouwmarkt moet schijnbaar ook op de kleintjes letten.

23 Comments

 1. Hoi Sjoerd,
  Nu begrijp ik je reactie op onze fotolog. Lees het nu pas voor het slapen gaan.
  Fijne Pinksterdagen gewenst. Ga je klussen of genieten van het (mooie?) weer?
  Groetjes
  Mara

 2. Ja dat zie je wel vaker, of dat opeens er een eigenmerk variant voor in de plaats komt. Ook flauw. Alvast een fijn 😉

 3. Waarmee volgens mij bewezen is dat je je het beste helemaal niet aan al die wanen en modeverschijnselen kunt ophouden.

 4. Ha Sjoerd,

  Maar goed dat je kunt improviseren, ander was de koffie voorbij en je toilet ook. oma

 5. Het zal ook eens een keer meezitten …
  Ik houd het maar gewoon bij de ouderwetse snelfiltermaling van DE.

 6. Dat is een nadeel, dat je altijd afhankelijk blijft van wat de bedrijven je voor houden.
  Ik hou het hier maar gewoon bij de koffie dat door een filterzakje gaat!

 7. Heb geen Senseo, jammer want anders zou ik deze choco-smaak ook wel kopen en zou de omzet mss wel hoog genoeg zijn (drink eigenlijk teveel koffie) , doch ik hou het bij een gewoon koffiezetapparaat..

 8. Uit het assortiment… het gebeurt steeds meer… heb je net iets aangeschaft… en je denkt daarmee goed te zitten… krijg je dit soort dingen…bij Nespresso heb ik er iets op gevonden… self-made cups…. heeeel goedkoop… en nog lekker ook….Agnès

 9. wel balen zeg dat het zomaar verdwijnt………….
  een pechdag voor jullie,
  wij drinken koffie van gemalen bonen, kan niks tegenop vindt ik dan.

 10. tís altijd zo, heb je een favo merk bestaat het ineens niet meer

 11. het veranderen van maten, aansluitingen, smaken etc is een duister complot van de fabrikanten en detailhandel. Ik zeg: op het hakblok met die gasten, dat ruimt pas eens lekker op!

 12. ik drink alleen s’morgens koffie en meestal slapen mijn papillen dan nog zodat ik niets proef.
  Deze op het werk is zo slecht dat ik dat niet eens koffie wil noemen.

 13. Ai dat is natuurlijk niet leuk van die koffie.. beetje jammer… 🙁
  Maarja ze moeten natuurlijk wel af en toe dingen eruit halen willen ze nieuwe dingen kunnen maken..

  Dat uit het assortiment. Balen! Hopelijk toch iets bruikbaars gekregen.

 14. Tja, met die pads ben je afhankelijk van de fabrikant en met echte koffie ben je zelf de baas. Bovendien is echte minder milieubelastend dan cups en pads. Maar stel dat je pads gebruikt en dan wat cacao bijmengt? Gaat dat niet? Een beetje experimenteren voor de juiste verhoudingen misschien.

 15. Café Choco bij de Makro, in grootverpakking… nog verkrijgbaar hoor, en anders heeft Chocomel ook pads voor de Senseo

 16. Ik ben weer terug op de oude koffie met een filter. Bevalt me toch beter

 17. Volgens mij zijn er van Nescafé ook pads in allerlei smaken. Zeker weet ik dat er zakjes zijn waar je alleen kokend water bij moet doen, die zijn ook erg lekker 😀

 18. Hetzelfde heb ik met de thee-pads en de chocomel-pads voor Senseo gehad, in geen enkele winkel nog te krijgen. Ik had ze bij DE rechtstreeks via de webshop nog besteld, wekenlang hebben ze mijn geld vastgehouden en uiteindelijk maar weer teruggestort op mijn rekening, want het was niet alleen uitverkocht daar maar uiteindelijk ook niet meer leverbaar. Die Early Grey Tea van DE vond ik erg lekker. Gelukkig vind ik dat van de koffie ook.
   

 19. Ik zweer bij filterkoffie. Zwart, en lekker sterk. Die pads en dergelijke vind ik maar niets.

 20. Hai Sjoerd,

  ik kan het me voorstellen: je favoriete koffiesmaak naar de haaien.
  Ik zal hier bij de Appie kijken, of ze misschien nog een paar pakken hebben.

  Is de verbouwing bijna klaar?
  Ik hoop het, zodat jen lekker kan lummelen met de pinksteren!

  Groet van Marlou

  .

 21. Ja ik merk het ook, steeds vaker verdwijnen producten zo maar en zo snel, nog sneller dan ze ontwikkeld zijn lijkt wel.

  Maak er een mooie dag van en op naar een stralend pinksterweekend.
  Veel plezier en geniet volop.

 22. Ollie drinkt enkel koffie met een cognac erbij , niet veel dus ! Bij ons noemen ze dat koffie met een prikkeldraad erin ! Prettig weekeinde >Sjoerd en Frank , tot dinsdag !

 23. Dat is balen zeg. Maar ja.. misschien moet je toch maar gewoon koffie zetten zoals ik het doe.

  Love As always
  Di Mario

Geef een reactie