De Tuinen van Appeltern
De Tuinen van Appeltern

De Tuinen van Appeltern

bVision Photography

Niks geen rust gisteren, we waren vroeg op en besloten gewoon in de auto te stappen en naar de tuinen van Appeltern te gaan. De laatste keer dat we daar waren was al weer meer dan twee jaar geleden, en eigenlijk moet je er vaker naar toe om een keer alles gezien te hebben. Zeker nu de nieuwe tuinen open zijn. Doe wel een paar goede wandelschoenen aan, want je krijgt na zo’n dag geheid platpoten. Het is door de uitbreidingen inmiddels zo groot geworden dat we niet alles hebben gezien. na zes uurtjes wandelen waren we kapot moe… Maar daar is me dan ook wat te zien. Daar kan geen Mondo Verde (Kerkrade) of Kasteeltuinen (Arcen) tegenop. Als u echt een tuinidee wil opdoen, sla dan dit park echt niet over. Meer dan 200 voorbeeldtuinen, en dan niet van die tuinen waar je een kasteel bij moet kopen, nee gewoon tuinen voor Jan met de Pet. Ik zie net nu ik dat typ dat dat even lang is als Jan met de korte achternaam… Alleen die catering moeten ze wat aan doen. Als je van ver komt wil je tussen de middag wel even iets meer dan een broodje gezond van de jonge dame achter de balie, die daar uiteraard ook niets aan kan doen. Het park is zo’n 15 hectare groot en de jeugd heeft daar nog een mooi stuk niet ontdekt terrein bij wat volgens mij hogelijk ondergewaardeerd is. Het mooie is dat overal bij staat waar je wat kunt krijgen. U ziet en leest dat we genoten hebben, de aardappeltjes met bloemkool en een varkenshaasje smaakte gisteravond, wat later dan gewend, uitstekend… En foto’s een heleboel, maar daar komt u nog wel achter. Vandaag even twee die ik zelf wel aardig vond, maar die niet met de tuinen hebben te maken, maar er wel gemaakt zijn… Vandaag moet het behang eraf, de slaapkamer moet eraan geloven.

bVision Photography

25 reacties

  1. Heb er al van gehoord en de website bezocht. Fotograferen in tuinen interesseert me wel maar ik dacht altijd dat de grootte van het park wel meeviel. Vandaar dat ik er ook nog niet ben geweest.
    Blijkbaar toch de moeite.

Reageren mag, maar hou het netjes...

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Meer informatie over hoe uw reactiegegevens worden verwerkt.