Zeeland
Zeeland

Zeeland

wie wind zaait zal storm oogsten

Zeeland, het was een zeer stormachtig weekend daar in Zeeland. Ik laat vandaag een foto zien die je alleen kunt maken als je op de kop van de pier van de loodsboten staat. Alleen met deze storm… Camera nat, ik drijfnat tot aan mijn hemd, maar voor de rest ging alles goed, oh nee, toch niet. Ik had uiteraard geen reserve broek bij me… Het was niet gepland om tot mijn liezen in het zeewater te staan.En dat alles om één foto te maken van de loodsboot Endeavour (het zijn er iets meer geworden). Hij doet wel mee aan de jaarlijkse fotowedstrijd van de fotoclub samen met een andere, die dit jaar over water gaat. De andere foto blijft nog even op mijn harde schijf staan. Maar voor een Limburger, wat is er mooier dan in de ochtend wakker met het zicht op een stormachtige zee, op ooghoogte, op de mooiste plaats van Zeeland, de gordijnen waren uiteraard open gelaten… Het hotel, de Belgische Loodsen Sociëteit, op de kop van Vlissingen, daar waar de pilots naar binnen en buiten gaan en hun hapje en drankje nuttigen, onder het toezien oog van de Ruijter, die, ware het niet dat hij in revisie was, zomaar bij ons naar binnen keek. En het weer, het viel best wel mee, ieder type heeft zijn charmes, ook stormachtig weer. (klik op de foto voor een groter formaat)

bVision Photography

21 Comments

 1. Hadden afgelopen weekend ook een bezoekje aan Zeeland gepland, meer bepaald de ‘Kwade Hoek’ een duinengebied. Doch door de slechte weersvoorspellingen en toen ik dan ook nog iets las over een muziekfestival aldaar met de nodige wegperikelen is ons foto-uitstapje uitgesteld… jammer want zoals je zegt : Zeeland heeft zelfs bij guur weer z’n charmes !

 2. Daarom vinden wij het af en toe leuk om met stormachtig weer af te reizen naar Scheveningen en/of Katwijk aan Zee om de woeste Noordzee gade te slaan. Jij hebt in ieder geval genoten. Hebben wij andersom ook gedaan alleen is het weer hier aangenamer, zeg dat maar gerust. Succes in je nieuwe werkweek en ik blijf je volgen. Mooie foto van die loodsboot!
  Groetjes
  Mara

 3. Thrilling!
  Ben bijna jalours op dat schietplekje van jou.
  Maar zonder morren: in Drenthe was het dit weekend ook goed toeven en heb dit keer de zee niet gemist.
  ( Inmiddels weer terug op mijn eiland )

  De smaak van zout op je lippen is verrukkulleluk , nietwaar 😉 ??

Reageren mag, maar hou het netjes...

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Meer informatie over hoe uw reactiegegevens worden verwerkt.