De Tuinen van Appeltern

bVision Photography

Niks geen rust gisteren, we waren vroeg op en besloten gewoon in de auto te stappen en naar de tuinen van Appeltern te gaan. De laatste keer dat we daar waren was al weer meer dan twee jaar geleden, en eigenlijk moet je er vaker naar toe om een keer alles gezien te hebben. Zeker nu de nieuwe tuinen open zijn. Doe wel een paar goede wandelschoenen aan, want je krijgt na zo’n dag geheid platpoten. Het is door de uitbreidingen inmiddels zo groot geworden dat we niet alles hebben gezien. na zes uurtjes wandelen waren we kapot moe… Maar daar is me dan ook wat te zien. Daar kan geen Mondo Verde (Kerkrade) of Kasteeltuinen (Arcen) tegenop. Als u echt een tuinidee wil opdoen, sla dan dit park echt niet over. Meer dan 200 voorbeeldtuinen, en dan niet van die tuinen waar je een kasteel bij moet kopen, nee gewoon tuinen voor Jan met de Pet. Ik zie net nu ik dat typ dat dat even lang is als Jan met de korte achternaam… Alleen die catering moeten ze wat aan doen. Als je van ver komt wil je tussen de middag wel even iets meer dan een broodje gezond van de jonge dame achter de balie, die daar uiteraard ook niets aan kan doen. Het park is zo’n 15 hectare groot en de jeugd heeft daar nog een mooi stuk niet ontdekt terrein bij wat volgens mij hogelijk ondergewaardeerd is. Het mooie is dat overal bij staat waar je wat kunt krijgen. U ziet en leest dat we genoten hebben, de aardappeltjes met bloemkool en een varkenshaasje smaakte gisteravond, wat later dan gewend, uitstekend… En foto’s een heleboel, maar daar komt u nog wel achter. Vandaag even twee die ik zelf wel aardig vond, maar die niet met de tuinen hebben te maken, maar er wel gemaakt zijn… Vandaag moet het behang eraf, de slaapkamer moet eraan geloven.

bVision Photography

25 Comments

 1. Heb er al van gehoord en de website bezocht. Fotograferen in tuinen interesseert me wel maar ik dacht altijd dat de grootte van het park wel meeviel. Vandaar dat ik er ook nog niet ben geweest.
  Blijkbaar toch de moeite.

 2. Appeltern is zeker een aanrader. Ik ben benieuwd hoeveel foto’s je gemaakt hebt en of dat nu ook weer een rubriekje gaat worden. Zou zo maar kunnen

 3. Ha Sjoerd,

  Dacht even dat je naar het vere oosten was gegaan toen ik de Boeda beelden zag, maar het is een mooie tuin. oma

 4. Leuk, en ik wens je alvast veel plezier met je verheugen op je weekeind aan zee! Waar zit je ergens, misschien wel vlakbij!
  Groetje Silly

 5. Zie je daar door de bomen het bos nog wel?

 6. Toevallig ken ik deze tuin. Die van mijn landgoed lijkt er een beetje op.

 7. Ik vind juist dat je zoiets niet te vaak moet zien.
  Eens per twee jaar is ruim zat, lekker genieten van al die pracht!

 8. die tuin staat al jaren op mijn lijstje……………
  hoop dat het klussen goed ging
  😉

 9. Ontspannen is een noodzaak en als je het dan nog in zo’n mooie omgeving kan doen is dat meegenomen.

 10. Even lekker eruit. Groot gelijk heb je.

  Love As always
  Di Mario

 11. Heel veel succes met de slaapkamer

 12. Daar moeten we dus volgend jaar eens heen om ideeën op te doen voor onze nieuwe tuin, bedankt voor de tip.
  Jullie zijn toch ook echt áltijd bezig. Daar zijn wij kleine jongens bij.

 13. Zes uurtjes wandelen, en nog niet alles gezien …
  Gelukkig heb je foto’s gemaakt, want ik moet na een kwartiertje al even gaan zitten.

 14. Mooie reportage Sjoerd ! Morgen zal ik een foto plaatsen , jij als technisch aangelegd zal dat wel weten , hoe ze het gedaan hebben !

 15. Sjoerd, geweldig zeg die tuinen… dat lijkt me ook wel iets om te bekijken… ik ben benieuwd naar de rest van je foto’s vond de eerste 2 al mooi… voor vandaag wens ik je veel succes….Agnès

 16. Ziet er inderdaad heel erg mooi uit.
  Kan mevoorstellen dat je dan iets meer wilt eten.. 🙂
  Ach dat komt vast nog wel een keer.

 17. Mijn ouders zijn de echte tuinders onder ons, ik heb er niet veel mee, geen groene vingers zogezegd

 18. Een heerlijk idee voor een dagje uit in de zomervakantie! En bedankt voor de tip: wij nemen wel onze eigen broodjes mee.

 19. Zeker mooie plaatjes. Sterkte met behangen, stond dat ook op je to do lijstje? Of komt dat er even tussendoor.

 20. Hai Sjoerd,

  ja… de tuinen van Appeltern. Daar heb ik al eerder van gehoord.
  Nu ben ik helemaal nieuwsgierig.
  Zelf iets te eten meenemen, dus??

  Groet van Marlou

  .

 21. Dan was je redelijk dichtbij ons. 😀 Wij willen er ook nog een keertje heen.

 22. Ja maar dat ziet er leuk uit. Als ik toch eens in de buurt ben, dan weet ik het wel.

 23. Maar dat was dan toch een heerlijk dagje tussen alle bouw en verbouwdagen door.
  Even wat anders.
  Dat geeft weer energie voor vandaag.
  Succes hoor..!!

 24. Kenissen van me hebben een tuin waar opendagen worden gehouden. Ook mooi.

 25. Dit was dus een echte Tweede Pinksterdag voor jou met familie in Nederland. Geen pretpark maar de tuinen van Appeltern. Je hebt genoten en dat is toch de bedoeling?
  Hier in Zuid Spanje kennen ze geen Tweede Pinksterdag.

Geef een reactie